Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
Niemiarodajne. Z doświadczenia wiem, że jest różnica na niekorzyść prepaida w Orange.Halset pisze: Od dwóch dni na prepaid sprawdzam Orange.
To i tak będzie dobrze.Halset pisze:Więc dzisiaj się podniecamy zwiększaniem prędkości do ok 200Mb/s a za rok dwa - znowu będzie tak jak dzisiaj.
Mnie również. Szczególnie że różnice czasem są po przejściu kilku ulic.Halset pisze:mnie nie dziwi,
Wystarczy nawet zmiana sektora. Dzisiaj na jednym sektorze miałem 40Mb/s żeby 10 sekund później mieć 8Mb/s na drugim sektorze.ja.michal pisze: Mnie również. Szczególnie że różnice czasem są po przejściu kilku ulic.
Nie twierdzę, że nie masz racji. Ale nie będę przecież umowy na kilka dni podpisywał.....ja.michal pisze:Niemiarodajne. Z doświadczenia wiem, że jest różnica na niekorzyść prepaida w Orange.Halset pisze: Od dwóch dni na prepaid sprawdzam Orange.
No logiczne.Halset pisze: Ale nie będę przecież umowy na kilka dni podpisywał.....
Taki wniosek mógłbyś wyciągnąć gdyby badanie polegało na jeżdżeniu w zasięgu tej samej stacji, ale z różnymi prędkościami. I stacja musiałaby być cały czas tak samo obciążona.p2225 pisze: Ale i tak widać po testach, że na prędkości internetu nie wpływa prędkość samochodu.
Nie mogłem bo nie miałem możliwości dokładnego sprawdzenia z którym się łączę, ani sprawdzić, która stacja działa w danym miejscu. Druga sprawa to ogarnąć tyle rzeczy na raz w ruchu to trochę ciężka sprawa. Jakaś apka do monitorowania by się przydała, ale i tak byłby problem bo nie ma bazy danych stacji LTE.p2225 pisze: Nie żebym się czepiał, ale mogłeś dodać przy każdym teście odległość od nadajnika
U siebie na Lumii 920 również to zauważyłem. Telefon niechętnie wskakuje do LTE800. Na routerze było lepiej, ale tam była wymuszona transmisja tylko LTE więc router cały czas szukał.zajadacz pisze: albo to LTE to tylko z wymuszonym LTE, bo w automacie telefon na S3 na trasie Szczecin-Zielona Góra nie ma szans żeby złapał coś innego niż HSPA+.
W kabinie czy na zewnątrz? Niestety, ale mapka jest robiona dla sygnału na zewnątrz, nie w budynkach.p2225 pisze:Pod ZG to zaznaczyli, że mają 5km zasięgu LTE1800, a ja wczoraj zgubiłem zasięg już po 1km. A tego to już nikt nie pobije: 20km zasięgu LTE1800, a realny zasięg to max 6km.
W przypadku mapy zasięgu Orange jest to tylko i wyłącznie orientacyjny zasięg na zewnątrz (budynków, samochodów, pociągów itp. itd.ja.michal pisze:Zawsze pod mapkami jest zastrzeżenie, że to dane orientacyjne, a i jak już napisałem, to zazwyczaj mapki zasięgu na zewnątrz.