• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 484 z 692
  • 1
  • 482
  • 483
  • 484
  • 485
  • 486
  • 692
 #861787  autor: Mr.Pelisa
 14 kwie 2016, 13:51
looxmo pisze:2. Orientuję się ktoś czy w ofercie o której pisał Karlos20 tzn. 59,99 PLN w tym no limit + 5Gb i 6 miesięcy darmowego abonamentu telefony są na raty (czyli rata + 59,99) czy opłata za słuchawkę jest jednorazowa?
Płacisz jednorazowo za tel. następnie 59,99zł/m-ąc
 #861790  autor: Mr.Pelisa
 14 kwie 2016, 13:58
looxmo pisze:1 Da radę w tej ofercie za 19.99 no limit + 250mb wynegocjowac podniesienie limitu pakietu danych? Ewentualnie można dokupić paczki danych? Jeśli tak to jakie są ceny?
Z tego co pamiętam to do tego abo nie można dokupić pakietu, tak @Karlos20?
Do abo za 19,50zł. no-limit, +250mb, umowa na 15-m-cy można dokupić pakiety danych - 1GB (7,99) i 2GB (9,99)
albo wybrać:
Karlos20 pisze:Oferta za 29,99 zł/ mies. no-limit minuty na komórkowe i stacjonarne + SMS/MMS + 5 GB. Umowa na czas bezterminowy.
 #861803  autor: wibra
 14 kwie 2016, 16:38
bez telefonu:
Mr.Pelisa pisze:Potwierdzam także, że koleżanka otrzymała abonament na firmę:
- połączenia do wszystkich (komórki, stacjonarne), sms/mms bez limitu
- 7GB
- abonament 1-6m-c - 0zl. następnie 7-24m-c - 19,99zł. netto
P.s. wystarczyło wpisać w szukajkę "na firmę" - odnalezienie informacji zajęło mniej niż minutę! :P[/quode

Trzeba czytać ze zrozumieniem.Pytanie brzmiało najtańszy a nie naljepszy.Z tego co sie orientuje jest za 9,99 brutto,no limit do Play,100min do innych sieci,100 sms/mms oraz 250MB neta.Taka propozycja.Były jakieś pół roku temu fajne za 7,99 lub 8,99zł.Interesuje mnie tylko No limit na rozmowy bez neta i nawet sms.
 #861817  autor: KC-KARLOS
 14 kwie 2016, 17:49
looxmo pisze:1 Da radę w tej ofercie za 19.99 no limit + 250mb wynegocjowac podniesienie limitu pakietu danych? Ewentualnie można dokupić paczki danych? Jeśli tak to jakie są ceny?
Polecam 500 MB non-stop za 9,99 zł (można go włączyć już 1 dnia nowego okresu rozliczeniowego) albo 2 GB za 20 zł. Tam pakiety są dość drogie.
looxmo pisze:2. Orientuję się ktoś czy w ofercie o której pisał Karlos20 tzn. 59,99 PLN w tym no limit + 5Gb i 6 miesięcy darmowego abonamentu telefony są na raty (czyli rata + 59,99) czy opłata za słuchawkę jest jednorazowa?
W tej ofercie nie ma opcji ratalnej. Płacisz "suchy" abonament.
Ofertą ratalna nienegocjowalną jest FORMUŁA SMARTFON UNLIMITED PRO z podstawowym abonamentem 49,99 zł/mies. + rata za urządzenie. W ramach tejże opcji masz nieograniczone minuty na komórki, stacjonarne, SMSy, MMSy i Internet bez limitu danych (po 10 GB redukcja prędkości do 1 mbit/s, ale działa świetnie, również na zasięgu Plus, Orange i T-Mobile).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #861838  autor: bastekr1
 14 kwie 2016, 20:19
witam
przedluzylem dzisiaj umowe w taryfie 29,99zl na zawsze extra, mila Pani z Play przedstawila mi rowniez oferte nie pamietam nazwy ale abonament 69,99zl platne od 7 miesiaca, total no limit + 7GB, do tego Huawei P8 Lite za 19zl, czyli abo wynosi 50zl z hakiem, cena tel na wolnym rynku od 700zl, czyli 1259,82 - 700= 559,82 / 25= 22,39zl za abonament po sprzedazy telefonu
 #861872  autor: looxmo
 14 kwie 2016, 23:06
Mr.Pelisa, Karlos20 dziękuje za informacje.
Jeszcze dla jasności - złożyłem wypowiedzenie z przejściem na kartę w Play. Lepiej złożyć wniosek o przeniesienie numeru do innej sieci? Postawi mnie to w lepszej pozycji przy negocjacjach z konsultantem?
 #861898  autor: Mr.Pelisa
 15 kwie 2016, 07:48
looxmo pisze: złożyłem wypowiedzenie z przejściem na kartę w Play. Lepiej złożyć wniosek o przeniesienie numeru do innej sieci? Postawi mnie to w lepszej pozycji przy negocjacjach z konsultantem?
Niekoniecznie... teraz wiesz co możesz uzyskać, wypowiedzenie złożone więc tylko trzeba trafić na ogarniętego konsultanta i domagać się swojego ;) Możesz dzwonić na *500/8/2
Powodzenia!
 #861923  autor: Don_Pedro_Deszczowiec
 15 kwie 2016, 11:11
Witam.
Około miesiąca temu poszukiwałem informacji na temat przedłużenia umowy w Play w taryfie Komfort dla firm, czyli dla minimum trzech numerów. Moja sytuacja była taka: kończyły się dwie umowy w Play, a trzeci numer chciałem przenieść z innej sieci tak by utworzyć konto z 3 SIM-ami.
Niestety nie dogadałem się z Play-em i w tym momencie jestem w Plusie. Czemu to piszę? Po pierwsze, chcę napisać co zaoferował Play, tak żeby forumowicze znali obecne oferty, a po drugie chcę podzielić się wrażeniem co do obsługi przez doradców biznesowych.
Do rzeczy. Play zaproponował mi taryfę Komfort z no limit dla 3 SIM (z ewentualną dodatkową kartą SIM do transmisji danych) i 100 GB internetu na konto (a później lejek), bez telefonów, za 99,99 zł netto z abonamentem 0 zł przez 8 miesięcy. Przy innych ofertach jest to dosyć droga opcja z której nie skorzystałem.
Proponowano mi także taryfę KOMFORT za 69,99 netto (3 SIM), z nielimitowanymi rozmowami na komórki i stacjonarne, ale bez SMS i MMS, z pakietem 30 GB na konto. Prawdopodobnie zaoferowano by mi 6-8 miesięcy za 0 zł, ale do tego punktu w rozmowie z konsultantem biznesowym nie dotarłem. Gdyby w tej taryfie były SMS-y i MMS-y, przedłużył bym umowę z Play.
Rzutem na taśmę (tuz przed końcem umowy) zaoferowano mi taryfę no limit + 7 GB za 19,99 netto z abonamentem 0 zł przez 6 miesięcy. Tę ofertę mogłem dostać tylko dla numerów którym kończyły się umowy w Play.
Czemu nie skorzystałem z ofert? Po pierwsze rozpoznałem ofert wszystkich operatorów i były lepsze, po drugie: konsultanci biznesowi w Play nadają się do handlu marchewką i cebulą na targowisku, a nie obsługą firm. Pierwszy przypisany do konta konsultant biznesowy nagle zniknął - podobno zakończył pracę w Play, a Play zapomniało przypisać kolejnego. Kolejny nie bardzo się orientował w taryfach Komfort, jeszcze inny proponował to co na stronie WWW pomimo że mówiłem mu o wcześniejszych ofertach. Przede wszystkim żaden nie był elastyczny jeżeli chodzi o ofertę, a wystarczyło naprawdę niewiele.
Skończyło się na tym że jestem w Plusie, gdzie otrzymałem ofertę no limit + 30 GB na konto dla trzech kart SIM, gdzie płacę abonament 19 zł netto z 6 m-cy za 0 zł w opcji bez telefonu, a dla dwóch kolejnych numerów abonament 29 zł netto z 4 m-ce za 0 zł, ale mogłem dokupić w aparaty telefoniczne w mało promocyjnych cenach, ale niższych od rynkowych o jakieś 200 zł. Mogłem wybrać opcję sam SIM no limit z 30 GB na konto dla 3 numerów po 19 zł netto i 6 m-cy za 0 zł. to daje najtańszą ofertę no limit jaką znam na rynku 14,25 netto z dużym pakietem internetu.
To chyba wszystko. Jeśli rozmawiacie z konsultantami Play walczcie o swoje, może wam się uda... mnie się nie udało.
 #861925  autor: Mitrek
 15 kwie 2016, 11:44
Jestem już po 3 rozmowach. Nie dostałem jeszcze najlepszej oferty którą przedstawiałeś Karlos ale już jestem blisko zadowolenia ;) Pani na moje usilne stwierdzenia że chce krótką umowę (max 12 miesięcy) na abonament bez telefonu ciągle powtarzała, że na krótszy okres zobowiązania jest te kilka złoty drożej. Dopiero po jakiejś konsultacji z managerem przedstawiła ofertę, że skoro to 2 telefony mam na wypowiedzeniu to da mi taką ofertę:
29,5 zł (nielimitowane rozmowy, smsy, stacjonarne, 2 GB 250 MB internetu) na 15 miesięcy
a na drugi telefon standardową ofertę 6 miesięcy 0 złoty, potem 69,99 z HTC ONE M8S za 629 złoty. Plus jakiś pakiet nielimitowany internet do wyłączenia po pół roku oraz 30 dni roamingu i 500 MB w UE. Niestety z ulgą na zgodę marketingową za 6 zł/miesięcznie.

Aha, rozmowy zaczęły się od droższych opcji niż mam w tej chwili. Na razie wydaje mi się, że ta oferta z telefonem jest dużo bardziej opłacalna niż bez ;) No ale cóż, moja słuchawka powinna wytrzymać jeszcze ten rok.
 #862127  autor: Ruben
 16 kwie 2016, 18:55
Don_Pedro_Deszczowiec pisze:Niestety nie dogadałem się z Play-em i w tym momencie jestem w Plusie. Czemu to piszę? Po pierwsze, chcę napisać co zaoferował Play, tak żeby forumowicze znali obecne oferty, a po drugie chcę podzielić się wrażeniem co do obsługi przez doradców biznesowych.
Od tego jest to forum i cytując klasyka "Dziękujemy za Twoje świadectwo" ;)
Don_Pedro_Deszczowiec pisze:Rzutem na taśmę (tuz przed końcem umowy) zaoferowano mi taryfę no limit + 7 GB za 19,99 netto z abonamentem 0 zł przez 6 miesięcy. Tę ofertę mogłem dostać tylko dla numerów którym kończyły się umowy w Play.
Ja jeszcze nie otrzymałem takiej oferty przy aktywnym wypowiedzeniu i zobacze czy rzutem na taśmę zaproponują.
Don_Pedro_Deszczowiec pisze:Mogłem wybrać opcję sam SIM no limit z 30 GB na konto dla 3 numerów po 19 zł netto i 6 m-cy za 0 zł. to daje najtańszą ofertę no limit jaką znam na rynku 14,25 netto z dużym pakietem internetu.
To jest to czego szukałem ale nie trafiłem na Doradcę, który byłby w stanie zaproponować to dla 3 SIM. Napisałem PW, odbierz proszę.
 #862160  autor: glorusek
 17 kwie 2016, 09:40
Tak na szybko abo do czerwca, no limit mam
Za ile moge negocjowac no limit z niewielkim internetem bo duzo mi nie trzeba bez tel?
Takie cos za 30zl wyciagnac czy taniej da rade? Wypowiedzenie napisac ile przed koncem umowy i czy mozna email?
 #862194  autor: KC-KARLOS
 17 kwie 2016, 13:14
glorusek pisze:Za ile moge negocjowac no limit z niewielkim internetem bo duzo mi nie trzeba bez tel?
29,99 z 5 GB bezterminowo, albo 19,99 na 6m z 250 MB neta. Mailem możesz podesłać skan wypowiedzenia z podpisem. 3 miesiące przed końcem umowy możesz starać się o ww. opcje.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #862241  autor: Wiola_K
 17 kwie 2016, 21:17
Obowiązuje 30 dniowy okres wypowiedzenia. Można w każdej chwili wypowiedzieć umowę.
 #862295  autor: i.slepy
 18 kwie 2016, 15:22
ROZWIĄZANIE UMOWY

Oświadczam, iż pragnę rozwiązać umowę z końcem jej obowiązywania zawartą pomiędzy

.............................,

a ........

…........

na usługę ….......
 #862296  autor: i.slepy
 18 kwie 2016, 15:24
oczywiscie calosc w formacie standardowego pisma, czyli

miejscowosc, data - prawy gorny rog
dane abonenta - lewy gorny rog
DO - prawa strona
potem powyzszy tekst i podpis abonenta.
 #862300  autor: davidini
 18 kwie 2016, 15:33
Witam. Co dziś play oferuje na przedłużenie (oferta za 19,50)? interesuje mnie ip 5s indywidualnie bądź na firmę- obie opcje mnie interesują.
 #862302  autor: i.slepy
 18 kwie 2016, 15:38
wpisz po prostu na usluge komorkowa/telefonii komorkowej czy jakos tak. Ja tak wpisalem w Orange i bez klopotow poszlo.

Ewentualnie mozesz to zastapic i wpisac numer telefonu.
  • Strona 484 z 692
  • 1
  • 482
  • 483
  • 484
  • 485
  • 486
  • 692
  • 1
  • 482
  • 483
  • 484