• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 473 z 692
  • 1
  • 471
  • 472
  • 473
  • 474
  • 475
  • 692
 #854963  autor: KC-KARLOS
 08 mar 2016, 15:20
wibra: będzie z tym problem, ale polecam kontakt z Działem Utrzymania *600/8/2.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #854965  autor: wibra
 08 mar 2016, 15:23
Ale ciężko bo nie ma wypowiedzenie czy ogóle. Już rok temu córka miała abo.za 7,99zl przy no limit do Playa. Dzwoniłem przed chwilą ale nienormalna ciekawego. Jutro złożę wypowiedzenie i zobaczymy.
 #855251  autor: lili994
 09 mar 2016, 18:37
Witam.
Jestem wieloletnim klientem Play i obecnie posiadam FORMUŁĘ 4.0 S za 149zł. Umowa kończy mi się w maju, oczywiście obsługa klienta już wydzwania.
Interesuje mnie Samsung Galaxy S6 Edge (w ostateczności zwykły S6) do 250zł. W zwykłej ofercie mogę Edge dostać do tej kwoty w abonamencie za 139zł, a zwykłą S6 w abonamencie za 129zł, jednak wiem, że wielu z was negocjuje warunki umowy obniżając ceny abonamentów lub też telefonów.
Zwracam się do was z pytaniem co mogę ugrać waszym zdaniem składając wypowiedzenie? Dodam tylko, że wzięcie telefonu na raty nie wchodzi niestety w grę, więc zostaje tylko oferta Play z telefonem.
Z góry dziękuję za pomoc ;)
 #855255  autor: mecmar89
 09 mar 2016, 19:09
Witam,

Mam podobne pytanie co lili994. Od wielu lat jestem abonentem playa (miesięczny abonament ok 120zł). Czy ktoś z Was orientuje się jaką cenę można wynegocjować za iphona 6s 16gb? Cena na stronie dla obecnych klientów to 1189zł przy abonamencie 129.99zł.

Z góry dzięki za odpowiedzi:)
 #855363  autor: kowalp5
 10 mar 2016, 12:32
Hej, przeczytałem kilka poprzednich stron wątku i większość jest niestety o taryfach dla firm. Ktoś z rodziny mnie poprosił o pomoc w korzystniejszym przedłużeniu umowy (taryfa dla indywidualnych).

Potrzebna taryfa z minutami, SMSami i stacjonarnymi bez limitu, z rozsądną paczką internetu. W salonie za 69,99 zł - uważam, że za drogo. Jakie aktualnie oferty (raczej z telefonem, chyba że bez urządzenia jest jakaś super okazja) może otrzymać klient indywidualny od działu utrzymania? I jak się tam dodzwonić - mam telefon spoza sieci Play. 790 500 500 zamiast *500?

Pozdrawiam! :-)
 #855367  autor: Mr.Pelisa
 10 mar 2016, 12:57
kowalp5 pisze:Hej, przeczytałem kilka poprzednich stron wątku i większość jest niestety o taryfach dla firm. Ktoś z rodziny mnie poprosił o pomoc w korzystniejszym przedłużeniu umowy (taryfa dla indywidualnych).
Siedem stron wstecz masz napisane:
Ruben pisze:Dla indywidualnych dostępne są oferty:
- no limit + 5GB za 29,90pln, umowa na czas nieokreślony
- no limit + 250MB za 19,50pln, umowa na 15 m-cy
- no limit + 250MB za 19,99pln, umowa na 6 m-cy
Na tej samej stronie masz:
Karlos20 pisze:przy złożonym wypowiedzeniu i kontakcie z BOK *500/8/2 znajdą się 2 oferty z umową bezterminową. Albo no-limit z 5 GB za 29,99 albo pełny no-limit za 49,99.
A na ostatnich siedmiu stronach kilka razy opisywano w/w oferty...

Co do umowy z telefonem, to po wypowiedzeniu dostajesz warunki ze strony (tylko internet mniejszy np. w abo 59,99 jest 4GB zamiast 5GB) + 6mcy gratis.

Żeby rozmawiać w czyimś imieniu o przedłużeniu umowy musisz posiadać hasło do umowy...
 #855374  autor: kowalp5
 10 mar 2016, 13:26
Dziękuję, Mr.Pelisa :) widziałem wzmiankę o taryfach bez urządzenia, ale było mało info o opcjach z telefonem (tylko te 6 mies. z rabatem 100% gdzieś się przewinęło).

Hasło oczywiście mam, a czy jest sens dzwonić bez złożonego wypowiedzenia? Zawsze przedłużałem w T-Mobile i tam nie miało to znaczenia. Czy w Play musi być złożone wypowiedzenie zanim cokolwiek się ugra?
 #855400  autor: Mr.Pelisa
 10 mar 2016, 14:20
kowalp5 pisze:a czy jest sens dzwonić bez złożonego wypowiedzenia? Zawsze przedłużałem w T-Mobile i tam nie miało to znaczenia. Czy w Play musi być złożone wypowiedzenie zanim cokolwiek się ugra?
Nadużywasz mojej uprzejmości... było stronę wcześniej:
Mr.Pelisa pisze:
beerkoff pisze:Czyli rozumiem, że nie ma nawet minimalnych szans otrzymać warunków jw. bez wypowiedzenie umowy ? Czy komuś się taka sztuka udała ?
Zadzwoniłem na infolinię, przy czym wcześniej nie złożyłem wypowiedzenia, w efekcie niestety poległem - konsultant "spuścił mnie po brzytwie" --> taka oferta nie jest dla Pana dostępna, mogę zaproponować inną...
Don_Pedro_Deszczowiec pisze:No cóż, skoro proponują korzystne warunki tylko tym którzy złożą wypowiedzenie, może się to dla Play skończyć niespodziewaną falą odejść. Niestety właśnie widać że na rynku komórkowym "wielką trójkę" zastępuje wielka czwórka
Ale narzekacie :P w każdej sieci trzeba złożyć wypowiedzenie żeby ugrać najlepsze warunki...
Oczywiście są minimalne szanse żeby bez wypowiedzenia dostać dobre warunki - mi się udało bez wypowiedzenia przedłużyć mamie umowę z najepszymi na tamten czas warunkami.
Co do samego wypowiedzenia to przecież żaden problem, można to załatwić w salonie, można wypełnić gotowy druk, zeskanować i wysłać mailem, a ostatecznie napisać samemu, podpisać i wysłać pocztą.
 #855411  autor: kowalp5
 10 mar 2016, 14:40
Raz jeszcze dziękuję za wszelką uprzejmość. Zapytałem, bo w T-Mobile już wielokrotnie uzyskałem maksimum do ugrania, bez składania wypowiedzenia. Napiszę tutaj potem, co udało mi się ugrać w Play, dzięki!
 #855443  autor: lili994
 10 mar 2016, 16:21
lili994 pisze:Witam.
Jestem wieloletnim klientem Play i obecnie posiadam FORMUŁĘ 4.0 S za 149zł. Umowa kończy mi się w maju, oczywiście obsługa klienta już wydzwania.
Interesuje mnie Samsung Galaxy S6 Edge (w ostateczności zwykły S6) do 250zł. W zwykłej ofercie mogę Edge dostać do tej kwoty w abonamencie za 139zł, a zwykłą S6 w abonamencie za 129zł, jednak wiem, że wielu z was negocjuje warunki umowy obniżając ceny abonamentów lub też telefonów.
Zwracam się do was z pytaniem co mogę ugrać waszym zdaniem składając wypowiedzenie? Dodam tylko, że wzięcie telefonu na raty nie wchodzi niestety w grę, więc zostaje tylko oferta Play z telefonem.
Z góry dziękuję za pomoc ;)

Pomoże ktoś? :)
 #855509  autor: kowalp5
 10 mar 2016, 20:36
Zgodnie z zapowiedzią wklejam warunki uzyskane telefonicznie w dziale utrzymania, bez składania wypowiedzenia.

Oferta bez telefonu
- bez limitu minuty na komórki
- bez limitu minuty na stacjonarne
- bez limitu smsy
- 5 GB internetu
- abonament 29,99 zł z umową na czas nieokreślony
(okres wypowiedzenia: 1 miesiąc)

Oferta z telefonem
- bez limitu smsy
- 7 GB internetu
- roaming w UE: 30 dni rozmów i 500 MB (do wykorzystania przez całą umowę, nie: miesięcznie)
- abonament 69,99 zł z umową na 25 miesięcy
- 6 pierwszych miesięcy abonament za 0 zł

Ceny zawierają zniżki za e-fakturę i zgodę marketingową (2x 5,99 zł)
 #856244  autor: andrewzc
 14 mar 2016, 21:35
Mam nietypowe pytanie. Orientuje się ktoś jak to wygląda od strony przepisowej, podaje przykład, rozwiązuje umowę z winy operatora Play stacjonarny, numer przeniesiony wcześniej z orange. Czy jak zrezygnuję to zachowam numer?. Bo za parę dni chciałbym podpisać nową umowę już na korzystniejszych warunkach w play stacjonarny.
 #856246  autor: KC-KARLOS
 14 mar 2016, 21:43
kowalp5 pisze:Oferta z telefonem
- bez limitu smsy
- 7 GB internetu
- roaming w UE: 30 dni rozmów i 500 MB (do wykorzystania przez całą umowę, nie: miesięcznie)
- abonament 69,99 zł z umową na 25 miesięcy
- 6 pierwszych miesięcy abonament za 0 zł
Skoro ja Wam pomogłem w ofercie bez telefonu i częściowo z telefonem, teraz proszę o małą pomoc:
Ile by kosztował w tej opcji bez wypowiedzenia na 25m telefon SAMSUNG GALAXY A5 (2016) ?
Albo co mogę ugrać z aktywnym wypowiedzeniem przy tym telefonie? Sami możecie przyznać, że 329 zł w opcji 99,99 zł / mies. (RePlay Formuła Smartfon Unlimited PRO) to trochę sporo...

andrewzc: to zależy, możesz przenieść numer stacjonarny do operatora voip a potem z powrotem wrócić do Play stacjonarny. To też kwestia dogadania z Play. Kombinuj.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #856468  autor: aragorth
 15 mar 2016, 22:07
Interesuje mnie ta oferta ze strony playa "FORMUŁA SMARTFON UNLIMITED PRO" 49,99zl tylko chcialbym zeby dali mi total nielimit LTE i czas nieokreslony, myslicie ze to mozliwe w negocjacjach po zlozeniu wypowiedzenia?

I pod jaki numer dzwonic jak zloze wypowiedzenie i otrzymam potwierdzenie jego otrzymania? pod *500/8/2 jest ich normalna infolinia, czy w jakis magiczny sposob nagle te same osoby ktore odbieraja ode mnie teraz telefon i mowia ze nic lepszego niz jest na stronie nie moga zaoferowac, nagle wiedza ze moga nam dac cos lepszego ;)?
 #856490  autor: KC-KARLOS
 15 mar 2016, 23:12
aragorth pisze:Interesuje mnie ta oferta ze strony playa "FORMUŁA SMARTFON UNLIMITED PRO" 49,99zl tylko chcialbym zeby dali mi total nielimit LTE i czas nieokreslony, myslicie ze to mozliwe w negocjacjach po zlozeniu wypowiedzenia?
Ofertę można otrzymać na 100% z wypowiedzeniem - zapytaj konsultanta pod *500/8/2.
Dzień po złożeniu wypowiedzenia możesz już dzwonić. Warto próbować do skutku.

#856522  autor: sdm6777
 16 mar 2016, 09:22
Play schodzi na psy... niestety. Dzwiniłem na *500/8/2 w sobotę. Konsultant przedstawił mi ofertę żywcem ze strony, taką samą jak dla nowych klientów czyli Huaweia P8 lite za 99 zł przy abo 59.99. Umowa zakończyła się w lutym, złożona rezygnacja... słabiutko. O ofercie za 29.99 z no limit na wszystko i bezterminowej (oczywiście bez telefonu) w ogóle nie słyszał, stwierdził, że takich ofert nie ma, a jeśli ktoś o tym pisze tu na forum, to na pewno ściemnia bo w necie można napisać co się chce :) powiedziałem, że się zastanowię, umówiliśmy się, że oddzwonią we wtorek po 18, oczywiście nie oddzwonili.
Bardzo "mądre" podejście. Podczas gdy w plusie przy podobnych warunkach oferują 6 m-cy abonamentu za 0 zł. No ale celebryci kosztują. Margaret pewnie przytula z 2 mln za kampanię. To potem trzeba z klientów zedrzeć...
 #856523  autor: KC-KARLOS
 16 mar 2016, 09:30
sdm6777: kontaktuj się z innym konsultantem. Postrasz odejściem do konkurencji. Nie mów nim, że info masz od nas z forum, to zniechęci konsultantów do wyszukania lepszych ofert. Ludzie z Play też czytają nasze posty.
W przypadku darmowych 6m abonamentu i przy aktywnej rezygnacji oraz odpowiednich negocjacji Huawei P8 Lite możesz dostać nawet za 1 zł. Pełny no-limit + 5 GB + nielimitowane GB przez pół roku. Abonament 59,99.

Ale po Twoim przypadku, że trafiłeś na lipnego konsultanta, tracę nadzieję na dogodną opcję RePlay z telefonem.

#856530  autor: KC-KARLOS
 16 mar 2016, 09:58
tomekrenoma: przy opcjach PRO będzie ciężko w salonie. Nie wiem, jak przy telesales (*500/8/2). Próbuj.

• Strona 473 z 692
  • 1
  • 471
  • 472
  • 473
  • 474
  • 475
  • 692
  • 1
  • 471
  • 472
  • 473