• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 482 z 692
  • 1
  • 480
  • 481
  • 482
  • 483
  • 484
  • 692
 #861136  autor: KubaBienio
 10 kwie 2016, 22:13
Witam. Aktualnie mam ofertę w Play dla Firm : Formuła 4.0 Unlimited + internet LTE bez limitu w cenie 96 złotych brutto. Umowa kończy się za miesiąc i tu pytanie : co mogę uzyskać składając wypowiedzenie umowy w najbliższym czasie ? Interesuje mnie oferta ze wszystkim bez limitu, bez roamingu, telefony do 400 złotych. Pozdrawiam
 #861160  autor: looxmo
 11 kwie 2016, 08:08
Karlos20 pisze:przy zlozonym wypowiedzeniu to korzystna opcja będzie z P8 LITE w abo 59,99 na 25 miesięcy. 6m za darmo + nielimitowane minuty, SMS/MMS + 5 GB Internetu.
Mógłbyś przybliżyć tą ofertę. Jak ją przedstawić konsultantowi . Bez limitu są też minuty na stacjonarne? P8 lite w jakiej cenie przy tym abonamencie?
 #861202  autor: KC-KARLOS
 11 kwie 2016, 12:15
looxmo: bez limitu są też również na stacjonarne. O cenę telefonu i szczegóły opcji pytaj konsultanta Działu Utrzymania pod *500 / 8 / 2. Wystarczy poinformować o aktywnym wypowiedzeniu umowy w Play i pytać o ofertę specjalną z ww. telefonem.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #861203  autor: Maqdaa
 11 kwie 2016, 12:17
Hej, obecnie jestem w tej samej sytuacji co janekjazda - wypowiedzenie złożone, pare rozmów przeprowadzonych obecny abonament 89 do końca wypowiedzenia 2 tygodnie. Dziś dostałam po raz pierwszy od ręki propozycje 29.99 na czas nieokreślony, ale zastanawiam się nad wzięciem abonamentu z telefonem. Po głowie chodzi mi wspomniany tu już P8 lite. W propozycji, o której pisze Karlos20 -
Karlos20 pisze:przy zlozonym wypowiedzeniu to korzystna opcja będzie z P8 LITE w abo 59,99 na 25 miesięcy. 6m za darmo + nielimitowane minuty, SMS/MMS + 5 GB Internetu.
telefon kosztuje 99 zł jeśli mamy na myśli tą samą ofertę "FORMUŁA SMARTFON UNLIMITED".

Przy dzisiejszej rozmowie z konsultantem zaproponował mi 69.99, 6 msc 0 zł, (sms/mms rozmowy) no limit + internet no limit przez 6 msc potem 7gb i p8 lite 19 zł. Sama nie wiem co mam robić kusi mnie też oferta w Plusie Smart dom abonament 50 zł P8 lite 99 zł (sms/mms, rozmowy) no limit, 10 gb internetu, plus pakiet połączeń i internetu UE (nie ukrywam, że to duży plus) i 3 msc 0 zł. Może ktoś się wypowie w tej kwestii i doradzi? ;)
 #861212  autor: KC-KARLOS
 11 kwie 2016, 12:33
Maqdaa: przy smartDOM musisz uważać, bo jest więcej zachodu + trzeba mieć coś w Plusie/CP. Poza tym to słaba oferta, skoro przy SD posiadając Cyfrowy Polsat, oferta powinna być w granicach 30 zł/mies. (drugi produkt za połówkę). Widzę niespójność i zagmatwanie opcji.

W Play to oferta przedłużeniowa i prościej, widząc po ofercie masz 6m za 0 zł i wszystko bez limitu w kraju w tym czasie (również Internet). Poza tym w Play też masz dostęp do zasięgu Plusa. Jeśli chcesz więcej neta: bierz opcję za 69,99 (na telefonie odrobinkę zaoszczędzisz). Jeśli mniej to za 59,99. Dla smartfona 5 GB a tym bardziej 7 GB to bardzo duża ilość.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #861215  autor: Maqdaa
 11 kwie 2016, 12:49
Dzięki za szybką odpowiedź :)
Karlos20 pisze:przy smartDOM musisz uważać, bo jest więcej zachodu + trzeba mieć coś w Plusie/CP. Poza tym to słaba oferta, skoro przy SD posiadając Cyfrowy Polsat, oferta powinna być w granicach 30 zł/mies. (drugi produkt za połówkę). Widzę niespójność i zagmatwanie opcji.
Posiadam Cyfrowy Polsat, opcje są 2 albo 35 zł (abonament 69.99) albo 50 zł (abonament 99.99) tyle, że w tym pierwszym nie ma w ofercie p8 lite i ogólnie jest okrojona oferta telefonów. Domyślam się, że więcej zachodu dlatego bardziej skłaniam się ku przedłużeniu oferty w play.
Karlos20 pisze:Jeśli chcesz więcej neta: bierz opcję za 69,99 (na telefonie odrobinkę zaoszczędzisz). Jeśli mniej to za 59,99. Dla smartfona 5 GB a tym bardziej 7 GB to bardzo duża ilość.

Tak masz rację i nie zależy mi na jakiś mega ilościach internetu bo nie podejrzewam żebym zużyła te 5gb czy 7. Myślisz, że można ponegocjować zamianę tego no limit internetu na jakiś pakiet minut w ue?
 #861234  autor: KC-KARLOS
 11 kwie 2016, 14:17
Maqdaa pisze:Tak masz rację i nie zależy mi na jakiś mega ilościach internetu bo nie podejrzewam żebym zużyła te 5gb czy 7. Myślisz, że można ponegocjować zamianę tego no limit internetu na jakiś pakiet minut w ue?
Nie, to na nic, gdyż wtedy taki abonament będzie po prostu droższy. W ofercie standardowej za 69,99 bez telefonu jest 1 GB w UE + 30 dni nielimitowanego roamingu w UE na 24 miesiące umowy. U konkurencji masz tylko ze 30 lub 100, max 400 min z niezrozumiałym i pokręconym naliczaniem.
Poza tym wkrótce mogą być nowe pakiety, ze względu na nowe stawki w roamingu UE (jest taniej od 30 kwietnia).

#861243  autor: Ruben
 11 kwie 2016, 14:51
@Maqdaa, nie wiem na ile ważny jest dla Ciebie pakiet minut w roamingu, ile dni w ciągu tych 24 m-cy możesz przebywać w roamingu.
W Play, tak jak wspomniał Karlos20 jest 30/60 dni bez limitu w UE na całą umowę a w Plusie jest 120 min/m-c w roamingu UE i poł. międzynarodowe. W kraju masz nielimitowane LTE przez cały okres umowy (może nieistotne dla Ciebie ale jest) a przy przenoszeniu numeru też 6m-cy gratis przy przeniesieniu przez kanał telesprzedaży, P8 Lite LTE 3 pln.

Średnio w Plus po uwzględnieniu rabatów smartdom i za przeniesienie, abonament wyniesie 37,70pln/m-c, w Play 52,50 pln/m-c.
Niestety przy smartdom trzeba mieć świadomość, że żeby utrzymać rabat, to usługę uprawniającą (w twoim przypadku tv) musisz utrzymać przez min. 24m-ce.

Sprawdziłem i w e-sklepie Plusa jest dostępny P8 Lite LTE (cena 29pln) w abo 69,90 pln czyli wybierając ten wariant średni abonament wyniesie 26,30 pln, tylko jest 5GB i nternetu i nielimitowane LTE przez 3 m-ce.

Musisz sama określić jaki element oferty ma dla Ciebie znaczenie i podjąć decyzję.
 #861252  autor: janekjazda
 11 kwie 2016, 15:32
Dziękuję za wcześniejsze odpowiedzi :) Jeszcze jedno pytanie... Czy przedłużając jakąkolwiek umowę z telefonem... poprzez dobranie jeszcze jednego abonamentu (nowego numeru) można liczyć na obniżenie ceny telefonu na swoim przedłużeniu ? Koleżanka 2 lata temu dobrała TYLKO SIM w abon. 9 zł lub 19zł i cena (wtedy) Sony Xperia Z1 spadła jej o 300 zł.
 #861257  autor: KC-KARLOS
 11 kwie 2016, 15:53
janekjazda pisze:Dziękuję za wcześniejsze odpowiedzi Jeszcze jedno pytanie... Czy przedłużając jakąkolwiek umowę z telefonem... poprzez dobranie jeszcze jednego abonamentu (nowego numeru) można liczyć na obniżenie ceny telefonu na swoim przedłużeniu ?
Nie, wówczas korzystasz z oferty standardowej, nowej aktywacji, przez neta telefony są tańsze o 50 zł w porównaniu do salonów. W salonie możesz skorzystać z programu FAIR PLAY, czyli w ciągu 30 dni gdy to jest aktywacja nowego numeru, możesz:
> zmienić telefon (dopłata lub zwrot nadpłaty),
> WYJĄTKOWO zmienić taryfę na niższą (dopłacając różnicę w cenie telefonu),
> zwrócić telefon i wybrać ofertę tylko SIM bez limitów za 49,99 zł/mies. (płacąc do 399 zł za używanie urządzenia, pomniejszone o cenę telefonu, jeśli jest dopłata na starcie)
> albo zerwać umowę (nowej aktywacji) i płacąc tylko 99 zł kary (zamiast np. 2000). Zwracasz tym samym telefon i jesteś z niego rozliczany.
Jako abonent Play nową aktywację załatwisz na sam dowodzik, ale poniesiesz opłatę w wysokości 49,99 zł, niezależnie, jakim kanałem zakupisz telefon.

#861267  autor: krzychoo89
 11 kwie 2016, 17:14
Konczy mi sie umowa, wypowiedzenie złożone.

Czy na abonamentach z iPhonem da się urwać jakieś 6mcy za free?

Interesuje mnie abo do 150/mc przy tej ofercie jest iPhone SE za 289. Jakby dali 6mcy za free to bym sie zdecydowal.
 #861284  autor: KC-KARLOS
 11 kwie 2016, 18:22
krzychoo89: przy 6m za darmo z wypowiedzeniem (oferty pod *500/8/2 za 59,99 lub 69,99) będzie spora dopłata za iPhone'a SE 16 GB w granicach 1600-1700 zł. Drogo.
Polecam jednak ofertę ratalną FORMUŁA SMARTFON UNLIMITED PRO, z podstawowym abonamentem 49,99 zł miesięcznie + rata za urządzenie. Dla przedłużających - Przy tej konfiguracji polecam opcję 49,99 zł + 90 zł raty (łącznie 139,99 zł/mies.) czyli MNIEJ niż proponujesz. Cena pierwszej raty to 99 zł. Łączny koszt rat to 2169 zł (aktualnie to tylko 20 zł drożej, niż w sklepach), więc i tak WARTO. A produkty Apple szybko nie tanieją.
W abonamencie masz pełny no-limit minut/SMS/MMS i Internetu (po 10 GB redukcja prędkości do 1 mbit/s) + TIDAL za darmo.

#861287  autor: krzychoo89
 11 kwie 2016, 18:44
@Karlos20:

To chyba faktycznie przeniosę się do tmobile.

Tam iPhone SE 16gb jest za 159zł przy abo 150/mc. 6 miesiecy free.

Wychodzi:

18x150 = 2700+ 159 + 6 (6mcy za 1zł) = 2865 - 2149 = 716 / 24mc = 30zł/mc za wszystko no limit i telefon po cenie sklepowej. Czyli jakies 500zl taniej niz w play

EDIT:

A jeszcze taniej 18x130 + 359 +6 = 2705 - 2149 = 556 /24 = 23,16
 #861288  autor: KC-KARLOS
 11 kwie 2016, 18:56
krzychoo89: jeśli jesteś zdecydowany, proszę bardzo. Te promocje mogą być pułapkami. Poza tym w T-Mobile nie ma pełnego no-limitu, na neta masz mniej niż w Play (10 GB potem dopłata lub blokada), chyba, że potrzebujesz mniej. Promocje szybko się kończą, ja opisuję ofertę bez kłamstw i pułapek.
I jeszcze coś: nie liczmy rat za telefon wraz z abonamentem telefonicznym. Operator sprzedaje nam abonament (podstawę umowy), telefon jest dodatkiem do umowy, przy opcji ratalnej podpisujemy dodatkową umowę o sprzedaży na raty. Nie wolno tego mylić. Pozdrawiam.

#861289  autor: krzychoo89
 11 kwie 2016, 19:08
W pułapkę raczej nie wpadnę, bo dobry kolega jest konsultantem w tej sieci.

10GB neta - w tej chwili nie jestem w stanie zuzyc 2gb.

promocje szybko sie koncza - regulanie od pol roku ta oferta si pokazuje i znika.

co tak naprawdę wynika z tego co napisałeś pogrubionym tekstem? Bo nie do konca rozumiem. Bralem ostatnio w play telefon i nic nie podpisywalem. Tylko umowe
 #861295  autor: KC-KARLOS
 11 kwie 2016, 19:27
krzychoo89 pisze:promocje szybko sie koncza - regulanie od pol roku ta oferta si pokazuje i znika.
Bo T-Mobile ciągle traci Abonentów i próbuje wyłapać niezadowolonych z innych sieci. A większość ludzi i tak idzie do salonu zamiast zamawiać na odległość, nie będąc pewnym nowego abo i telefonu.
krzychoo89 pisze:co tak naprawdę wynika z tego co napisałeś pogrubionym tekstem? Bo nie do konca rozumiem. Bralem ostatnio w play telefon i nic nie podpisywalem. Tylko umowe
W każdej sieci obecnie abonament jest sprzedawany z telefonem w ofercie na raty.
Pierwsza umowa to umowa na świadczenie abonamentu. Trwa 24 miesiące. Kupując telefon po niższej cenie musisz z jakieś karty korzystać z usług, prawda?
Druga umowa to "umowa sprzedaży na raty", czyli po jej podpisaniu płacisz na start pierwszą ratę za telefon, następnie opłacasz kolejną i tak przez następne 23 miesiące. Oczywiście, raty są doliczone wygodnie do faktury, abyś nie miał 2 numerów kont do wpłat, ale nawet w przypadku wpłacenia większej ilości wpłat ratalnych, nie zwalnia Ciebie od opłacenia podstawowej kwoty abonamentu w kolejnych miesiącach.
Jak to przy braniu aktywacji abonamentu operator może się nie zgodzić na zawarcie umowy sprzedaży ratalnej, wówczas nie podpisujesz również umowy telekomunikacyjnej, chyba, że chcesz ofertę bez urządzenia.

#861320  autor: Mitrek
 11 kwie 2016, 21:33
Siemka !
Wypowiedziałem dzisiaj umowę na 2 telefony:
1. Formuła 4.0 Unlimited z nielimitowanymi smsami i 750 MB za 34,99
2. Formuła Play Unlimited (jakiś z telefonem) z pakietem internetowym 500 MB za 45 złoty.
Łączna suma faktury 79.99
Na pierwszy numer chciałbym dostać podobną ofertę tylko z większą ilością neta z roczną umową. No limit na stacjonarne aż tak bardzo mnie nie obchodzi.
Natomiast na drugi ofertę z telefonem (HTC Desire 880 bądź Sony Xperia M4 Aqua) na 2 lata z dopłatą do 350 złoty za telefon. Podobnie no limit z smsami i odrobiną internetu. Jestem w stanie ugrać ofertę dzięki której średnio miesięcznie zapłacę jeszcze mniej w przeciągu 2 lat? Ewentualnie jakich ofert tym razem można się spodziewać od DOKu ? :)
 #861329  autor: KC-KARLOS
 11 kwie 2016, 22:43
Mitrek:
1. Oferta za 29,99 zł/ mies. no-limit minuty na komórkowe i stacjonarne + SMS/MMS + 5 GB. Umowa na czas bezterminowy.
2. Pytaj konsultantów *500/8/2 o ofertę specjalną z telefonami ww. Wchodzą w grę abonamenty za 59,99 zł (no-limit minut/SMS/MMS + 5 GB + nielimitowane GB na 6m) lub 69,99 (7 GB + nielimitowane GB na 6m). W nich jest 6m abo za 0 zł. Wg. cennika:
M4 Aqua jest za 219 zł (59,99) lub za 139 zł (69,99). Wszystkie info u konsultanta.
HTC Desire 880 niedostępny obecnie w telesales.

#861333  autor: Mitrek
 11 kwie 2016, 23:10
Dzięki za informacje o co mogę walczyć. Widać że jednak może być jeszcze trochę taniej :) Na razie poczekam na kontakt z ich strony bo w sumie ja dysponuje luksusem czasu do końca okresu wypowiedzenia.

EDIT: A jeszcze jedno pytanie. Przy abonamencie za 89,99 na 36 miesiące z lepszym telefonem też dostępna będzie opcja 6 miesięcy za 0 złoty ?
 #861343  autor: KC-KARLOS
 12 kwie 2016, 04:37
Mitrek pisze:A jeszcze jedno pytanie. Przy abonamencie za 89,99 na 36 miesiące z lepszym telefonem też dostępna będzie opcja 6 miesięcy za 0 złoty ?
Nie, to już oferta ratalna RePlay FORMUŁA DMARTFON UNLIMITED PRO. Jeśli już to polecam opcję na 24 raty. Przy 36 ratach (3-letnia umowa) możesz przepłacić nawet 1000 zł za telefon.

• Strona 482 z 692
  • 1
  • 480
  • 481
  • 482
  • 483
  • 484
  • 692
  • 1
  • 480
  • 481
  • 482