• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 294 z 624
  • 1
  • 292
  • 293
  • 294
  • 295
  • 296
  • 624
 #865337  autor: Yanosek
 10 maja 2016, 12:39
Kolejny kontakt z DUK.

Oferta z telefonem:
- Taryfa Multi (wszystko no limit +10 GB neta + 30 minut na roaming) zrabatowana z 99 na 89zł i do tego Huawei P9 za 549zł (rabat 300 zł)

Oferta bez telefonu:
- Comfort za 39 zł ( no limit + 7 GB neta)

N! Project Engineer
 #865347  autor: jurandw
 10 maja 2016, 14:24
radex99 pisze:Hej,

A czy Navi Expert jest darmowy dla taryfy comfort? (tak jest w cenniku) Czy tylko na 30dni?

pozdr
U mnie w cenniku jest drobnym druczkiem pod tabelką:
Usługi dodatkowe wymienione w tabeli dostępne będą w powyższych cenach przez trzy miesiące od zawarcia Umowy.
 #865348  autor: Zosiek
 10 maja 2016, 14:25
Czy ktoś próbował już przedłużenia z nowym iPhone SE? Mają go dostępnego?

Bo póki co oferta na przedłużenie abo z iP5S za 929zł przy taryfie z 69,99zł to jakiś żart...
 #865365  autor: arasel
 10 maja 2016, 15:32
Z tego co wiem, to iPhone SE powinien być dostępny, choć może być problem z kolorem Space Gray.
iPhone 5S w Comfort możesz bez większych problemów dostać w abo 59,99 w cenie 779PLN, więc żartem można nazwać jedynie fakt, że nie pofatygowałeś się by przeczytać choćby kilka ostatnich stron wątku i się tego dowiedzieć. ;)
 #865367  autor: Piotr-TAG
 10 maja 2016, 16:04
Yanosek pisze:Kolejny kontakt z DUK.

Oferta z telefonem:
- Taryfa Multi (wszystko no limit +10 GB neta + 30 minut na roaming) zrabatowana z 99 na 89zł i do tego Huawei P9 za 549zł (rabat 300 zł)

Oferta bez telefonu:
- Comfort za 39 zł ( no limit + 7 GB neta)
Dosyc dobra oferta...czy może ktoś coś lepszego wyrwał ?.
 #865369  autor: glowka
 10 maja 2016, 16:29
witam :) mam pytanie mam abonament do wrzesnia a juz moge przedluzyc umowe powie mi ktos czy warto czekac do konca czy oferta sie nie zmieni na korzystniejsza ? i powie mi ktos czy idzie dostac galaxy s6 w fajnej cenie ?
 #865372  autor: roofi93
 10 maja 2016, 16:43
Witam

Ja ostatecznie podjąłem decyzje o przeniesieniu dwóch numerów do plusa i dostałem ciekawą ofertę.
abonament nr 1 - 69.99zł - płatne 18 okresów - czyli 52.50zł/msc - P8lite za 29zł
abonament nr 2 - 34.99zł (połowa taniej) - płatne 21 okresów - czyli 30zł/msc - Y6 za 99zł(tutaj występuje aktywacja za 49zł)

oferta : bez limitu na komórki, stacjonarne, sms, mms, 5gb internetu, oraz 120minut do ue miesięcznie plus jakies pakiety programów które trzeba od razu wyłączyć bo są bezpłatne tylko 3msc.(oferta oczywiście na 24msc)

Naprawde oferta lepsza bo wychodzi na dwa abonamenty wraz z telefonami ok. 85zł/msc. to wychodzi lepiej jak comfort który był zrabatowany o te -20zł. Bo nawet sama oferta w abonamencie jest troche lepsza. (darmowe stacjonarne i minuty do ue)

sami przeanalizujecie:)

pozdrawiam
 #865377  autor: arasel
 10 maja 2016, 17:13
Piotr-TAG pisze:Dosyc dobra oferta...czy może ktoś coś lepszego wyrwał ?.
To już max jeśli chodzi o rabaty. W ofercie bez telefonu można powalczyć o skrócenie umowy do 18 miesięcy.
glowka pisze:witam mam pytanie mam abonament do wrzesnia a juz moge przedluzyc umowe powie mi ktos czy warto czekac do konca czy oferta sie nie zmieni na korzystniejsza ? i powie mi ktos czy idzie dostac galaxy s6 w fajnej cenie ?
Nikt Ci tego nie powie, bo nikt nie ma szklanej kuli. Trudno przewidzieć jak zmieni się oferta i kiedy to nastąpi. Jeśli chodzi o to czy czekać do końca umowy, to w T-Mobile nie ma znaczenia czy jesteś miesiąc przed końcem umowy czy sześć, ani też fakt czy wypowiedziałeś umowę czy nie. Są określone maksymalne możliwe zniżki do uzyskania i ani staż, ani nic z powyższych nie mają tu znaczenia - wszystko zależy od umiejętności negocjacyjnych i/lub humoru konsultanta.
roofi93 pisze:Ja ostatecznie podjąłem decyzje o przeniesieniu dwóch numerów do plusa i dostałem ciekawą ofertę.
abonament nr 1 - 69.99zł - płatne 18 okresów - czyli 52.50zł/msc - P8lite za 29zł
Odkładając na bok drugi numer (bo nie każdy ma 2 i więcej), w taryfie Comfort płacisz 59,99 za to samo, z tą różnicą, że Internetu jest 7GB, a P8 Lite kosztuje 9PLN. Dodatkowo, masz możliwość wyboru kilku innych modeli w bardzo fajnej cenie (np. A5 za 49PLN) i nie trzeba się fatygować z formalnościami, zmianami kart etc. Do tego należy wziąć pod uwagę fakt, że nie każdy ma możliwość/ochotę przeniesienia się chociażby z uwagi na to, że do końca umowy jest jeszcze kilka miesięcy (aż do 6) a potrzeba zmiany oferty czy zakupu nowego urządzenia jest już teraz. Ponadto, dochodzą jeszcze takie drobnostki jak jakość obsługi czy zasięg w danej lokacji.
Analizując to, dochodzę do wniosku, że taka oferta musi po prostu pasować danej jednostce, bo nie dla każdego ta oferta jest lepsza. W moim przypadku dochodzi też problem z zasięgiem w miejscach, gdzie bywam najczęściej (telefon służbowy od lat mam w Plusie i subiektywnie w 8 na 10 przypadków Plus przegrywa zasięgiem i jakością połączeń z T), a do tego niemiłe perypetie z Plusem w przeszłości, co całkowicie wyklucza wzięcie pod uwagę oferty, na którą się zdecydowałeś. No i trzeba też zwrócić uwagę na fakt, że Plus dał Ci ofertę MNP, a ta w T-Mobile również jest bardzo ciekawa, może nawet ciekawsza niż przedłużeniowa.
 #865386  autor: roofi93
 10 maja 2016, 18:24
No ja powiedziałem że ta oferta ciekawa jest dla mnie. (dwa numery, chociaż z jednym i tak sie bardziej opłaca niz w t mobile)
Internetu w t mobile jak comfort był za 50zł też było 5gb i nie dawali nielimitowanych do stacjonarnych, dopiero teraz jak comfort jest za 60zł to dają 7gb i stacjonarne. (gdzie abonament w plusie 52.50zł jak pisałem wczesniej)
Formalności po stronie plusa wiec nie widze problemu.
Zmiana operatora jest też dlatego że w t mobile jesteśmy juz od ponad 10 lat i nigdy nie było tak złej oferty jak teraz, gdzie w plusie na powitanie po przeliczeniu dla mnie wychodzi dużo korzystniej.
(bo dwa abonamenty comfort to 120zł/msc, a w plusie dwa abonamenty ok. 85zł/msc wiec różnica dośc spora)

pozdrawiam :)
 #865394  autor: Swaizi
 10 maja 2016, 19:08
arasel pisze: ...Jeśli chodzi o to czy czekać do końca umowy, to w T-Mobile nie ma znaczenia czy jesteś miesiąc przed końcem umowy czy sześć, ani też fakt czy wypowiedziałeś umowę czy nie. Są określone maksymalne możliwe zniżki do uzyskania i ani staż, ani nic z powyższych nie mają tu znaczenia - wszystko zależy od umiejętności negocjacyjnych i/lub humoru konsultanta...
Witam. Zaintrygowała mnie ta wypowiedź z racji tego iż moja umowa kończy się w lutym 2017 a już teraz mogę przedłużyć umowę, również jak kolega wyżej zastanawiam się czy czekać aż pojawi sie coś innego czy skorzystać z tego co teraz oferują. Miesiąc temu gdy zacząłem śledzić ten wątek i to forum postanowiłem zatelefonować do T-Mobile dostałem ofertę 69 zł no limit i 7 gb internetu oraz P8 LITE postanowiłem się wstrzymać z akceptacją tej oferty i wyczekać jeszcze lepsze warunki mianowicie jakiś rabat na telefony. Jestem ich klientem od 10 lat prawie byłe jeszcze w Erze, zawsze godziłem się na warunki które mu proponowane w ich salonie jednak po ostatnim razie czuję niesmak i chcę to zmienić. Aktualnie płacę bodajże 74 zł za no limit i uwaga! 500 mb internetu...... Dla tego postanowiłem w tym roku walczyć o lepsze warunki. Zbliżając się do końca mojej wypowiedzi mam kilka pytań. Ostatecznie nie warto czekać tylko od razu przejść do ofensywy bo albo coś ugram albo nic ? Staż jak już wiele razy podkreślano nie poprawi mojej sytuacji w czasie negocjacji ? I Ostatnie to może jednak zdecydować się na ten abonament i ewentualnie wziąć G4s lub A5 lub tak jak mi się marzy w tym roku zawalczyć o rabat na S5neo ? Kusi mnie jeszcze przejście do Play bo w tej cenie u nich miałbym wszystko no limit łącznie z internetem jednakże nie mam takiego parcia na internet z racji tego iż telefonu używam tylko do dzwonienia nie do zabawy ale jak to mówią lepiej coś mieć i tego nie używać niż tego nie mieć a chcieć skorzystać.... czy jakoś tak.

Pozdrawiam.
 #865417  autor: arasel
 10 maja 2016, 20:48
roofi93 pisze:No ja powiedziałem że ta oferta ciekawa jest dla mnie.
A ja przedstawiłem inny punkt widzenia, inne potrzeby, a także to, że dla mnie oferta jest nie do przyjęcia.
roofi93 pisze:Internetu w t mobile jak comfort był za 50zł też było 5gb i nie dawali nielimitowanych do stacjonarnych, dopiero teraz jak comfort jest za 60zł to dają 7gb i stacjonarne. (gdzie abonament w plusie 52.50zł jak pisałem wczesniej)
Właśnie, było. Było i już nie ma, skupmy się na tym co jest obecnie. Porównujesz też dwie różne oferty (przedłużenie vs. MNP) Analogicznie, dla abonenta Plusa może być korzystniej przejść do T-Mobile korzystając z takiej samej oferty z jakiej Ty skorzystałeś aniżeli przedłużyć.
Abonament 52,50, bo to oferta MNP. Kontroferta (MNP) z T-Mobile wychodzi 52.75 ((6x1PLN+18x69,99)/24) czyli całe 25 groszy więcej za 2GB Internetu więcej.
roofi93 pisze:że w t mobile jesteśmy juz od ponad 10 lat i nigdy nie było tak złej oferty jak teraz
Była, była, chociażby początki wprowadzenia taryf "Rodzina", gdzie minuty nie obowiązywały na stacjonarne i były rozliczane 1:1 minuta/sms/mms/MB, a nie jak wcześniej w stosunku 1:4 czy 1:3, nie pamiętam dokładnie.
roofi93 pisze:(bo dwa abonamenty comfort to 120zł/msc, a w plusie dwa abonamenty ok. 85zł/msc wiec różnica dośc spora)
Ja rozpatruję jedynie przypadek jednego abonamentu, bo nie każdy ma dwa lub więcej. Jeśli miałbym spojrzeć na to tak jak Ty, to porównałbym ofertę Orange dla abonentów posiadających neostradę, gdzie jest upust 30PLN i taryfa Smart 89,99 kosztuje 59,9, i ma 10GB Internetu oraz 400 min. roamingu w UE co czyni ją w zasadzie bezkonkurencyjną. No, ale trzeba mieć neostradę, tak jak Ty masz kolejne numery, czyli jest jakieś "ale".

Uważam, że w taki właśnie sposób należy sobie przeanalizować oferty, zastanowić się, wybrać znaczące dla siebie aspekty i rozwiązania zamiast stwierdzać "ta oferta/taryfa/operator jest najlepsza, bo ja ją wziąłęm." Stąd też moja opozycja w stosunku do tego co napisałeś. Mam nadzieję, że się rozumiemy i że jest jasne, że ja absolutnie nie neguję Twoich racji, jedynie przedstawiam inny punkt widzenia. Pozdrawiam :)
Swaizi pisze:Witam. Zaintrygowała mnie ta wypowiedź z racji tego iż moja umowa kończy się w lutym 2017 a już teraz mogę przedłużyć umowę, również jak kolega wyżej zastanawiam się czy czekać aż pojawi się coś innego czy skorzystać z tego co teraz oferują.
Cóż, może nie doprecyzowałem. Fakt wypowiedzenia, stażu, czegokolwiek, nie ma znaczenia od 18 miesiąca trwania umowy/aneksu, czyli od czasu gdy ma się do końca jeszcze 6 miesięcy lub mniej. Jeśli ma się do końca trwania umowy więcej niż 6 miesięcy, to jest możliwość przedłużenia umowy, ale na standardowych warunkach, bez zniżek oferowanych przez SUK.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2016, 21:24 przez arasel, łącznie zmieniany 1 raz.
 #865430  autor: Tajemniczy28
 10 maja 2016, 21:22
Witam, odnośnie wypowiedzi osób które już mogą przedłużać a mają umowę do września czy lutego, wg mnie bez sensu. Pod koniec roku rusza promocja świąteczna, nie wiem jaka ona będzie ale np może dadzą znowu jakiś tablet gratis. A Ty już będziesz związany nową umową. Jeśli ktoś ma stare taryfy i chce przedłużyć bo teraz np dostanie więcej netu to nie warto. Ja np jak prawie 2lata temu brałem komforta z 1 gb netu a później zadzwoniłem zrobiłem migracje do nowszej oferty, i umowę nadal mam na okres na jaki była zawarta ale zamiast 1 gb mam 7 gb a płace dalej 69 i to z telefonem, Więc może warto zmigrować w ramach trwania umowy do nowszej taryfy.
 #865438  autor: Tresor
 10 maja 2016, 22:34
Panowie czy to jest dobra oferta?
- Abo 61,50 brutto
- no limit wszystko w PL
- no limit na Unie
- 200 minut w roamingu
- 16GB net
- 24 miesiące czas umowy

To jest propozycja od SUK dla firm. Czyli taryfa Jump Profirma L po rabacie 20zł rna abo.
Oferta bez telefonu.
 #865461  autor: jarpen
 11 maja 2016, 08:17
Zosiek pisze:Czy ktoś próbował już przedłużenia z nowym iPhone SE? Mają go dostępnego?

Wczoraj 10.05.2016 dostałem info z BOK, że IPhone SE (16, 64) będą dopiero w III kwartale dostępne.
 #865475  autor: marson
 11 maja 2016, 09:52
Chciałem zapytać. Dostałem taką ofertę
- Abonament 99 zł
- rozmowy, smsy, mmsy, stacjonarne bez limitu
-10 GB internetu
-umowa na 24 miesiące
telefon Sony M5 Aqua za 4 gr
ode mnie chcą zobowiązania family +, gdzie zobowiązuję się do opłacania rachunków min. 100 zł / miesiąc przez cały okres umowy. Co o tej ofercie myślicie? Da się coś lepszego wyrwać? W sumie to chciałbym np. P9, za ile realnie mogę go dostać przy abonamencie max 99 zł
 #865476  autor: arasel
 11 maja 2016, 09:56
Huawei P9 w taryfie Multi+ (109,99 -10=99,99) powinien być za 399PLN (po rabacie 300PLN).
 #865478  autor: miarek
 11 maja 2016, 10:08
roofi93 pisze: oferta : bez limitu na komórki, stacjonarne, sms, mms, 5gb internetu, oraz 120minut do ue miesięcznie plus jakies pakiety programów które trzeba od razu wyłączyć bo są bezpłatne tylko 3msc.(oferta oczywiście na 24msc)
Niestety jest tak, że oferta dla nowych klientów jest lepsza, niż tych obecnych. Dlatego warto zastanowić się nad zmianą operatora co te 2 lata.
Niemniej oferta plusa jest dla mnie nie do zaakceptowania z jednego powodu: jako jedyny operator jakiego znam dzieli internet na darmowy (w ramach limitu) i płatny, w zależności od sposobu połączenia. Lubię mieć pewność, że będę płacił co miesiąc kwotę abonamentu, a nie +100zł, bo słuchałem radia z niewłaściwej wg plusa aplikacji.
 #865479  autor: hawana
 11 maja 2016, 10:19
Tresor pisze:Panowie czy to jest dobra oferta?
- Abo 61,50 brutto
- no limit wszystko w PL
- no limit na Unie
- 200 minut w roamingu
- 16GB net
- 24 miesiące czas umowy

To jest propozycja od SUK dla firm. Czyli taryfa Jump Profirma L po rabacie 20zł rna abo.
Oferta bez telefonu.
Gdybyś wybrał opcję z telefonem np Samsung Galaxy S6 32 GB sprzedając go zarobiłbyś około 1200 co dałoby kwotę 45 zł brutto miesięcznie. Oczywiście pod warunkiem zniżki za tel 300 i abonamentu za 79,9. Osobiście poluję na profirmę XL z LG G5 tu można ugrać sporo tylko mało chętnych na odkup telefonu.
 #865486  autor: Tresor
 11 maja 2016, 11:48
Hawana ale z telefonem to zapewne wyższa cena abo. Pytalem o ProFirme M to rabat na telefon dają 200zł. Nie wiem jakby to było przy "L" z telefonem, ale cena wyjsciowa za abo jest 89,90 netto.
  • Strona 294 z 624
  • 1
  • 292
  • 293
  • 294
  • 295
  • 296
  • 624
  • 1
  • 292
  • 293
  • 294