Krótkie info z moich rozmów z Play (abonamenty na firmę), dzwoniłem sam na 790 600 600 /8/2 kilka godzin po wypowiedzeniu:
1) Można bezproblemowo wysłać wypowiedzenie mailem (
[email protected]) na drukach gdzieś w tym wątku ogólnie dostępnych. Otrzymujemy potwierdzenie na swojego maila oraz w play24 w dziale zgłoszenia jest widoczna rezygnacja (piszę o tym, bo ktoś niedawno wspominał że już tak nie jest).
2) Miałem Play Online dla Firm 4G LTE 4 GB + 1GB gratis za 11,99zł/mc netto (14,75zł brutto). Aktualnie umowa była już na czas nieokreślony, udało się ją bezproblemowo zmienić na Internet Elastyczny (10zł za 10GB, po wejściu w życiu aneksu można zmienić limit z 60zł (60GB) na niższy). Zależało mi na zwykłym internecie HSPA (działa w zasięgu Play oraz roamingu krajowym), a nie LTE, bo mam router z modemem i anteną zewnętrzną HSPA. Oczywiście umowa na czas nieokreślony, bez opłaty aktywacyjnej.
3) Telefon FORMUŁA S dla Firm + 500MB gratis za 13,00zł/mc netto (15,99zł brutto), umowa do lipca 2016r, wypowiedzenie złożone. Tutaj celuję w 19,99zł/mc netto za no-limit i 7GB + gratis 6 miesięcy. Konsultant potwierdził, że taka opcja istnieje, ale dostępna tylko na miesiąc przed zakończeniem umowy. Udało się może komuś wcześniej ją uzyskać (3-4 miesięce przed końcem)?
Narka i pozdruffka - abes99