Kryniczanin pisze:
Kolejna sprawa wczoraj o 8:18 zamówiłem, o 8:39 miałem telefon z weryfikacją z sekcji sprzedaży, potem jak na sraczkę 3x dzwonili i żebrali żebym wziął choć drugą 10-tkę.
Ty to zawsze masz historię rodem z SCI-FI
Dla przykładu - przeniosłem nr ojczyma do TM z O (miesiąc temu) i nie robiłem nic przez neta. Zadzwoniłem - czekałem aż 20 kilka sekund, wynegocjowałem aktywację za 0zł i wyłączyłem od razu wszystkie płatne (granie na czekanie itp) i problem z telefonami z głowy.
Co do dzwonienia - i żebrania - jedna jedyna sieć ciągle żebrze przejście mojego numeru do ich sieci i co najmniej raz w miesiącu mam ciągle od nich nr telefonu. (zapewne wiesz jaka) A tylko raz wpisałem swój nr na ich stronie aby mieć odniesienie przy negocjacjach z innymi.
Żeby nic w naturze nie zginęło T dostanie jeden numer na 4 miesiące leżak z Play za to wczoraj złożyłem wniosek o przeniesienie BC z T-Mobile do Play abo

Chory jesteś
Będziesz P4 nabijał dla zasady statystyki

?
Czy przy przenoszeniu się do tmobile w tej ofercie przez internet, mamy możliwość wskazania konkretnej daty, w której numer ma być przeniesiony?
Możesz podać tą informację mailem, powołując się na nr zlecenia/zamówienia.
A Orange przez neta również nie ma takiej opcji.
Co mnie zaskoczyło pozytywnie to mapka LTE gdzie zamierzam pojechać. Do tej pory LTE miało tam tylko P4 a teraz widzę t-mobile.pl także (co mnie bardzo zadziwiło bo podobno zasięg orange i t-mobile.pl to jedno a tu widzę t-mobile ma LTE a Orange ma ledwie Edge., podobnie zresztą jak Plus - też ledwie Edge ma - a plus to podobno taki lider technologii LTE jest...?) Ale mniejsza z tym.
Zapamiętaj jedną ważną rzecz.
Żaden operator nie jest dokładny w mapkach i zazwyczaj przegina ze swoim zasięgiem. To TYLKO teoria. W praktyce wychodzi całkiem inaczej.
To co mnie niepokoi w Tmobile to jak jest u mnie ledwie teraz (mieszkam gdzieś indziej) HDSPA czy jakoś tak i prędkość netu to 2,2Mb/s na 0,3Mb/s to o ile mogę zrozumieć speedtest.pl i znika 10MB o tyle bardzo trudno mi uwierzyć w to że wchodząc tylko na telepolis.pl na chwile dosłownie to już nie ma 22,09MB czyli wejście na telepolis.pl kosztuje mnie wg tmobile.pl 12,09MB ?
A jesteś pewny, że inne rzeczy na telefonie nie pobrały sobie dodatkowych danych?
Nie powiem Ci jak jest bo ja nie sprawdzam na bieżąco danych. Nie interesuje mnie to.
13-14 maja napiszę ile wyniósł mnie faktycznie rachunek - czy tak jak mówił ten Pan i Karlos20 (czyli około 2-2,50zł) czy tak jak mówiła ta pani z infolinii na początku czyli 10zł.
Nie wiem jak teraz w innych sieciach ale w Orange również płacisz fakturę do przodu i zawsze pierwsza to jest "wyrównanie"
Zresztą sami zobaczcie, co fajnego dzieje się z prędkościami w Play (temat modernizacji sieci P4, w sekcji Technikalia).
Jak wszędzie. Na jakiś czas się wszystko odetka a później - za rok dwa - powrót do punktu wyjścia. Poza tym P4 ma najwięcej ssaczy i najmniej zasobów i najmniejszą infrastrukturę.
Praw fizyki nie przeskoczysz.
A zaraz pewnie wszyscy dookoła jeszcze, żeby odzyskać kasę z licytacji za LTE800 pójdą drogą Plusa i będą przekonywać, że LTE jest lepsze jak kabel. A jak się skończy - wiadomo.
Byle jakości a raczej ości tej sieci ciąg dalszy... aby nie umieli obliczyć CZTERECH PEŁNYCH OKRESÓW ROZLICZENIOWYCH, hahaha.
Jak widać, umieją. Tylko nie każdy jak się mu łopatologicznie nie wytłumaczy nie potrafi zajarzyć
a wieczorem chciałem kod PUK do BC i co? 30 minut czekania na konsultanta w BOA
Czytam to narzekania na BOK i nie chce mi się wierzyć (przez ponad 14 miesięcy dopiero czwarty raz dzwoniłem do BOK). Sam z takim nastawieniem w czwartek ok godz. 16 podszedłem bo chciałem aby mi wysłali wniosek o zmianę polecenia zapłaty bo zmieniam bank. I co? Czekałem całe 2 sekundy !!!
Albo ja mam szczęście albo po prostu inni bezmyślnie tylko powtarzają.
Karlos20 pisze: Przy takich kwiatkach, wolę korzystać z darmowego LTE ze starej taryfy RBM 7 MNP.
Jakich kwiatkach?
Moja mama niecałe 3 miesiące temu przeniosła się z O do Play i tu dopiero były kwiatki. Przez 15 lat w Orange nie miała tyle dymu co przez te 3 miesiące w P4.
W każdym razie - gdziekolwiek się nie ruszysz, zawsze jest to samo. Nigdzie i nigdy idealnie nie ma z obsługą klienta. Odnosi się to do operatora komórkowego, banku, serwisu różnych maści. Dużo również zależy od osoby po drugiej stronie słuchawki.