roofi93 pisze:No ja powiedziałem że ta oferta ciekawa jest dla mnie.
A ja przedstawiłem inny punkt widzenia, inne potrzeby, a także to, że dla mnie oferta jest nie do przyjęcia.
roofi93 pisze:Internetu w t mobile jak comfort był za 50zł też było 5gb i nie dawali nielimitowanych do stacjonarnych, dopiero teraz jak comfort jest za 60zł to dają 7gb i stacjonarne. (gdzie abonament w plusie 52.50zł jak pisałem wczesniej)
Właśnie, było. Było i już nie ma, skupmy się na tym co jest obecnie. Porównujesz też dwie różne oferty (przedłużenie vs. MNP) Analogicznie, dla abonenta Plusa może być korzystniej przejść do T-Mobile korzystając z takiej samej oferty z jakiej Ty skorzystałeś aniżeli przedłużyć.
Abonament 52,50, bo to oferta MNP. Kontroferta (MNP) z T-Mobile wychodzi 52.75 ((6x1PLN+18x69,99)/24) czyli całe 25 groszy więcej za 2GB Internetu więcej.
roofi93 pisze:że w t mobile jesteśmy juz od ponad 10 lat i nigdy nie było tak złej oferty jak teraz
Była, była, chociażby początki wprowadzenia taryf "Rodzina", gdzie minuty nie obowiązywały na stacjonarne i były rozliczane 1:1 minuta/sms/mms/MB, a nie jak wcześniej w stosunku 1:4 czy 1:3, nie pamiętam dokładnie.
roofi93 pisze:(bo dwa abonamenty comfort to 120zł/msc, a w plusie dwa abonamenty ok. 85zł/msc wiec różnica dośc spora)
Ja rozpatruję jedynie przypadek jednego abonamentu, bo nie każdy ma dwa lub więcej. Jeśli miałbym spojrzeć na to tak jak Ty, to porównałbym ofertę Orange dla abonentów posiadających neostradę, gdzie jest upust 30PLN i taryfa Smart 89,99 kosztuje 59,9, i ma 10GB Internetu oraz 400 min. roamingu w UE co czyni ją w zasadzie bezkonkurencyjną. No, ale trzeba mieć neostradę, tak jak Ty masz kolejne numery, czyli jest jakieś "ale".
Uważam, że w taki właśnie sposób należy sobie przeanalizować oferty, zastanowić się, wybrać znaczące dla siebie aspekty i rozwiązania zamiast stwierdzać "ta oferta/taryfa/operator jest najlepsza, bo ja ją wziąłęm." Stąd też moja opozycja w stosunku do tego co napisałeś. Mam nadzieję, że się rozumiemy i że jest jasne, że ja absolutnie nie neguję Twoich racji, jedynie przedstawiam inny punkt widzenia. Pozdrawiam
Swaizi pisze:Witam. Zaintrygowała mnie ta wypowiedź z racji tego iż moja umowa kończy się w lutym 2017 a już teraz mogę przedłużyć umowę, również jak kolega wyżej zastanawiam się czy czekać aż pojawi się coś innego czy skorzystać z tego co teraz oferują.
Cóż, może nie doprecyzowałem. Fakt wypowiedzenia, stażu, czegokolwiek, nie ma znaczenia od 18 miesiąca trwania umowy/aneksu, czyli od czasu gdy ma się do końca jeszcze 6 miesięcy lub mniej. Jeśli ma się do końca trwania umowy więcej niż 6 miesięcy, to jest możliwość przedłużenia umowy, ale na standardowych warunkach, bez zniżek oferowanych przez SUK.