• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #862743  autor: Kusmier
 21 kwie 2016, 01:01
Witam. Zacznę może tym, że od bardzo dawna (nawet nie pamiętam od kiedy) mam telefon w abonamencie ale umowa zbliża się ku końcowi i chcę się przesiąść na kartę. Tym sposobem nie wiem kompletnie jaką ofertę mam wybrać. Jestem zielony jeśli chodzi o numer na kartę.

Moje wymagania to darmowe smsy do wszystkich sieci i jako taki internet. Interesują mnie oferty z Play i Orange, ponieważ mam najwięcej znajomych w tych sieciach. Jaki starter mam kupić? Jak to jest z żywotnością numeru bo nie ukrywam, że chciałbym zachować go jak najdłużej i nie zmieniać go często. Czy te pakiety z sms i internetem zmieściłyby się w 20 zł miesięcznie? Z góry dziękuję za odpowiedzi na moje pytania.
 #862744  autor: user_delete44
 21 kwie 2016, 01:22
Zależy ile tego jakotakiego internetu potrzeba.
Pewnie chcesz najtaniej, więc łap to:
http://www.play.pl/oferta/play-karta/pl ... mula-play/
wariant SMS = 7 zł miesięcznie za nielimitowane SMS + 100 MB internetu.
Do tego stan darmowy, więc za free rozmowy do Play/Playopodobnych.
A do końca kwietnia można włączyć darmowy 1GB internetu co miesiąc przez rok.
I do tego co jakiś czas są dni z promocyjnymi doładowaniami.
Internet w paczkach kosztuje w tej taryfie następująco:
600 MB = 5 zł
2 GB = 9 zł
6 GB = 20 zł
Pakiety mogą być cykliczne.
Jest jeszcze pakiet email Blackberry za 10 zł.

Jeśli potrzeba będzie minut do W3, to są możliwości takie:
Pakiet 30 minut do wszystkich sieci za 6 zł.
Pakiet 100 minut na stacjonarki za 5 zł (ten pakiet jest niby też do Play, ale jeśli włączysz stan darmowy, to masz do play gratis).
Pakiet 10 za 5, czyli za 5 zł z konta głównego będzie 10 zł na koncie promocyjnym (*jako pakiet złotówek). Pakiet złotówek można wykorzystać na rozmowy do W3 i za takie 10 zł będzie niecałe 35 minut rozmów (minuta jest po 0,29 zł).
Aha, po zakończeniu umowy możesz przenieść numer gdzieś do W3, i dopiero potem do Play, otrzymasz (po doładowaniu) na konto promocyjne 60 zł.
Czyli zachowasz swój obecny numer.
Chyba, że nie chcesz, to kup dowolny starter, najlepiej z W3, rejestruj, i przenieś do Play, dla bonusu 60 zł.