• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
 #864857  autor: Gregrin
 07 maja 2016, 01:10
1. Czy tu działa również ten fair play ?? Można wziąć modem i protestować zasięg i do miesiąca zrezygnować ??
2. Po określeniu limitu i osiągnięciu go jest jakiś lejek ??
3. W umowie na 24m-ce z routerem te 10zl miesięcznie jest za sam router czy jest w tym tez pakiet 10GB (pewnie nie, ale wole dopytać)?
PS. czy w tym routerze da się wymusić tylko LTE ??
darase pisze:Jest oferta tylko sim 49zł no limit czyli po 100GB prędkość do 5Mb czy 1Mb?
Jest oferta na kartę za 45zl gdzie jest 100GB i lejek 2mbit http://www.play.pl/oferta/play-internet ... glte-19zl/
 #864858  autor: KC-KARLOS
 07 maja 2016, 02:11
Gregrin pisze:1. Czy tu działa również ten fair play ?? Można wziąć modem i protestować zasięg i do miesiąca zrezygnować ??
Przy tej opcji też to działa, bo masz umowę na 24m i opłatę 10 zł abo + to co się zużyje. Jeśli oddasz urządzenie i rozwiążesz umowę, zapłacisz 99 zł noty obciążeniowej (list z blankietem przelewu) + opłatę za korzystanie z urządzenia 49 zł, więc myślę, że nie warto. Tym bardziej, że 10x24m to 240 zł na całą umowę, jeśli nie użyjesz USIM Play z taryfą Elastycznego Internetu.
Gregrin pisze:2. Po określeniu limitu i osiągnięciu go jest jakiś lejek ??
Nie ma lejka. Ustalasz sobie w Play24 limit kwotowy: domyślny to 60 zł czyli max 60 GB. Minimalny to 10 zł za 10 GB. Max limit to 600 zł (wysokość limitu kredytowego). Po przekroczeniu limitu prędkość spada do 0 kbit/s.
Gregrin pisze:3. W umowie na 24m-ce z routerem te 10zl miesięcznie jest za sam router czy jest w tym tez pakiet 10GB (pewnie nie, ale wole dopytać)?
Router. Opłata 10 zł za abo oraz jeśli z otrzymanej karty USIM rozpoczniesz korzystanie z neta to odpali się 10 GB za 10 zł. Ważne: aktywacja dla nowej karty to 19 zł.
Warto to sprawdzić w ustawieniach urządzenia - pewnie, że się da.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #864859  autor: Gregrin
 07 maja 2016, 03:08
Karlos20 pisze: Przy tej opcji też to działa, bo masz umowę na 24m i opłatę 10 zł abo + to co się zużyje. Jeśli oddasz urządzenie i rozwiążesz umowę, zapłacisz 99 zł noty obciążeniowej (list z blankietem przelewu) + opłatę za korzystanie z urządzenia 49 zł, więc myślę, że nie warto
Wczytuje się w regulamin tej oferty i znalazłem tam punkt "IV.SPRAWDŹ I KUP". Wtedy chyba powyższe się do tego nie odnosi ale jest tylko 14dni na testy.
 #864882  autor: KC-KARLOS
 07 maja 2016, 11:46
Program FAIR PLAY nie łączy się z innymi ofertami.
SPRAWDŹ I KUP to Twój przywilej gdzie możesz na 14 dni zwrócić kartę USIM i urządzenie w zamówieniu poza salonem. W salonie masz na to 7 dni i uwaga: nie zwalnia Ciebie z opłaty aktywacyjnej + zapłaty abonamentu za max 7 dni korzystania (19 zł+abo). Przy FAIR PLAY możesz zwrócić urządzenie, wybrać nowe, inną umowę/taryfę i masz na to aż 30 dni.
Jest po prostu sporo opcji do manewru, niestety, za testy poniesiesz koszta.
Tak czy inaczej, warto podjąć jedną, słuszną decyzję. Tym bardziej, że łączna opłata to 240 zł na 24m umowy, więc Abonent ma nową umowę z urządzeniem, Play ma zarobek, bo zgarnia od przynajmniej 50 zł więcej kasy od ceny rynkowej urządzenia (modem, który jest w ofercie Elastycznej Huawei E3372 jest za 169 zł w opcji PLAY INTERNET NA KARTĘ).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #864916  autor: Kryniczanin
 07 maja 2016, 14:50
Tym bardziej, że łączna opłata to 240
+-259pln + część niepełnego pierwszego okresu.

Częściowo można zmniejszyć kupując przez neta i wybierając opcję "aktywacja dopiero po 14 dniach".

Opcja z modemem nie ma sensu bo jest droższa od wolnego rynku, opcja z routerem ma już sens bo łączna cena jest praktycznie identyczna jak cena urządzenia z PL dystrybucji na wolnym rynku.
 #864917  autor: Gregrin
 07 maja 2016, 14:53
Karlos20 pisze:W salonie masz na to 7 dni i uwaga: nie zwalnia Ciebie z opłaty aktywacyjnej + zapłaty abonamentu za max 7 dni korzystania (19 zł+abo)
Nigdzie nie znalazłem ze tylko 7dni. Najwyżej w salonie popytam.
Wychodzi aktywacja,abo i powiedzmy 10GB na testy czyli ok 40zl... W komisie gsm widziałem podobny router (z LTE) za ok 170zl (bez kombinowania i do kupienia na miejscu). Musze coś wymyślić żeby sprawdzić czy jest (i jakie) tam LTE bo jeszcze rozważam BRM (50zl za 150dni).
Jest możliwość sprawdzenia przez neta jak jest z LTE play na Tadeusza Kosciuszki 45 w Rybniku ??
 #864918  autor: Kryniczanin
 07 maja 2016, 15:01
Gregrin

Wziąłeś się od strony tyłka

Kompletny brak profesjonalizmu i daremne wydawanie pieniędzy.

Najpierw zamawiasz darmowy starter play na kartę przychodzi pocztą, potem zamawiasz zestaw z 10gb przez neta, ale odwlekasz czas aktywacji na 15 dzień masz do tego prawo, dostajesz przesyłkę masz 14 dni na testy na karcie pre-paid którą doładowujesz za 5pln aktywujesz za 4 pln dzień neta bez limitu (w praktyce masz dwa dni do końca dnia aktywacji i następny) i szalejesz, jak wszystko chodzi jak trzeba to czekasz na 15 dzień od podpisania umowy i masz swój sprzęt i kartę jak nie pasuje to odstępujesz od umowy odsyłasz sprzęt i twój całkowity koszt testów to 5pln doładowanie plus 20 pln kurier za odesłanie. Aktywacji nie płacisz i żadnego abo bo odsyłasz przed aktywacją.

Ucz się od profesjonalistów :-)
 #878398  autor: asdaf
 22 lip 2016, 17:41
xander21 pisze:Czy zasięg play elastyczny na zasięgu macierzystym tylko?
Tak.
xander21 pisze:czy do only sim, bez sprzętu, wystarczy sam dowód osobisty?
A co Ty chcesz jeszcze im okazywać? Kupowałem ofertę z ruterem i wystarczył sam dowód ( ale jestem wieloletnim posiadaczem zarejestrowanej karty pre-paid).
 #878525  autor: xander21
 23 lip 2016, 17:02
asdaf pisze:
xander21 pisze:Czy zasięg play elastyczny na zasięgu macierzystym tylko?
Tak.
xander21 pisze:czy do only sim, bez sprzętu, wystarczy sam dowód osobisty?
A co Ty chcesz jeszcze im okazywać? Kupowałem ofertę z ruterem i wystarczył sam dowód ( ale jestem wieloletnim posiadaczem zarejestrowanej karty pre-paid).
Ludzie biorący cokolwiek z urządzeniem, muszą pokazać oprócz dowodu np. rachunek, legitymacja studenta, zaświadczenie o zarobkach. Może miałeś już kiedyś abonament? to drugi raz nie trzeba było pokazywać nic.