Aktywowałem taki darmowy starter: http://static.wirtualnemedia.pl/media/t ... 55logo.jpg w celu przetestowania LTE w T-Mobile, ale niestety LTE nie działa. Można je jakoś włączyć? Nie chcę tracić pakietu 1 GB ani doładowywać.
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Aha, myślałem, że da się to zrobić w jakiś bardziej standardowy, automatyczny sposób (kod ussd, sms, zmiana apn itp.). Naczytałem się trochę o różnych problemach, jakie zapewnia ten operator i jeśli w tak błahej sprawie mam tam wydzwaniać i czekać nie wiadomo ile na połączenie, to wolę dać sobie z nimi spokój. Tym bardziej, że internet u nich do najtańszych nie należy.
Pewnie lte samo sie wlaczy ale z opoznieniem, jak cala reszta... (Ale musisz miec ten pakiet strong lte). Ja na infolinii nie czekalem wcale
Ten pakiet 1 GB Strong LTE włączył się od razu, automatycznie. Poczekam, konto jest aktywne do niedzieli.
Pierwszy pakiet (gratisowy) jest w 3g. Ja nie chciałem czekać i włączyłem pakiet na próbę na 30 dni, w efekcie po 5 dniach pakiet się wyłączył (ponowna aktywacja niemożliwa). Co się stało dalej nie pamiętam, chyba aktywowało się Strong LTE 1 GB za 5 zł? Nie pamiętam czy zabrało mi kasę.
Podejrzewam, że najpierw trzeba zdezaktywować pierwszy pakiet i po potwierdzającym SMS zakupić Strong LTE 1 GB (a może wystarczy od razu kupić bez dezaktywacji), ale to wymaga testów (lub poczekania 5 dni na LTE lub nie).
Podejrzewam, że najpierw trzeba zdezaktywować pierwszy pakiet i po potwierdzającym SMS zakupić Strong LTE 1 GB (a może wystarczy od razu kupić bez dezaktywacji), ale to wymaga testów (lub poczekania 5 dni na LTE lub nie).
Ja miałem starter z darmowym na 5 dni pakietem STRONG LTE i LTE zatrybiło od razu.
Uważajcie na ten pakiet, on wyklucza korzystanie z innych. Należy go najpierw wyłączyć, następnie aktywować np 4w1 na próbę na 30 dni.
Uważajcie na ten pakiet, on wyklucza korzystanie z innych. Należy go najpierw wyłączyć, następnie aktywować np 4w1 na próbę na 30 dni.

Jednak zadzwoniłem i włączyli LTE. Nie włączałem żadnych dodatkowych pakietów. Bez doładowania konto jest ważne 5 dni, więc nie można by było tyle czekać.
Dobra wreszcie to sprawdziłem i nie jest tak różowo. Mimo dezaktywacji Strong LTE i tak po 5 dniach sam się aktywował zjadając 5 zł z konta oraz wyłączając inne pakiety. Nie mam pojęcia jak to wyłączyć od razu, chyba trzeba zawsze czekać 5 dni aż zje te 5 zł, a potem wyłączać (lub może zużyć kasę poniżej 5,00 żeby nie dał rady się włączyć).Karlos20 pisze:Uważajcie na ten pakiet, on wyklucza korzystanie z innych. Należy go najpierw wyłączyć, następnie aktywować np 4w1 na próbę na 30 dni.
*140*710# >> ten kod dezaktywuje każdy pakiet STRONG LTE.

No i czas na kolejną kartę i efekty:
-LTE nie działało na pierwszym gratisowym 1 GB
-LTE nie działa też na drugim płatnym za 5 zł 1 GB (jedynie przedłużył ważność konta o 5 dni).
Co za ściema z tym LTE "aktywowanym automatycznie" "bez możliwości wyłączenia".
Zapewne trzeba przed końcem pierwszych 5 dni włączyć 2w1 na próbę i poświęcić 250 MB (realnie ważne 7 dni) co włączy LTE, następnego dnia włączy się Strong LTE wyłączając 2w1 (już to próbowałem 2 lub 3 razy więc wiem, własnoręczne wyłączanie Stronga kodami czy przez m.iboa.pl nic nie daje), ale zapewne LTE pozostanie (bo już kiedyś pozostało).
-LTE nie działało na pierwszym gratisowym 1 GB
-LTE nie działa też na drugim płatnym za 5 zł 1 GB (jedynie przedłużył ważność konta o 5 dni).
Co za ściema z tym LTE "aktywowanym automatycznie" "bez możliwości wyłączenia".
Zapewne trzeba przed końcem pierwszych 5 dni włączyć 2w1 na próbę i poświęcić 250 MB (realnie ważne 7 dni) co włączy LTE, następnego dnia włączy się Strong LTE wyłączając 2w1 (już to próbowałem 2 lub 3 razy więc wiem, własnoręczne wyłączanie Stronga kodami czy przez m.iboa.pl nic nie daje), ale zapewne LTE pozostanie (bo już kiedyś pozostało).
Chyba bym pierdyknął tę kartę do klopa w obliczu tych cyrków .... tylko utwierdza mnie to w słuszności przeniesienia numeru ojca do Virgin po zakończeniu umowy abonamentowej T-Mobile
(po blisko 20 latach ....)
(po blisko 20 latach ....)
He, he, chciałem zrobić podobnie z miesiąc temu, jak kupiłem starter na testy. Ale niestety ta "elitarna" niemiecka sieć nie chciała mi udostępnić LTE.
Wystarczy jeden telefon nawet w sprawie nówki sztuki świeżo odpalonej bez doładowania do BOA i działa(wiem co mówię, bo sam to sprawdziłem na sobie). Można też siać ferment i marudzić zamiast zadzwonić i mieć to w kilka minut załatwione.
http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. 

Co to za T-Mobile głupotę wprowadziło ,lte dla wybranych !
Pozdrawiam 

Od dawna tak to u nich działa niestety.
http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. 

To już przechodzi ludzkie pojęcie, normalnie T-D€bile.
Mam pakiet 10GB za doładowanie, LTE jeszcze nie widziałem, więc pewnie zablokowane (przy ręcznym wyszukiwaniu sieci mam info o LTE, 3G i 2G, więc zasięg jest).
Napisałem na miboa, żeby odblokowali.
Odpowiedź: "W ramach niniejszej Oferty technologia LTE jest aktywowana automatycznie i nie ma możliwości jej dezaktywacji."
Ton odpowiedzi jakby nikt nie sprawdził, bo system na pewno działa.
Może bym uwierzył, jakby od trzech lat nie robili łaski, że włączą LTE w prepaidzie.
Mam pakiet 10GB za doładowanie, LTE jeszcze nie widziałem, więc pewnie zablokowane (przy ręcznym wyszukiwaniu sieci mam info o LTE, 3G i 2G, więc zasięg jest).
Napisałem na miboa, żeby odblokowali.
Odpowiedź: "W ramach niniejszej Oferty technologia LTE jest aktywowana automatycznie i nie ma możliwości jej dezaktywacji."
Ton odpowiedzi jakby nikt nie sprawdził, bo system na pewno działa.
Może bym uwierzył, jakby od trzech lat nie robili łaski, że włączą LTE w prepaidzie.
Zadzwoń do nich i poproś o odblokowanie LTE-u mnie to trwało chwilę(2min. rozmowy i za jakieś 10min. LTE wpuszczało).

GOLUKR1 na 499 włączył mi LTE.