• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 468 z 692
  • 1
  • 466
  • 467
  • 468
  • 469
  • 470
  • 692
 #853564  autor: Analny_Bumbulator_Trojfazowy
 29 lut 2016, 13:58
Dzień dobry wszystkim,

pytanie przede wszystkim do Ciebie Karlos. Od 2 tygodni mam wzmożony kontakt z playem. Sytuacja wygląda następująco:

Spłaciłem mixa 5 miesięcy przed końcem umowy.
Dostałem 1 telefon od BOA, i ofertę 35zł, 1GB internetu, nielimitowane rozmowy do wszystkich, na 24m. bez telefonu. Oferta bardzo słabo o czym powiedziałem konsultantowi. Niestety Pan do mnie dzwoniący był... Dość mocno niekulturalny (tak to nie żart...) i niestety skończyło się zgłoszeniem skargi na stronie fb i w play24. Moje zgłoszenie zostało rozpatrzone pozytywnie (w sumie nie wiem co to dla mnie oznacza... :) )

Dostałem informacje abym napisał sam jaka oferta utrzymania mnie zadowala. Napisałem.

Dzisiaj po tygodniu od zgłoszenia zawdzoniła Pani z Warszawy, z Utrzymania Klienta i zaproponowała 2 oferty... FORMUŁA SMARTFON UNLIMITED za 39.99zł oraz mix za 30zł.

Dokładnie to samo co na stronie. Nie musze chyba pisać, że przy konkurencji to wypada obecnie średnio a jako stały klient i to nieładnie potraktowany przez konsultanta chciałbym liczyć na troche więcej.

Oferta konkurencyjna do Virgin Mobile 29.99zł byłaby mile widziana. Oczywiście nie musze miec 5GB internetu, 1-2GB starczy ale w zamian oczekuje jakiegoś elefonu.

Bo obecnie to szału kompletnie nie ma :/
 #853570  autor: KC-KARLOS
 29 lut 2016, 14:22
Witaj, złóż wypowiedzenie umowy mixa w najbliższym punkcie Play, a następnego dnia dzwoń pod *500 potem wybierasz 8 i 2 i poproś o ofertę specjalną za 29,99 na czas nieokreślony. Na 100% ją otrzymasz.
W ofercie pełny no-limit (minuty+SMS+MMS) i 5 GB Internetu.
Powodzenia!

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #853589  autor: qler85
 29 lut 2016, 15:10
certino pisze:Czy wypowiedzenie nadal można przesłać na [email protected] czy tylko w salonie ?
Można, przesyłałem 10 dni temu.
Karlos20 pisze:qler85: przetestuj sobie sam, kupując nowy starter z taryfą internetową. Mówimy tutaj o ofercie utrzymania w ofertach abonamentowych w Play.
Nie mam jak przetestować, nie będę przecież kupował specjalnie routera LTE.
 #853597  autor: KC-KARLOS
 29 lut 2016, 15:33
Nie, to abonament bez telefonu. Wysil się i poczytaj poprzednie podstrony :)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #853606  autor: Analny_Bumbulator_Trojfazowy
 29 lut 2016, 15:57
Karlos20 pisze:Nie, to abonament bez telefonu. Wysil się i poczytaj poprzednie podstrony :)
Czytałem i już mam mętlik w głowie, bo osobiście to nie dostałem nic ciekawego od Play:/

Mi nie potrzeba tyle internetu. 1-2GB wystarczy w 100%.

Widziałem, że napisałeś:

"eeeeeR: Lepsza opcja to albo rabat na telefon (nie licz na cuda) albo rabat 100 % na abo przez 6m."

A powiedz mi czy jest coś zbliżonego do moich oczekiwań:

Rozmowy no limit
sms no limit/ 500sms do wszystkich
2GB internetu
+telefon

za 20-30zł :/

Bo jeżeli tak to niestety ale wolę chyba iść do Virgin mobile i za 19.90 mieć minuty do Play i Virgin za darmo, internet 2.5GB, sms no limi i 100minut od innych sieci
 #853610  autor: KC-KARLOS
 29 lut 2016, 16:03
Nie licz na tanie abo z telefonem. Lepsza opcja bez telefonu.
29,99 miesięcznie i wszystko bez limitu. Co Tobie przeszkadza, że jest więcej neta? I UMOWA BEZTERMINOWA. BEZ KAR. BEZ ZABAW W DOŁADOWANIA. Sam mam tą ofertę - jestem mega zadowolony :)

#853617  autor: Zorro_GPPL
 29 lut 2016, 16:17
Przeczytałem wątek jakieś 10 stron wstecz i tak.
Mam umowę w czasie nieokreślonym na 1 os. działalność (na firmę).

Z tego co widzę najlepsza byłaby oferta napisana wyżej przez Karlos20 ale pierwszy raz ją widzę,
bo wcześniej nie było wydaje mi się mowy że te warunki za 29,99 zł są na czas nieokr unlimited wszystko łącznie z netem non limit LTE?? :D To jest oferta dla os. fizycznych czy tylko dla firm?

Jeśli taka oferta istnieje to kto bierze za 30 zł nonlimit i 5GB? Przecież można to mieć z netem unlimited i na czas nieokr.

Jako, że chcę wziąć też internet mobilny (też na firmę) do lapa - najlepiej unlimited zapytam o tą ofertę dla firm co tutaj pisaliście: 70 zł netto (3 simy + karta do neta) 8 mcy za free 16 mcy 100 zł netto. 50GB na każdej karcie SIM. TO jest 70 zł za 3 simy?? czy 70 zł x3?
 #853619  autor: KC-KARLOS
 29 lut 2016, 16:24
Przy przedłużeniu umowy i przenoszących numer dla biznesowych jest oferta za 19,99 netto mies. na 24 miesiące umowy (NOWOŚĆ).
> PÓŁ ROKU ZA DARMO ABONAMENT ZA DARMO
> PÓŁ ROKU NIELIMITOWANE GB W SMARTFONIE (po 6 miesiącach jeśli się pakietu nie wyłączy dopłata 19,99 netto)
> NO-LIMIT MINUTY+SMS+MMS
> 4 GB NETA (przez pół roku po 14 GB na pełnej prędkości, potem 1 mbit/s lejek).

Wspomniana oferta za 29,99 zł brutto mies. na czas bezterminowy jest dla klientów indywidualnych, którzy mają aktywne wypowiedzenie umowy i zadzwonią pod *500/8/2.
Zorro_GPPL pisze:Jeśli taka oferta istnieje to kto bierze za 30 zł nonlimit i 5GB? Przecież można to mieć z netem unlimited i na czas nieokr.
Oferta kosztuje 49,99 zł miesięcznie. Przy rezygnujących tylko opcja jest dostępna.
Dla pozostałych, ta sama oferta na 2 lata.

#853626  autor: Zorro_GPPL
 29 lut 2016, 16:51
Karlos20 pisze:Wspomniana oferta za 29,99 zł brutto mies. na czas bezterminowy jest dla klientów indywidualnych, którzy mają aktywne wypowiedzenie umowy i zadzwonią pod *500/8/2.
czyli dla firm nie ma takiej oferty ??? :(
Karlos20 pisze: Przy przedłużeniu umowy i przenoszących numer dla biznesowych jest oferta za 19,99 netto mies. na 24 miesiące umowy (NOWOŚĆ).
> PÓŁ ROKU NIELIMITOWANE GB W SMARTFONIE (po 6 miesiącach jeśli się pakietu nie wyłączy dopłata 19,99 netto)
> 4 GB NETA (przez pół roku po 14 GB na pełnej prędkości, potem 1 mbit/s lejek).
ktoś tutaj pisał o ofercie na 24mce: 6mcy za 0 potem 20 zł netto ale to było z pakietem 7GB.... to już lepiej ten net wygląda...

Co radzicie żeby wyszło najtaniej - neta minimum musi być 5 jak nie 7GB - do tej pory jechałem na unlimited i wyciągałem 10 GB/mc około.

No i ten net mobilny - najlepiej unlimited LTE do laptopa jako 2 usługa
 #853658  autor: kzyh
 29 lut 2016, 20:10
Hej mam pytanie jak wyglądają promocje przy wypowiedzeniu z abonamentem np 129,99 ?
Czy też można dostać pół roku abo za free ?
Lub jakiś fajny abo.
Konkratnie chodzi o tel. Lumia 950 lub Samsunga Galaxy S6/ S6 Edge
Lub ewentualnie jakiś fajny rabat na tel ?
 #853680  autor: sdm6777
 29 lut 2016, 22:05
Cześć,

Mojej dziewczynie skończyła się 17.02 umowa 15-miesięczna bez telefonu. Ponieważ używa leciwy SGS3 po mnie, który ma już swoje słabsze dni, postanowiliśmy poszukać dla niej jakiejś oferty z telefonem. Abo jaki nas interesuje to coś w granicach 50-60 zł. Z racji tego, że obecnie używa ex-flagowca z 4-rdzeniowym prockiem, 1GB RAM-u i 16GB ROM-u to chciałbym dla niej wycyganić coś lepszego niż obecnie używany sprzęt, żeby nie spadła z konia na osła. Telefon nie musi być za zyla. Zdaję sobie sprawę ile kosztują dobre słuchawki. Ale nie zmienia to faktu, że nie jestem baranem do ostrzyżenia. To że Play zatrudnia do reklam celebrytów z bożej łaski i płaci im po pół mln za reklamę nie znaczy, że mam płacić za byle telefon jak cygan za matkę.
To tyle tytułem wstępu.
Na celowniku mam dla niej Galaxy J5 (ostateczność), S5 Neo (swoją drogą nie wiem czemu tyle kosztuje, skoro jest słabszy niż S5, no ale....), A3 (2016), A5 (2016), LG G3 (mógłby być G3s bo się jej podobał, ale wypadł już chyba z obiegu, a G4c nie zachwyca), LG Nexus 5X ewentualnie Huawei P8 Lite.

I tak sobie myślę i liczę w głowie.
Skoro oferta no limit na wszystko i bez terminu jest warta 30 zł/miesięcznie, a z telefonem to samo kosztuje 70 zł, tzn, że te 40 zł to rata za telefon płacona przez 2 lub 3 lata.

W przypadku umowy na 24 m-ce mamy: 40zł x 24 m-ce = 960 zł

taki Samsung Galaxy A3 2016 w oficjalnym sklepie Allegro kosztuje 1199 zł
w ofercie Play z abo 70 zł za ten aparat winszują sobie 769 zł
(żródło: http://www.play.pl/telefony/samsung-gal ... 016-black/)

czyli 960+769 = 1729 zł!!!!

1729-1199 = 530 zł (taka jest różnica w cenie, niezły %, sam bym chętnie takich kredytów udzielał)

A ile Play płaci za taki tel jeśli kupuje ich kilkadziesiąt lub kilkaset tys sztuk? Skoro na Allegro kosztuje ok 1100-1200 to operator płaci pewnie niecały 1000 za sztukę w hurcie.

Ja oczywiście rozumiem, że sieć musi zarobić, że to nie jest Caritas i nie świadczą usług charytatywnie, no ale bez przesady.

Mam nadzieję, że uda mi się wynegocjować dla mojej lubej dobry aparat w dobrej cenie, bo nie zamierzam dokładać się do kolejnego lambo Wojewódzkiego... I Wam też radzę ostro się targować :D
 #853686  autor: certino
 29 lut 2016, 22:33
Jeszce pytanie - na wypowiedzeniu wpisać numer umowy czy numer aneksu który był podpisywany do tej umowy?
 #853739  autor: pasiker1990
 01 mar 2016, 10:25
Moja sytuacja:

Złożyłem wypowiedzenie umowy, która kończy się 25.06. W tej chwili płacę 50 zł i mam w tym no limit na komórki i no limit internet w promocji.
Wczoraj zadzwoniłem na *500. Konsultant powiedział mi, że oferta 29,99 o której piszecie będzie dla mnie dostępna dopiero w czerwcu.
Czy to kwestia konsultanta i jak trafię na innego ją dostanę czy rzeczywiście jest coś na rzeczy?
 #853751  autor: kefasxl
 01 mar 2016, 11:04
Pasiker1990 dostaniesz ta oferte blizej konca umowy teraz to raczej nic z tego. Nie jest to wina konsultanta. Poczekaj jeszcze do czerwca i wtedy zadzwon czy Ci zaoferuja 29.99.
 #853761  autor: pasiker1990
 01 mar 2016, 11:32
kefasxl pisze:Pasiker1990 dostaniesz ta oferte blizej konca umowy teraz to raczej nic z tego. Nie jest to wina konsultanta. Poczekaj jeszcze do czerwca i wtedy zadzwon czy Ci zaoferuja 29.99.
Dzięki za radę. Rozumiem, że codzienne dzwonienie teraz raczej nic nie przyniesie?
 #853763  autor: wibra
 01 mar 2016, 11:38
Karlos20 pisze:Przy przedłużeniu umowy i przenoszących numer dla biznesowych jest oferta za 19,99 netto mies. na 24 miesiące umowy (NOWOŚĆ).

Wspomniana oferta za 29,99 zł brutto mies. na czas bezterminowy jest dla klientów indywidualnych, którzy mają aktywne wypowiedzenie umowy i zadzwonią pod *500/8/2.
Zorro_GPPL pisze:Jeśli taka oferta istnieje to kto bierze za 30 zł nonlimit i 5GB? Przecież można to mieć z netem unlimited i na czas nieokr.
Oferta kosztuje 49,99 zł miesięcznie. Przy rezygnujących tylko opcja jest dostępna.
Dla pozostałych, ta sama oferta na 2 lata.
Karlos ,od kiedy jest ta taryfa dostępna?Czy jak zadzwonie sam do nich(wypowiedzenie złożone m-c temu,umowa do końca marca)to mogę upomnieć sie o tą taryfę?Masz moze jej pełną nazwę?Dzieki
 #853804  autor: motov3
 01 mar 2016, 13:59
do sdm6777

Z powyzszych wg mnie - Samsung Galaxy S5 Neo.

Powiem ci tak. Mamy tutaj w domu jednego Galaxy A5. Ale to nie jest polka klasy S. Niby niezly, ale to wykonanie - to na pewno nie ten segment. Jesli masz mozliwosc wziac cos lepszego - to bierz.

:)

Obrazek
  • Strona 468 z 692
  • 1
  • 466
  • 467
  • 468
  • 469
  • 470
  • 692
  • 1
  • 466