• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #86220  autor: tomar
 16 lip 2006, 21:36
Wyświetlacz tego telefonu ma "nietypową" rozdzielczość 208x208 pixeli, czy w związku z tym logo operatora tego telefonu też ma inny rozmiar niż 100x50?

A poza tym czy ktoś zna dokładne, wymagane przez ten telefon, parametry tego logo?
Mam na myśli rozdzielczość, głębię kolorów, format (bmp, jpg, gif itd.), a także czy w ramach tego logo można użyć koloru "przeźroczystego" tzn takiego, by w danym miejscu było widać tapetę?

Czy jest możliwe skopiowanie do telefonu własnego logo operatora jako zwykłego pliku graficznego, a jeśli tak to gdzie go umieścić (w jakim folderze)?

Pytam o to, bo w Nokii nie udzielili mi żadnej sensownej odpowiedzi na te pytania :evil:

Jeśli wydaje Ci się, że wiesz wszystko, to masz rację -wydaje Ci się! :D

#86234  autor: szulzykk
 17 lip 2006, 00:07
Przezroczyste puste logo mozesz uzyskac na wapsterze - sam takowe mam bo tapetki nie widac. Programem chyba PC Suite oraz OPM ( juz dobrze nie pamietam ) mozesz tworzyc wlasne logo a nastepnie program wysyla gdzies tam do telefonu :wink:

n6230i.prv.pl back in action !!

#86396  autor: tomar
 18 lip 2006, 08:06
Dzięki za odpowiedź, ale mi bardziej chodzi o zrobienie logo w postaci napisu z przeźroczystym tłem. Coś w formie imienia napisanego np czcionką Lincoln, któe pojawia się na tle tapetki.

A jeśli chodzi o umiejscowienie własnego logo to wiem, że jest to w jakiś sposób powiązane z katalogiem (folderem) My Logo ale nie wiem nic więcej na ten temat. :(

Jeśli wydaje Ci się, że wiesz wszystko, to masz rację -wydaje Ci się! :D

#86402  autor: szulzykk
 18 lip 2006, 08:38
Zajrzyj tutaj moze cos Ci sie uda :wink:
http://edytor-logo.smshub.pl/

n6230i.prv.pl back in action !!