Nie chce zakładać nowego tematu wiec zapytam tutaj, bo pytanie dotyczy Play, a dokładniej Play24. Mam na Play24 kilka numerów na tym samym koncie. Trzy z nich są zarejestrowane, bo były przenoszone z Orange, a kilka jest nie zarejestrowanych. Dotychczas było tak, ze logowałem się do konta na swój główny numer i mogłem przełączać między wszystkimi numerami na koncie. Od kilku dni jest tak, że po zalogowaniu nie mogę się przełączyć między numerami zarejestrowanymi, bo wyskakuje mi coś takiego:
"Przepraszamy. Dostęp do informacji finansowych posiada tylko Administrator Play24. W celu wyznaczenia Administratora Play24 skontaktuj się z Obsługą Klienta. Jeśli posiadasz te uprawnienia, zaloguj się do Play24 używając numeru Administratora lub przełącz się na ten numer przy pomocy funkcji "Moje numery" na górze ekranu."
albo:
"Wystąpił błąd w trakcie komunikacji z serwerem. Spróbuj ponownie za chwilę. W razie ponownego wystąpienia błędu skontaktuj się z Obsługą Klienta."
Dotyczy to tylko numerów zarejestrowanych. Na każdy numer zarejestrowanych muszę się logować osobno.
Problem występuje tylko w Play24 na PC, na mobilnym Play24 tego nie ma.
Co to za jakaś "dobra zmiana"?