• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 284 z 624
  • 1
  • 282
  • 283
  • 284
  • 285
  • 286
  • 624
 #859847  autor: piotrs1978
 03 kwie 2016, 18:28
Mam dla Ciebie rozwiązanie. Telefon Huawei P8 Lite kupiłem na Allegro za 694 zł a z przesyłką 703 złote. Za 29 zł w Virgin Mobile dostaniesz nielimitowane połączenia na wszystkie numery w kraju (zarówno komórkowe jak i stacjonarne) a do tego jeśli przeniesiesz numer to będziesz miał nie 4 GB a 5 GB. Tu masz stronę - https://virginmobile.pl . Do tego nie będziesz związany żadną umową z operatorem. Po 11 latach abonamentu w T-Mobile też przejrzałem na oczy, że na kartę mam dużo więcej niż daje mi operator. Wybór należy do Ciebie, ja już go dokonałem i jestem zadowolony.
 #859853  autor: reggie
 03 kwie 2016, 18:49
asziatko - zdecydowanie zadzwoń do BOK i niech Cię przełączą do SUK - tylko tam masz szansę na sensowną ofertę; tylko bądź stanowczy, że chcesz abo Comfort za 49,99zł i P8Lite za 9zł, albo rezygnujesz z TM.
Chodzenie po stacjonarnych salonach nie ma sensu, bo tam nigdy nie dostaniesz takiej propozycji, jak w Dziale/Sekcji Utrzymania Klienta (przerabiałem to w Orange, T-Mobile, Play, UPC).
Jeszcze w lutym w SUK bez problemu dawali Comfort za 49,99zł i P8Lite za 1zł, ale od marca w TM sporo się zmieniło - zdecydowanie na niekorzyść...

piotrs1978 - jest to jakaś opcja, tylko cenowo (moim zdaniem) też nie powala, bo z P8Lite płacisz de facto około 58zł/m-c, do tego musisz wyłożyć z góry 700zł za telefon zamiast spłacać operatorowi jego cenę w miesięcznej opłacie.
 #859877  autor: piotrs1978
 03 kwie 2016, 20:36
reggie - koszt 58 zł/m-c policzyłeś dla umowy 12-miesięcznej, na 24 miesiące wychodzi to 29 zł/m-c. Owszem, na początku wydasz trochę więcej na telefon, ale usługi Virgin Mobile czy innego operatora na kartę są tańsze niż TM. Poza tym w abonamencie jesteś uwiązany na 24 miesiące i praktycznie nie możesz niczego zmienić. Na kartę zawsze mogę wybrać operatora, który ma tańsze usługi. A rynek, przyznasz, zmienia się dynamicznie. Zobacz na przykład rozwiązanie dla osób dzwoniących za granicę - w Lycamobile za 35 zł w pakiecie Wszystko w jednym dostajesz 300 minut na połączenia do Unii Europejeskiej (w tym oczywiście do Polski), niezależnie czy dzwonisz na numery stacjonarne czy komórkowe, do tego 200 sms na komórki polskie i 5 GB danych na terenie Polski. To jest dobra oferta. (www.lycamobile.pl). Nie martwięc się czy dzwonię do Polski czy do Niemiec przykładowo. A co do wzięcia telefonu w abonamencie polecam artykuł: http://natemat.pl/91917,telefon-w-abona ... et-złotych.
 #859928  autor: asziatko
 03 kwie 2016, 23:40
reggie jutro zadzwonię do BOK żeby mnie przełączyli do SUK i zobaczę co wynegocjuję.

piotrs1978 ciekawy artykuł podałeś przyznam
Mi aż tak nie są potrzebne minut w UE chodź w ORANGE, PLAY w ofercie co byłem w salonach to było mówione że owe minuty są w UE. Ale to praktycznie jest mi zbędne, a wiadomo trzeba zapłacić tak czy tak za to.

Swoją drogą jest tych reklam, spotów reklamowych, bilbordów co jeden operator przez drugiego reklamuje się że co on to nie ma full minut to tam to, a przychodzi co do czego to okazuje się że drożej jest jak w ogóle, a żeby coś dobrać, czy wybrać to nie ma w czym.

W Kontakcie,
Artur
 #859936  autor: piotrs1978
 04 kwie 2016, 07:31
Jak będziesz podejmował ostateczną decyzję to zobacz też oferty na kartę takie jak: www.virginmobile.pl, www.mobilevikings.pl. Zazwyczaj zawsze przepłacisz w abonamencie. Im wyższy abonament tym więcej przepłacasz. W końcu operator też inwestuje w sieć i musi sobie odrobić na czymś. Dlatego warto pochylić się nad ofertą operatorów wirtualnych (MVNO) na kartę takich jak wcześniej wymienieni Virgin Mobile czy Vikinks Mobile. I pamiętaj, że na kartę zawsze szybciej zareagujesz na zmiany cen usług na rynku niż w abonamencie. W abonamencie jesteś związany umową terminową z operatorem.
 #859946  autor: szymihej
 04 kwie 2016, 09:11
dzień dobry, zerwałem z t-mobile umowę i teraz jestem w taktaku'u, czy mogę w takim razie jeszcze liczyć na oferty z utrzymaniówki czy tylko to co na stronie dla nowych klientów?
 #859954  autor: miarek
 04 kwie 2016, 10:02
asziatko pisze: Swoją drogą jest tych reklam, spotów reklamowych, bilbordów co jeden operator przez drugiego reklamuje się że co on to nie ma full minut to tam to, a przychodzi co do czego to okazuje się że drożej jest jak w ogóle, a żeby coś dobrać, czy wybrać to nie ma w czym.
Skoro masz drożej, to nie podpisuj nowej umowy, tylko pozostań przy starej kwocie abonamentu. Nikt nie zmusza.

Usługi telekomunikacyjne cały czas tanieją (jeśli masz telefon 17 lat to chyba to wiesz), jednak ludzie chcą coraz więcej coraz taniej. Obecnie masz za 30zł nielimitowane rozmowy, smsy i 5GB internetu. 17 lat temu wystarczało to na 10 minut rozmowy. Ciężko jest twierdzić, że jest teraz drogo.

Mamy duży wybór operatorów. Przenoszenie numeru jest bezproblemowe i z reguły nie zauważa się nawet zmiany sieci. Normą są już rozmowy do wszystkich sieci w cenie abonamentu, więc już nie trzyma opcja, że znajomi są w tej sieci i mam taniej do nich dzwonić. Nikt nie trzyma na siłę i niekonieczne jest całe życie u jednego dostawcy, a jeśli (jak obecnie) operatorzy premiują nowych użytkowników, to warto zmieniać operatora co te 2 lata. To sensowniejsze, niż biadolenie, jak to operator nie chce mi dać co się chce.
 #859956  autor: reggie
 04 kwie 2016, 10:05
piotrs1978

Koszt policzyłem dla okresu 24 m-cy, tj. telefon: 700zł/24m-ce=29zł + 29zł opłata miesięczna za usługi = 58zł/m-c łącznie.
Zgadzam się z Tobą, że rynek rozwija się dynamicznie, ale wszystko ma swoje granice, w tym przypadku mam na myśli granice finansowej opłacalności dla operatorów. Zwróć uwagę, że już od dobrych 2 lat granica ta zatrzymała się na poziomie +/- 30zł/m-c, różnią się tylko zawartości pakietów, a to więcej netu, a to jakaś paczka rozmów za granicę/roaming, itp. Moim zdaniem jeżeli ktoś liczy na to, że jeszcze ceny będą spadać w szybkim tempie jak np. 3-4 lata temu, to się przeliczy, bo w takim przypadku za kolejne 3-4 lata zeszlibyśmy praktycznie do zera, a wtedy operator musiałby do nas dopłacać.
Nie zgodzę się jednak z Tobą, że usługi w abonamencie są droższe niż na kartę. Podaję własne przykłady dwóch numerów:
1. marzec 2015r. przedłużenie umowy w Orange: full no-limit+2GB netu+400min UE
abo z rabatami 61,5zł/m-c + 299zł(telefon Sony Z3) = 61,5*24m-ce + 299= 1775zł
po odjęciu ówczesnej ceny telefonu 1775-1675=100zł/24m-ce= opłata miesięczna około 4zł
2. marzec 2016r. przeniesienie numeru z TM do Orange: full no-limit+2GB netu+50min UE+50MB UE
abo z rabatami (wyjdzie mi w sumie 8m-cy za darmo) 69,99zł/m-c + 299zł(telefon Sony Z3C) + 30zł (aktywacja) = 70zł*16m-cy + 299zł + 30zł = 1450zł
po odjęciu ceny telefonu 1450-1200=250zł/24m-ce=opłata miesięczna około 10zł

Osiągnięcie takich cen w ofertach na kartę przy zakupie na wolnym rynku ww. telefonów jest raczej nierealne...

Wszystko zależy od tego, co komu jest potrzebne oraz w jaki sposób będzie potrafił sam dobrać sobie ofertę korzystną dla siebie (tak dokładnie -> sam musi to zrobić, bo jak zrobi to za niego operator, to wtedy pełna zgoda - będzie drożej). Większość ludzi i tak pójdzie do salonu i weźmie to, co im miła Pani sprzeda, że to specjalnie dla nas taka super oferta...
Ale jak ktoś poszuka, negocjuje, to i odpowiednia oferta jest do zdobycia w abonamencie, a wtedy jak wskazałem powyżej jest to jednak opłacalne.
 #859957  autor: fenster0
 04 kwie 2016, 10:14
Witam jak maxymalnie mozna zrabatowac abonament JUMP MAX za 129,99 i ile zniżki na telefon glównie zależy mi na iphonie 6 lub 5s. Dostałem propozycje abo za jump max za 119,99zl czyli tylko 10zl rabatu lub abonament za 99,99zl no limit + 15gb net i 60 min roaming i rabat na telefon 250zl
 #859978  autor: Gumis_81
 04 kwie 2016, 14:04
Witam

Na wstępie powiem że wiele razy już negocjowałem z SUK warunki dla swojej rodziny i wiele razy udawało mi się osiągnąć to co chciałem ale oferta jaka teraz jest to normalnie masakra. Po pierwsze SUK ma swoje droższe cenniki niż na stronie, oferty na 36 miesięcy nie ma możliwości negocjacji. Po za tym cennik na 36 miesięcy jest taki żeby z klienta jak najwięcej wydoić zamiast dać mu możliwość zakupu telefonu za mniejsze pieniądze. Za to na 24 miesiące mają takie ceny że naprawdę zastanawiam się nad tym aby nie rozwiązać umowy lub uciec do innego operatora choć w T-mobile a wcześniej w erze jestem już dobrych 10lat. Nie wiem ale poczekam jeszcze miesiąc i zacznę negocjować i innymi operatorami na przeniesieniem siebie i całej rodzinny może dzięki temu jeszcze jakiś dodatkowy bonus otrzymam.

Próbowałem negocjować: Samsung galaxy S7
Na 36 miesięcy w ofercie za 109,90zł SUK dał mi tylko 100zł upustu na cene 1300zł
Na 24 miesiące w ofercie za 129zł z rabatowanej na 119zł dał mi cenę po rabacie 979zł
Jednym słowem masakra
3 lata temu brałem Samsung Galaxy S4 w podobnej cenie świeżo po premierze dostałem go za 450 zł w umowie na 36 miesięcy za 99zł plus stacjonarki no limit za 3zł.
 #859999  autor: szymihej
 04 kwie 2016, 17:14
zerwałem z t-mobile umowę i teraz jestem w taktaku'u, czy mogę w takim razie jeszcze liczyć na oferty z utrzymaniówki czy tylko to co na stronie dla nowych klientów?
 #860007  autor: asziatko
 04 kwie 2016, 17:44
Uuu to co widzę jest straszna lipa w TM. Ja jeszcze wprawdzie nie dzwoniłem do SUK ale to co czytam co pisze Gumis_81 to u mnie też widzę nie będzie łatwo, to jest właśnie to że są różne cenniki, różne opcje które widać i nie widać normalnie. Co innego na miejscu co innego przez telefon, co innego przez IBOA TM.

szymihej najprościej będzie jak przeniesiesz numer z TT do abonamentu wówczas będzie to jako nowa Umowa a co Ci zaproponuje TM to jak sam widzisz po naszych wypowiedziach może być różnie.

Teraz TM na nic nie patrzy ani na staż w sieci, ani na ilość kart SIM, ani na opłacenia regularne faktur, nic ich nie obchodzi. Nic, kompletnie.

Lat temu X do tyłu jeszcze w Erze później początkiem TM to można było coś więcej wynegocjować i otrzymać lepszą ofertę a teraz... . Jak widać na załączonym obrazku.

Nie wiem czy nie lepiej by było przenieść się do Virgin Mobile bez telefonu (aktualnie mam LUMIE 640 LTE jeszcze na gwarancji nie cała roczna jest) i tam korzystać ze wszystkiego bez limitu tylko szkoda telefonu do aneksu na to też trzeba popatrzeć się.

W Kontakcie,
Artur
 #860031  autor: Anthrax
 04 kwie 2016, 20:07
Gumis, asziatko, czasami chyba najlepiej kupić coś bez telefonu z krótszą umową i telefonem z wolnego rynku. W komisach często da się coś jeszcze dodatkowo potargować z ceną. Jak rozbijesz to sobie na "raty" (abo bez tel, plus telefon) to o wiele częściej wychodzi to lepiej niż abo + słuchawka od operatora.
 #860035  autor: asziatko
 04 kwie 2016, 20:14
Anthrax co prawda to prawda.

Chodź jak Operator daje telefon za 99 zł + abonament za 49.99 zł to jeszcze jest to do przeżycia wydatek. Ale jak dolicza ukryte niby raty w abonamencie bądź dolicza jawnie abonament + raty i wychodzi 79.99 zł to już całkiem odpada.

W Kontakcie,
Artur
 #860036  autor: reggie
 04 kwie 2016, 20:19
Nie chciałbym się powtarzać, ale obecnie korzystną ofertę na przedłużenie umowy można dostać tylko po własnych usilnych staraniach i rozmowach z DUK/SUK operatora. Często trzeba też złożyć wypowiedzenie umowy, aby otworzyły się drzwi z cenami, które bez tego zabiegu oficjalnie były zamknięte na cztery spusty.
Generalnie dla każdego operatora nie ma znaczenia, ile ma się u niego numerów, jak długo oraz czy rachunki płacone są w terminie. Ważniejsze obecnie (przez dużą migrację klientów pomiędzy sieciami) jest pozyskanie nowego klienta - taka polityka i już.
Co do samego TM nie ma się co obrażać tylko w przypadku nieosiągnięcia korzystnej dla nas cenowo propozycji, rzucamy sentymenty na bok i przechodzimy do innej sieci - proste, szybkie i bezbolesne. Jeżeli TM nie zależy na dotychczasowym kliencie, to dlaczego klientowi ma zależeć na TM. Dla klienta powinna liczyć się cena usług, a nie konkretna sieć, bo już od wielu lat jakość usług telekomunikacyjnych u głównych 4 operatorów na rynku jest praktycznie taka sama.
Na marginesie - w TM negocjowałem warunki przedłużenia pierwszy raz i moje spostrzeżenia odnośnie możliwych do uzyskania rabatów jedynie potwierdzają to, co napisali moi przedmówcy:
- w Orange uzyskałem na przedłużenie umowy (marzec 2015r) łączny rabat (na abonament i na telefon) od cen wyjściowych (cennikowych) na poziomie około 38%
- w Orange uzyskałem na przeniesienie numeru (marzec 2016r) łączny rabat (abo+tel) od cen wyjściowych również na poziomie około 42%
- w TM zaproponowali mi na przedłużenie umowy (luty 2016r) łączny rabat (abo+tel) od cen wyjściowych na poziomie około 22%
- w Orange na przedłużenie umowy (marzec/kwiecień 2016r-można sprawdzić wpisy na forum w wątku dot. Orange) ludzie nadal dostają łącznie rabat na poziomie około 40%
Powyższe nie wymaga chyba dodatkowego komentarza. Chociaż może tylko jedno zdanie - nie przypadkiem TM ma obecnie największy "odpływ" klientów...

Pozdrawiam i życzę powodzenia w negocjacjach z DUK/SUK, albo otrzymania korzystnej oferty na przeniesienie numeru do innej sieci.
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2016, 20:59 przez reggie, łącznie zmieniany 1 raz.
 #860043  autor: yokoono
 04 kwie 2016, 20:35
Nikt nie próbował negocjować ostro z SUK po 12.03?
Mnie się wtedy jeszcze udało uzyskać rabat -20 zł na taryfę comfort na dwa telefony.Dzwoniłam w odstępie kilku godzin nawet.

Mam inne pytanie - chłopakowi kończy się umowa 25.10.2016. Była to taryfa bez telefonu, więc rat żadnych nie było. Czy ktoś się orientuje czy może on wypowiedzieć umowę już teraz ze skutkiem natychmiastowym tudzież 30 dniowym okresem wypowiedzenia i nie poniesie za to kary żadnej? Czy też żeby nie zapłacić nic, umowa musi się skończyć 25.10.2016 i tak?
Będę bardzo wdzięczna za informacje. Jak wiadomo, BOA gada różne rzeczy, w salonie inaczej też i człowiek nie wie komu wierzyć.
 #860073  autor: reggie
 04 kwie 2016, 21:46
yokoono pisze:Czy ktoś się orientuje czy może on wypowiedzieć umowę już teraz ze skutkiem natychmiastowym tudzież 30 dniowym okresem wypowiedzenia i nie poniesie za to kary żadnej?
Nie sądzę, żeby było to możliwe.
Najlepiej sprawdź w Mój T-Mobile w jakiej ofercie została podpisana umowa/aneks do umowy, następnie poszukaj w internecie regulaminu tej oferty, a w nim powinny być zapisy dotyczące kary umownej.
 #860085  autor: rzydek
 04 kwie 2016, 22:40
Witam

Ja mam do przedłużenia dwa numery, mam od nich propozycję
2xProfirma M za 55zl netto
2x samsung S5Neo po niespełna 200zl
Jeśli wczesniej podpisze zobowiązanie profirma +100 polegajace na tym ze rachunki nie bedą mniejsze niz 100zl miesiecznie a jak widać nie bedza.Dostane dodatkowa zniżke na telefony o ile dobrze pamietam to bedą one wtedy po 135zl +100min w romingu na jeden z tych numerów.

Problem w tym że zobowiązanie trzeba podpisać wcześniej a dopiero później jak odnotuja to w systemie przedłużać umowe z dotatkowym rabatem. Wtedy mogą powiedzieć że powyższe warunki już nie są aktualne a z racji tego że zobowiazanie będzie już podpisane nie będzie wielkiego pola manewru do negocjacji

Ciekawi mnie czy ktoś sie już z tym spotkał?
 #860119  autor: asziatko
 05 kwie 2016, 08:46
yokoono pamiętaj również o tym że jak nie podpiszesz Umowy do dnia trwania obecnego Aneksu i nie złożysz wypowiedzenia to po dniu zakończenia Umowy przechodzi wszystko w normalne opłaty. Dużo wyższe jak promocyjne.

W Kontakcie,
Artur
 #860123  autor: Maly745
 05 kwie 2016, 09:21
asziatko pisze:yokoono pamiętaj również o tym że jak nie podpiszesz Umowy do dnia trwania obecnego Aneksu i nie złożysz wypowiedzenia to po dniu zakończenia Umowy przechodzi wszystko w normalne opłaty. Dużo wyższe jak promocyjne.
Nie wprowadzaj zamieszania, warunki pozostaną nadal te same do chwili podpisania nowego aneksu.
  • Strona 284 z 624
  • 1
  • 282
  • 283
  • 284
  • 285
  • 286
  • 624
  • 1
  • 282
  • 283
  • 284