• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #857500  autor: komanch
 21 mar 2016, 13:46
Właśnie przeczytałem na stronie Playa, że "Numer do haseł jednorazowych może należeć do innej sieci komórkowej" więc tu nie będzie problemu.
Ok, w takim razie zdecyduję się chyba na tego operatora, obsługa przez Play24 wydaje się być dużym plusem. Dopytuję się tak dokładnie o wszystko, bo jak już włożę kartę do alarmu to nie będę miał do niej dostępu (tzn na pewno nie łatwego), więc nie chciałbym się władować w jakąś minę :wink:

Ok, jeszcze taryfa, którą powinienem wybrać?
 #857502  autor: zorian
 21 mar 2016, 13:48
komanch pisze:ale dmuchając na zimno, czy w playu też mogę całkowicie wyłączyć potwierdzenia SMSowymi kodami jednorazowymi?
Chyba raczej napewno nie widziałem takiej opcji na Play24.
zorian pisze:Z 24.play.pl doszły SMSy "administracyjne" z hasłami na numer Orange i Plusa
Nawet wygrzebałem jakąś SIMkę -T-mobile i na ten numer też doszedł SMS z hasłem.
komanch pisze:Jak w temacie, u kogo przedłużenie RWK wychodzi najtaniej? Dodatkowo, żeby była możliwość obsługi usługi/konta przez internet.
Do tego najlepiej wychodzi PLAY.
 #857505  autor: pakierhakierxd
 21 mar 2016, 13:59
Da się zarządzać ale czy tam przychodzi kod to nie wiem.
Może ktoś wie.
przy tej ofercie 30 minut/30 sms/300 mb -raz na pół roku jak chcesz ten pakiet mieć dalej to trzeba go włączyć inaczej go stracisz po pół roku ...
Ale masz rok ważności konta,możesz go włączyć lub nie.

Pozdrawiam :)

#857509  autor: asdaf
 21 mar 2016, 14:36
pakierhakierxd pisze:Rok ważności konta -np. darmowe rozmowy i smsy w Play.
Też polecam.
Ale najważniejsze sprawdź czy będziesz miał zasięg tam gdzie karta będzie używana. I to sieci rodzimej nie żadnego roamingu.

Re:

#857512  autor: komanch
 21 mar 2016, 14:56
asdaf pisze:I to sieci rodzimej nie żadnego roamingu.
Chyba nie zrozumiałem :)
 #857519  autor: pakierhakierxd
 21 mar 2016, 15:34
W Play jest zasięg Play,T-Mobile,Plus,Orange (po kontakcie z bok).
W Virgin podobnie tylko nie każdy ma dostęp do Orange.
Niektórzy narzekają na działanie w roamingu.
Ja od 5 lat używam Playa zazwyczaj na zasięgu Playa ale zdarza się też roaming i nie jest źle ;)

#857535  autor: asdaf
 21 mar 2016, 16:32
Ja używam Playa (od 6,5 roku) na zasięgu Plusa (zawsze) i też nie narzekałem ale ostatnio w ciągu poprzedniego miesiąca dwa razy nie mogłem zadzwonić pomimo pięciu kresek zasięgu. I dlatego uważam, że lepiej jakby był zasięg macierzystej sieci.
 #857544  autor: DanielR
 21 mar 2016, 17:36
Przez ponad 6 lat nie miałeś problemów na roamingu i dopiero ostatnio wystąpiły problemy dwa razy? Tak samo często, a czasem częściej występują problemy także w sieciach z własną infrastrukturą.

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)
 #857583  autor: pakierhakierxd
 21 mar 2016, 20:37
Ja kiedyś byłem wiele lat w Orange tu za to co raz do mnie przychodziły smsy że ktoś próbował się dodzwonić,bo jak inaczej skoro praktycznie zasięgu w domu nie było i aby pogadać musiałem na podwórko wychodzić :D

#857939  autor: NowyTM
 23 mar 2016, 17:45
Nie chce zakładać nowego tematu, jak można przedłużyć rok ważnosci konta w orange free ? dawniej wysyłałem sms-a o treści start i wszystko działało , teraz przedłużyło rok ważności konta ale pakiet internetowy który był na koncie zniknął :( Na allegro sprzedają sposób za 7zł może ktoś z was podpowie jak to zrobić ?
 #881605  autor: mp107
 07 sie 2016, 16:46
Przyłączę się do tematu, bo jest on zbliżony do mojego zapytania.
Od jakiegoś czasu szukam następcy RWK w T-Mobile (nowy numer) i najlepszym rozwiązaniem wydaje się Play z taryfą Rok Ważności Konta. Mam jednak jeszcze dwa pytania dotyczących tej taryfy.
1. Czy jest jakaś tańsza alternatywa dla RWK + jakikolwiek pakiet Internetu z lejkiem?
2. Czy w taryfie RWK w Play działa zasięg 4 sieci? Lubię czasami się "pobawić" NetMonitorem i ta opcja byłaby wtedy przydatna.
 #881609  autor: pakierhakierxd
 07 sie 2016, 17:08
1.Jest Virgin mobile Fremiium co mc za darmo 30 minut/30 sms/300 mb z lejkiem :)
sam używam.
lejek chyba 32.
Ostatnio dokupilem do tego 200 sms za 3zł.
2.Tak działa ,tylko Orange musisz włączyć przez bok.
Virgin ma zasięg Play,T-Mobile,Plus i u niektórych Orange.