no ja dzisiaj będę próbowałapitermasa pisze: Dosyć tej polemiki, czekajmy na pierwszego szczęśliwca któremu uda się wyrwać 20 zł na abo i co najmniej 250 zl na telefon

no ja dzisiaj będę próbowałapitermasa pisze: Dosyć tej polemiki, czekajmy na pierwszego szczęśliwca któremu uda się wyrwać 20 zł na abo i co najmniej 250 zl na telefon
Miałeś racje patrzałem na zły cennik, nie wiedziałem że bok suk itp każdy ma inny cennikarasel pisze:A jaki masz nagłówek cennika? Obawiam się, że masz nie ten cennik co trzeba albo patrzysz w kolumnę taryfy RELAX, gdzie ceny są dokładnie takie jak piszesz. Sprawdź czy patrzysz w odpowiednią kolumnę i odpowiedni cennik.boniunio pisze:Mam cennik przed sobą obowiązujący od 08.04.16 w taryfach Jump i w taryfie Comfort A5 za 249zł a P8 za 599zł
Ja również mam przed sobą cennik obowiązujący od 8.04 i jak byk ceny dla Comfort to odpowiednio 399 i 699 za A5 i P8 - 249 i 599 to ceny w taryfie RELAX. Cennik nazywa się "Załącznik cenowy do ofert wymiany telefonu jump (I/4/2016)" i jest to jedyny cennik obowiązujący dla klientów przedłużających.
Koszt całej umowy:Mr.Pelisa pisze:ostatecznie na co się zgodziła to Relax za 79,99zł. 10GB, nawigacja itd. i telefon Samsung Galaxy A5 2016 za około 330zł. - czy to dobra oferta?
Jest w cenniku. W Relaxie za jedyne ... 759zł ...Mr.Pelisa pisze:Na stronie www nie ma tego tel.
1. Większość "zaufanych" sklepów www sprzedaje też na allegro, często po niższych cenach.Mr.Pelisa pisze:@up
cena tego tel. w "zaufanym" markecie/sklepie www to około 1450zł. no i tyle trzeba na raz wydać więc wychodzi 800zł. / 24 = 33zł. - tak źle nie jest chyba?
Reklama reklamą a na stronie co innego, to jest chyba oferta dla firm, JUMP! proFirma M z LTE za 59,99 netto, ale umowa na 30 m-cy z czego pierwsze 6 za 1,-.zielony71 pisze:Może jest tu ktoś kumaty, kto potrafi mi wytłumaczyć jak się ma ta reklama do tej oferty do której kieruje? Gdzie jest te 6 miesięcy za 1 zł i co to jest ten budżet na urządzenie?
Będę bardzo wdzięczny:-)
Jeśli Cię to interesuje (dane za kwartał) to:arasel pisze: Ceny poszły w górę, a zniżki zmalały. Ciekawe jak to się przełoży na odsetek skutecznych przedłużeń umów. Póki co wstrzymałem się z przedłużeniem i czekam na rozwój sytuacji.
Tego nie wiem, trzeba by w regulaminie doczytać albo na BOK dryndnąć bo chyba do końca nie wiadomo nawet jaka kwota jest przeznaczana na ten "budżet".zielony71 pisze:A ta kasa na zakupy to można komuś odstąpić czy trzeba samemu wykorzystać? Wiesz może?
No porównując aktualną ofertę w Orange na SG A5 2016 to jest lepiejreggie pisze:Zatem jednak tak dobrze też chyba nie jest w podanej przez Ciebie ofercie SUK TM
Dzisiaj jest jeszcze kupon -20% na abonament do wykorzystania w Orange. Dodatkowo dla przenoszących numer jest 6 m-cy abo za 0zł, ale nie jestem pewien czy te dwie promocje można łączyć.Mr.Pelisa pisze:No porównując aktualną ofertę w Orange na SG A5 2016 to jest lepiejreggie pisze:Zatem jednak tak dobrze też chyba nie jest w podanej przez Ciebie ofercie SUK TMno chyba, że źle liczę
pitermasa pisze:Wiem że jest dużo gorzej,od pierwszego telefonu z BOA od marca śledzę co się dzieje w tmobile. Najgorsze jest to że u konkurencji też cudów nie ma, mimo 6 mc free, sumując koszty wychodzi tak samo jak w tmobile albo drożej, tylko szalone dni są w miare spoko. Wszystko zależy od nas, jak bedziemy sie godzić na to co dają to dalej będą przykręcać nam śrubę. A większość ludzi która przedłuża nawet nie wie o istnieniu tego forum albo podobnych i moga się godzić na takie warunki i 10 zł mniej na abo będzie ich satysfakcjonować albo przestraszą się tekstu że my telefony kupujemy w dolarach i nie wiadomo po ile będzie dolar za 2 miesiące. Podobnie mam teraz z cyfrowym polsatem pierwsza oferta na 29 miesięcy i bez gratisow, a po wysłaniu wypowiedzenia okazało się że można umowe na 12 miesięcy z czego 5 gratis, ale nie wiedziałbym o tym gdyby nie internet i wiele osób żyje w słodkiej niewiedzy że można taniej. Tak jak polsat tak samo telekomy żerują na takich ludziach i golą ich jak chcą. Pytanie tylko czy poluzują trochę śrubę jak już nałapią sporo takich dojnych krów czy dopiero jak im się grunt zacznie palić pod nogami z powodu odpływu abonentów.
Dosyć tej polemiki, czekajmy na pierwszego szczęśliwca któremu uda się wyrwać 20 zł na abo i co najmniej 250 zl na telefon
a masz może tę stronę z lumią 950 i 950xl?arasel pisze:Albo po prostu jesteś klientem, który posługuje się cennikiem obowiązującym przy przedłużeniu umowy przez stronę www, a nie przez SUK, co zresztą widnieje w nagłówku cennika, który podlinkowałeś.
Cennik obowiązujący w SUK (niedostępny na www) znajduje się tu: http://www.pdf-archive.com/2016/04/12/t ... ew/page/1/
Wypowiedzenie możesz wysłać już dziś z zaznaczeniem rozwiązania umowy z końcem jej obowiązywania. T-mobile nie ma formularzy, udaj się do salonu albo sam napisz, wzory znajdziesz w internecie i wyślij do nich.boniunio pisze:jak mam umowę do 13 sierpnia to kiedy mogę wysłać im wypowiedzenie oraz z kąd pobrać ich formularz wypowiedzenia?