tomi81 pisze:@zajadacz - masz w zupełności rację jeżeli chodzi o TMobile i $$$. Z podanych przeze mnie lokalizacji wybudowanych przez Orange leci także sygnał T-Mobile, w przypadku LTE nie jest jednak tak do końca (są dalej przypadki gdzie jest tylko sygnał LTE dla Orange - ale to wyjaśniliśmy wyżej)
Dokładnie o kasę. Skoro Orange nie wyrabia to musi stawiać stacje i odpalać na nowo LTE. TMobile nie ma takiego parcia i jak napisał @zajadacz
Nowy prezes wprowadza politykę oszczędności, a jak zajdzie potrzeba to odpalenie T-Mobile na stacjach Orange to jest kwestia sypnięcia kasy i wciśnięcia odpowiednich guziczków w centrum zarządzania sieci
Jeszcze kilka pomiarów z dzisiaj TMobile
Gryfino LTE godz. 10.39
DL 40,28 UL 28,10 ping 42
Goleniów LTE godz. 14.07
DL 14,87 UL 12,76 ping 56 (to najgorszy wynik ale przy najsłabszym sygnale ok -105dbm)
Białogard godz. 15.34
LTE DL 46,34 UL 22,39 ping 59
Gdynia Dąbrowa LTE godz.20,03
DL 45,39 UL 29,54 ping 42
Gdynia Świętojańska godz. 20.32
DL 32,44 UL 25,51 ping 40
I jeszcze jedna konkluzja.
@Kryniczanin chwalił zawsze Plusa za jego 3G.
Dzisiaj trasa Szczecin Gryfino Goleniów Białogard, Miastko, Bytów Kościerzyna Trójmiasto. Plus z 3G masakra. Ogólnie Plus masakra. Ponad 15 razy brak zasięgu na telefonie. 3G tak słabe, że wywalało mnie z sieci klikając na internet aby odpalić aplikację ze stroną domową.
Dla odmiany TMobile - co najmniej 2 stabilne kreski na 3G. Tylko w jednym, powtarzam
w jednym miejscu na odcinku ponad 440km poza głównymi drogami widziałem brak zasięgu. Było to za Bobolicami w kierunku Miastka. Na dosłownie kilka sekund.
@Pawrzes
Ja miałem odwrotnie

Orange u mnie w domu pisał ciągle, że jest OK (a była masakra) a tylko TM potwierdził w tym roku budowę nowej stacji, mimo, że działaniem w chacie TMobile zjadał Orange przez cały rok. Dopiero teraz Orange dobrze chodzi.
zajadacz pisze:Najlepiej to widać na prędkościach. To co Halset pokazywał, że miał w Szczecinie w w T-Mobile jest nie do pomyślenia w Orange. I tutaj faktycznie muszę mu przyznać rację, że jakbym potrzebował szybki internet mobilny i kasa nie byłaby ważna, to T-Mobile. Tylko, że jak coraz więcej stacji będzie tylko Orange, to bezsensem będzie branie internetu z T-Mobile, skoro mogę nie mieć zasięgu tam gdzie ma go Orange....
Dokładnie.
Dlatego dzisiaj wolę dołożyć do TMobile bo działa lepiej niż Orange, zarówno netowo jak i głosowo.
Nie jestem wyznawcą TMobile, bo dopinguje po cichu Orange. Jak się tylko poprawią i zrównają z TMobile - to do nich przejdę. Dzisiaj niestety jeszcze nie biorę ich pod uwagę, bo za niewiele większe pieniądze mam lepiej w Tmobile (odpada u mnie Orange Open bo mam kablówkę). Ktos kto korzysta z Orange Open - ma różnicę zdecydowanie większą i dlatego dopłacanie ok 20 średnio co miesiąc do Tmobile nie jest opłacalne. Jakość też ma swoją cenę.