No raczej nie koniecznie bo w RBM też pisali o 15 Mb/s a leci max
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
To tylko zapis, że tyle może być najszybciej. Nie zapomnijcie, że operator z powodu rozwoju sieci może znieść limity prędkości transferu danych. No i to zrobił.

surface123
Obawiam się że oprucz tego pakietu za 6 zł trzeba jeszcze na jednodniowe promocje doładowań polować bo zgodnie z refulaminem nie można włączyć nowego pakietu przed upływem starego ale trzeba to jeszcze sprawdzić bo regulamin swoje a praktyka swoje
Obawiam się że oprucz tego pakietu za 6 zł trzeba jeszcze na jednodniowe promocje doładowań polować bo zgodnie z refulaminem nie można włączyć nowego pakietu przed upływem starego ale trzeba to jeszcze sprawdzić bo regulamin swoje a praktyka swoje

a co do internetu to w formule sms jest niewielki pakiet 100MB i to nim przedłużysz.surface123 pisze:Jakie pakiety internetu są mozliwe w Formule ( najtansze na 30 dni ) ?
( działa już w LTE bo na freshu bez LTE jest )
na pewno na jeden miesiąc przedłuży więc wychodzi w pierwszym 25zł w drugi 13zł czyli średnio 19zł i 3GB.
Czyli w sumie Formula sms moze się przydać, bo kosztuje 7 zł, a najtańszy pakiet damych sam w sobie ( 600 MB ) to koszt 5 zł - czyli tylko 2 zł mniej.
Tyle ze nie bardzo będzie wtedy na co wydać bonus z doładowania a mmsów praktycznie nie wysyłam
Ps, mozna zrobić myczek
z Formułą na 7 dni, nie trzeba kombinować z tą za 25 zł
Tyle ze nie bardzo będzie wtedy na co wydać bonus z doładowania a mmsów praktycznie nie wysyłam

Ps, mozna zrobić myczek

hmmm chodzi mi o jednodniowe promocje doładowań np:
https://blogplay.pl/2016/02/tlusty-czwa ... doladowan/
one też mogą przedłużać, a w regulaminie usługi 30min za 6 zł jest taki zapis:
5. W okresie promocyjnym Użytkownik może mieć równocześnie nie więcej niż jeden aktywny
pakiet. Po zakończeniu okresu ważności pakietu określonego w pkt. 4, pakiet może zostać
aktywowany ponownie.
ale teoria teorią a praktyka praktyką trzeba to sprawdzić
https://blogplay.pl/2016/02/tlusty-czwa ... doladowan/
one też mogą przedłużać, a w regulaminie usługi 30min za 6 zł jest taki zapis:
5. W okresie promocyjnym Użytkownik może mieć równocześnie nie więcej niż jeden aktywny
pakiet. Po zakończeniu okresu ważności pakietu określonego w pkt. 4, pakiet może zostać
aktywowany ponownie.
ale teoria teorią a praktyka praktyką trzeba to sprawdzić

100 MB? Więcejformulastanumyslu pisze:a co do internetu to w formule sms jest niewielki pakiet 100MB i to nim przedłużysz.

W Formułach są takie same pakiety, jak w pozostałych ofertach na kartę w Play:
> do wykupienia wielokrotnie 600 MB za 5 zł, 2 GB za 9 lub 6 GB za 20 zł
> cykliczne z bonusem już po miesiącu od jego przyznania: 600 MB (700 MB) za 5 zł, 2 GB (3 GB) za 9 zł, lub 6 GB (7 GB) za 20 zł.
DODATKOWO W TEJ TARYFIE: można aktywować 500 MB za 9 zł i 1,5 GB za 20 zł (pakiety miały zlikwidować lejek 8 kbit/s po przekroczeniu 5 zł z opcji Bezpiecznego Internetu, ale można w każdej chwili je aktywować krótkimi kodami).
Na Play24 można mieć tylko 1 pakiet 30 min za 6 zł, ale poszukajcie dobrze, możliwe, że zadziała kod na cykliczny pakiet 30 minut za 6 zł.

A jaki jest kod na ten startowy 700 MB na 7 dni ?
surface123: 600 MB jeśli już.
>> *111*735*1# <<
Pakiet jest ważny 7 dni, gdy na saldzie *108# pojawią się MB, możesz wbić kod *111*735*2# aby wyłączyć jego odnowienie po 7 dniach (po odnowieniu Play zabiera 5 zł i będzie przyznawał co miesiąc 600 MB).
>> *111*735*1# <<
Pakiet jest ważny 7 dni, gdy na saldzie *108# pojawią się MB, możesz wbić kod *111*735*2# aby wyłączyć jego odnowienie po 7 dniach (po odnowieniu Play zabiera 5 zł i będzie przyznawał co miesiąc 600 MB).

pakiety przy których widnieje info, że można włączyć tylko raz, to ostatniego dnia można włączyć ponownie.
surface123
No to w takim razie zapomnij co mówiłem, opcja za 13zł full nolimit jest możliwa.
No to w takim razie zapomnij co mówiłem, opcja za 13zł full nolimit jest możliwa.

Chyba że ktoś nie potrzebuje sms lub strczy mu ponad 7 zł miesięcznie srodków na sms i mms to i nawet za 6 zł + 5 zł za pakiet danych można mieć
= 11 zł miesięcznie.

Czy ktoś obeznany w temacie może stworzyć poradnik w jednym poście na myki.
Z góry dziękuję.

Z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2016, 19:37 przez Kryniczanin, łącznie zmieniany 1 raz.
Mają tani no limit za 25zł to jeszcze muszą kobinować aby taniej ! ,potem operatorzy rezygnują z promocji szybciej ...
Pozdrawiam 

już chyba wszystko wyjaśnione trzeba to zakopać żeby jak najmniej ludzi wiedziało bo im mniej tym dłużej zostanie a o poradnikach nie ma mowy.
W skali roku to robi dla człowieka różnicę 
Dzisiaj czytałem u konkurencji że Orange zapowiedział odpowiedź, może będzie ciekawie
@pakierhakierxd
To są i tak jednostkowe przypadki dla operatora, nic nie znaczące.
W RBM "myki" działają od dawna i niem a problemu
Oczywiście tez jestem za tym by nie było takiego poradnika, oficjalnego

Dzisiaj czytałem u konkurencji że Orange zapowiedział odpowiedź, może będzie ciekawie

@pakierhakierxd
To są i tak jednostkowe przypadki dla operatora, nic nie znaczące.
W RBM "myki" działają od dawna i niem a problemu

Oczywiście tez jestem za tym by nie było takiego poradnika, oficjalnego
Jestem za takim poradnkiem nieoficjalnym (dostęp tylko dla klubowiczów telepolis.pl, wtedy krąg byłby zawężony, ale nie wiem, co na to admini forum). Genezą tematu ma być pokazanie, że za 25 zł mamy jedną z najlepszych ofert na rynku i to bez umowy.

9zł +12*6zł = 81zł | 11.520min+12*30min=11.880min/12=990minsurface123 pisze:W skali roku to robi dla człowieka różnicę
oczywiscie im wyższe potrzeby tym mniej się opłaca kombinować.

Ile trwa aktywacja Unlimited ?
czekam juz ze 20 minut i na pakiet 600 MB i na unlimited 7 dni
Jak wejdzie to zrobię test predkosci neta
Jeśli mowimy o pełnym no limit to wychodzi nam:
25-13 = 12 zł x 12 miesiecy = 144 zł - przy dwóch kartach to już 288 zł o ile starczy godzin
a ich sporo jest.
czekam juz ze 20 minut i na pakiet 600 MB i na unlimited 7 dni

Jak wejdzie to zrobię test predkosci neta
Jeśli mowimy o pełnym no limit to wychodzi nam:
25-13 = 12 zł x 12 miesiecy = 144 zł - przy dwóch kartach to już 288 zł o ile starczy godzin

Nie musisz odpalać pakietu 600MB do testów w formule unlimited masz pakiet 500MB