• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 391 z 675
  • 1
  • 389
  • 390
  • 391
  • 392
  • 393
  • 675
 #854254  autor: misieknh
 03 mar 2016, 20:06
docent77 pisze:Witam. Ma ktos info jak można wycofać wypowiedzenie z Orange? Wiem że przy opcji przedłużenia następuje to z automatu, ja natomiast (chyba) będę zmuszony przenieść numer do plusa.
Można to zrobic jakos przez konto orange? czy moze konsultanta?
Ja to robiłem w salonie, musiał być mój podpis...
Fachowo to brzmi: Anulowanie zlecenia rozwiązania umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych
 #854450  autor: muchakk
 04 mar 2016, 20:08
muchakk pisze:Ja własnie przedłużyłem umowe (6 miesiecy przed końcem). Warunki:

Umowa bez telefonu na 12 miesięcy (12 miesiecy liczone od nowego okresu rozliczeniowego):

34,99zł netto - 15zł rabat open
Wszystko no-limit
6GB internetu

Oferta dla firm

Oferta wydawała mi się zbyt fajna... 12 miesiecy miało być liczone od momentu podpisania umowy, a nie od daty zakończenia obecnej. Zauważyłem to po tym jak kurier pojechał (strasznie mnie pośpieszał :/), złożyłem reklamacje - zobaczymy co teraz wyjdzie.

Przestrzegam wszystkich
 #854456  autor: andrewzc
 04 mar 2016, 20:48
Masz przecież 14 dni na odstąpienie od umowy bez podania jakichkolwiek przyczyn. I po temacie, Jak złożyłeś reklamację to przepadnie Ci ta opcja, bo reklamację będą rozpatrywali 30 dni. Wycofaj reklamację i wyślij odstąpienie od umowy.
 #854477  autor: dwaeuro
 04 mar 2016, 22:24
Dokładnie, nie czekaj na rozstrzygnięcie reklamacji, tylko odstąp od umowy. Po ok. 14 dniach znów będziesz mógł podpisać kolejną.

Nowa Huta Wolne Miasto!
 #854496  autor: dwaeuro
 04 mar 2016, 23:29
Racja. Nie zauważyłem tego. Sorry.

Nowa Huta Wolne Miasto!
 #854530  autor: muchakk
 05 mar 2016, 09:47
Ok, udało się sprawe wyjaśnić. Dzisiaj dzwonili do mnie z Orange i po odsłuchaniu rozmowy skrócili moj aneks zgodnie z tym co było mi obiecywane. :)
 #854539  autor: robson90
 05 mar 2016, 11:05
Witam, szukykując sie do przedłużęnia umowy mobilnego internetu w orange przeglądałem forum, aby móc się dowiedzieć na jakie warunku mogę liczyć, także może się komuś przyda a przy okazji zapytam o Waszą opinię:

Do tej pory posiadałem internet mobilny Orange FreeNet
- tylko sim
- 15GB limit miesięczny
- darmowy transfer nocny
- umowa na 24 miesiące
- 29,95 miesięcznie.

Jeszcze przed złożeniem wypowiedzienia telefonicznie przedstawiono mi ofertę
- 26,43zł miesięcznie za 30GB w cenie darmowy transfer nocny.

Już od dłuższego czasu przeglądając oferty wiedziałem że punktem wyjścia jest dla mnie przedłużenie umowy, które można zawrzeć przez stronę internetową Orange tzn:
- 6x 19,95zł a następnie 18x 39,90
- 35GB transferu
- darmowy transfer nocny
- przez 6 miesięcy nielimitowane LTE do5Mb/s po przekroczeniu transferu
- na stronie przy tej ofercie jest rowniez informacja "Internet Bez Limitu LTE 3G" - Orientuje się ktoś czy faktycznie internet LTE jest bez limitu przez cała umowę?Bądź jak to wyglada w rzeczywistosci?

Po złożonym wypowiedzeniu skontaktowano się ze mną w celu przedłużenia umowy. Zaproponowane warunki to:

- 49zł za router LTE ( prawdopodobnie Orange Airbox 2 plus) + tablet 8 cali (niestety nie pamiętam szczegółów tabletu) z możliwością zamiany na kartę zakupowową o wartosci 250zł
- 24x 26,43zł miesięcznie
- 40 GB trabsferu danych
- LTE bez limitu przez 12 miesięcy
- darmowy transfer nocny

lub

- Router LTE za 9zł
- 24x 26,43zł
- 40GB
- LTE bez limitu przez 18 miesięcy
- darmowy transfer nocny

W tygodniu mają się ze mną skontaktować po raz drugi. Co sądzicie o tej ofercie? Pozdrawiam i mam nadzieję ze komuś się przyda;)
 #854541  autor: Lukaszsz
 05 mar 2016, 11:30
Przestrzegam wszystkich chcących skorzystać z Orange Open dla firm przed przedłużaniem umowy w sklepie orange.pl z kuponem 20% w Biz Krajowym. Regulamin OO jest tak niejasny, że nie da się ogarnąć o co kaman konkretnie. Mianowicie biorąc biz krajowy z kuponem 20% abonament schodzi Wam do kwoty nie uprawniającej do rabatowania faktury, także bardziej opłacalne wychodzi nie korzystanie z kuponu. To 8 zł netto/mies. różnicy, ale zawsze parę groszy.

Nokia 3210 -> Nokia 3410 -> Siemens SL45i -> Nokia 6610i -> Siemens CX65 -> Siemens S65 -> Nokia E50 -> Nokia E51 -> Nokia E52 -> Nokia E6 -> Sony Xperia L -> LG G3s -> LG G3 -> LG G6 -> LG G7 -> Asus Zenfone 8
 #854561  autor: lukasz2244
 05 mar 2016, 14:23
Dziś kolejny przykład, jak Orange ma stałych klientów gdzieś mega daleko. Przykład, ostatnio zadzwoniłem do DUK, ustaliłem warunki. Pani miała zapisać w systemie nasze ustalenia. Potwierdziła to wyraźnie na moją prośbę. Miałem udać się do salonu i tam już potwierdzić w/w ustalenia. Dziś zebrałem się i poszedłem, a tu małe zaskoczenie, nic nie ma dla mnie przygotowanego w systemie. Teraz dwie opcje nasunęły mi się, albo Pani w salonie nie tam gdzie trzeba kliknęła (w co wątpię), albo zostałem brutalnie oszukany:). Wypowiedzenie kończy mi się 15.03. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?, zadzwonić do DUK i poprosić o przesłuchania nagrania przez przełożonego i walczyć o to co zostało ustalone (cennik się zmienił, więc i ustalenia powinny być już znacznie odbiegające od ustalonych - oczywiście na moją niekorzyść ). Nie mam w zwyczaju nagrywania takich rozmów, bo przecież oni to czynią. Składać skargę, czy darować sobie i poczekać do końca i ku chwale ojczyzny odejść?. Dodam tylko na koniec, że umowy przedłużałem już 6 razy na tym numerze, inny numer też zawsze gładko szedł. Teraz co krok jak czytam forum, występują jakieś problemy. Ech pomarańcza psuję się od środka :)
 #854581  autor: _karolka_
 05 mar 2016, 19:35
Jak większość mam pytanie o ofertę dotyczącą przedłużenia. W Orange posiadam stacjonarny telefon i internet oraz 3 abonamenty komórkowe. Obecnie posiadam smart plan multi II za 89.90 ale place ze zniżkami 51zl bezlimitu połączenia i smsy internet 2GB i 400 minut w roamingu oferta kończy mi się 12 mają wysłałam im dzisiaj wypowiedzenie czy jest szansa dostać w tej cenie ofertę z telefonem plus internet trochę więcej niż 50mb w roamingu? Przebywam za granicą nie chce rezygnować z umowy. Jeśli chodzi o telefon to i tak pewnie pójdzie na sprzedaż bo chciałabym samsunga s7
 #854743  autor: mago112
 06 mar 2016, 23:59
Posiadam fun pack i jak rozumiem mógłbym mieć abonament ten za 69.99 za 39.99 do tego widzę sa szalone dni i lg g3 za 129 zł . Zastanawiam się czy to dobra oferta czy z duk mozna coś lepszego dostać ?
 #854751  autor: zielony71
 07 mar 2016, 07:52
_karolka_ pisze:Jak większość mam pytanie o ofertę dotyczącą przedłużenia. W Orange posiadam stacjonarny telefon i internet oraz 3 abonamenty komórkowe. Obecnie posiadam smart plan multi II za 89.90 ale place ze zniżkami 51zl bezlimitu połączenia i smsy internet 2GB i 400 minut w roamingu oferta kończy mi się 12 mają wysłałam im dzisiaj wypowiedzenie czy jest szansa dostać w tej cenie ofertę z telefonem plus internet trochę więcej niż 50mb w roamingu? Przebywam za granicą nie chce rezygnować z umowy. Jeśli chodzi o telefon to i tak pewnie pójdzie na sprzedaż bo chciałabym samsunga s7
Tak, możesz dostać trochę więcej niż 50 MB, bo aż 100 MB :mrgreen:
Tak poważnie, to lepiej zrobisz jak kupisz na miejscu jakiś starter z usługą internetową, bo oferty polskich operatorów będą zawsze dużo droższe.
 #854785  autor: kornel90
 07 mar 2016, 15:28
W zeszłym tygodniu złożyłem wypowiedzenie usługi za telefon, w piątek telefon i propozycja z 30% rabatem, z kwoty wyjściowej 85,98 zł (plan 69,90) zrobiło się 45,69 po wszystkich rabatach. Dodatkowe 10 zł byłoby za dodatkową usługę, do tego wziąłem LG G3 za 99 zł(rabat 300 zł), bo tylko ten tel jest bez rat. Wcześniej ktoś pisał, że z takiego samego abonamentu ma rabat dający 38,69, więc nie wiem czy przypadkiem nie dostałem 20% rabatu, ale konsultant zapewniał kilkukrotnie, że to 30%... Bo już nie wiem które rabaty najpierw są odliczane, ale nie ma to już większego znaczenia, oferta według mnie bardzo dobra.
 #854797  autor: Leo
 07 mar 2016, 16:35
kornel90: masz prawidłowo wyliczony rabat. Ten abonament można dostać jeszcze taniej ale tylko w jednym wypadku: połączenia z posiadanymi usługami stacjonarnymi to jest za 39,99 zł.
 #854834  autor: weber123
 07 mar 2016, 20:30
robson90 pisze: - 49zł za router LTE ( prawdopodobnie Orange Airbox 2 plus) + tablet 8 cali (niestety nie pamiętam szczegółów tabletu) z możliwością zamiany na kartę zakupowową o wartosci 250zł
- 24x 26,43zł miesięcznie
- 40 GB trabsferu danych
- LTE bez limitu przez 12 miesięcy
- darmowy transfer nocny

lub

- Router LTE za 9zł
- 24x 26,43zł
- 40GB
- LTE bez limitu przez 18 miesięcy
- darmowy transfer nocny
Witam Robson
Jezeli chodzi o oferte która dostałeś to całkiem spoko (abonament 44,91 po rabacie 30 % wiec oferta jak najbardziej DUK): ) jeżeli chodzi o tą pierwszą ja bym ją troszeczke zmodyfikował :) jeżeli chodzi o tablet bardziej bym polecał lenovo tab 2 a8 jego wartosc wolnorynkowa ok 700 zł, a ten tablet który ci proponowano to alcatel pixi to taki zapychacz w sumiem, dośc słaby jakościowo. tab 2 a8 w tym abonamencie dostaniesz za 229 i przejdzie na niego 150 rabatu lub 200 (ale tu juz kwestia średnio pewna). Tablet może pełnic funkcje routera więc airboxa nie ma w zestawie, ale całkiem nieźle radzi sobie z punktem hotspot i rozsylaniem wifi, czego np nie powiem o airboxie wkurzajace tam jest to ze jak zostawisz urzadzenie na chocby 30 minut to trzeba je resetowac zeby wifi rozsylalo.
Nie chciałbym Cie wprowadzić w błąd , ale spotkalem się z tym że jest możliwośćia wywalczenia oferty z 30 % rabatem na abonament i 6 miesiecy 50% taniej tak jak przez internet. wtedy wychodziłyby grosze za abonament : ) i opcja z tabletem byłaby najlepsza pod względem cenowym, cały koszt z a8 oscylowałby wtedy na 635zł,
  • Strona 391 z 675
  • 1
  • 389
  • 390
  • 391
  • 392
  • 393
  • 675
  • 1
  • 389
  • 390
  • 391