• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #854639  autor: Anthrax
 06 mar 2016, 12:55
Witam.

W tym wątku prosiłbym o opinie userów ww. sieci. Chodzi mi o jakość połączeń, zasięg, czy występują "lagi", zerwania połączeń? Oczywiście także obsługa klienta, czy rozwiązanie prostego problemu, rzeczywiście jest proste, czy op-y wymiękają nawet na podstawowych kwestiach, typu próba połączenia z konsultantem.
PS. Z czyich stacji korzysta Lyca?
 #854640  autor: pakierhakierxd
 06 mar 2016, 12:59
Lyca korzysta z zasięgu Plusa ;)
Mam ich kartę do wysyłania sms za granicę lub dzwonienia za granicę bo taniej.
Nie narzekam.

Pozdrawiam :)
 #855207  autor: pureao1485
 09 mar 2016, 15:44
ja chwalę sobie VM z zasięgiem nie ma problemu (w moim przypadku) ale można korzystać z zasięgo t-mobile - o ile się nie mylę. Numer w VM mam od ponad roku i sobię bardzo chwalę, mimo że początkowo podchodziłem do tego niepewnie

Moja zaprzyjaźniona strona windykacja Warszawa
 #856041  autor: Anthrax
 13 mar 2016, 15:49
Dzięki za informacje. Pytam celowo o tych dwóch wirtuali, bowiem nie chcę nic mieć wspólnego z T-Mobile i Orange. Od czasu "wynalazku" zwanego Networks, telefon potrafi kilka razy w ciągu minuty zgubić sygnał, odzyskać na maxa, po czym znowu zgubić. Dlatego podziękowałem na dzień dobry nju i heyah.
Na marginesie, czy posiadacze T-Mobile/Orange też od jakiegoś czasu zauważyli więcej nieudanych prób połączenia, zrywania trwających połączeń oraz skoki sygnału?
 #856057  autor: Remington
 13 mar 2016, 17:23
No to w VM zasieg Plusa jest nieoficjalnie, oficjalnie podają nadal TM. Ale to MVNO oparty na Playu, czyli wszelkie jego negatywne przypadłości jak np mimo pełnego zasięgu komunikat o niedostępności (przez zapchane łącza).

W Lyca cały ruch internetowy idzie przez Anglię, do tego mają w nosie polskie przepisy i zmieniają cenniki i regulaminy bez powiadomienia z dnia na dzień.

Ja mam Orange kilka numerów i na żadnym takich problemów.
 #856078  autor: cyanoone
 13 mar 2016, 19:43
Remington pisze: Ale to MVNO oparty na Playu, czyli wszelkie jego negatywne przypadłości jak np mimo pełnego zasięgu komunikat o niedostępności (przez zapchane łącza).
Nie mam takiego problemu. Jestem w Play od lipca.
pakierhakierxd pisze:Jak to przez Anglię ;)
Wejdź używając internetu z Lycamobile na Speedtest. Pokaże się Lycamobile UK i brytyjski adres IP.

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
 #856245  autor: marcinek243
 14 mar 2016, 21:38
Oraz to, że pingi do brytyjskich serwisów są dużo mniejsze niż do PL :roll:
 #856749  autor: Anthrax
 17 mar 2016, 11:33
A czy oba OP-y mają coś takiego, że po godzinie połączenia zrywa połączenie i trzeba je wykonać ponownie?
Remington pisze:czyli wszelkie jego negatywne przypadłości jak np mimo pełnego zasięgu komunikat o niedostępności (przez zapchane łącza).
To raczej Orange i T-Mobile, co w moim (i nie tylko przypadku) jest codziennością, chociaż ten jeden plus, że pokazuje brak zasięgu haha :D
 #856892  autor: dhpaulus
 18 mar 2016, 10:45
A nie jest tak, że Virgin Mobile jest oparty na Play i T-Mobile?
Ja właśnie chwalę sobie tą sieć :)
VM po godzinie rozłącza połączenie a poza tym - zero problemów