SACZI pisze:Po pierwsze, złóż wypowiedzenie umowy z przeniesieniem na kartę.
Po drugie, poszukaj sobie alternatywnego operatora, żeby w razie czego do niego przeskoczyć.
Po trzecie, przygotuj się na zakup telefonu na wolnym rynku, najlepiej za gotówkę.
I tak, koszt usługi to od tego tygodnia 25 PLN/m-c (oferty prepaid). W abonamencie zapłaciłbym 30-35 PLN i Plus ma taką ofertę (nolimit voice + 8GB, 24 m-ce).
Z telefonem niestety nie zdziałasz za wiele.
Na wolnym rynku S7 to koszt 3100-3200. Piszę o "uznanych" sklepach typu euro, media, x-kom, ...
Wypowiedzenia nie zdążyłem złożyć, a umowa już się kończy 30 maja.
Z tego co wiem w regulaminie i tak jest że muszę zostać w abonamencie za 84.99, więc wybieram opcje za 89.99. I tutaj zdaje mi się że nawet dział utrzymania by nic nie zrobił...
Głównie chodzi mi czy da się coś wykręcić na cenie telefonu, chociaż z jakieś 100-200 zł w dół.
Bo kwestia jest taka że rozmawiałem z konsultantką, oferta mi się spodobała i umówiłem się z nią na poniedziałek, ale z ciekawości poszedłem do punktu i zaproponowali mi to samo, więc Pani konsultantka łaski tutaj nie robi i z "działu promocyjnego" oczekiwałbym czegoś odrobinę lepszego.
Patryk7588 dobrze napisałeś, tyle że bawienie się ze sprzedażą telefonu... tym bardziej że w smartdomie telefony są jedynie na raty, więc nawet taki najtańszy będę musiał wziąć za 5-10 zł raty pewnie co się średnio kalkuluje...