• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #851365  autor: sorhc33
 16 lut 2016, 09:54
Witam serdecznie,

z racji braku możliwości negocjacji w Play (z uwagi na zawieszenie działalności gospodarczej) rozważam przeniesienie numeru do innej sieci, tak by spełnić wymagania które się w ostatnim czasie zmieniły.

Aktualnie wygląda to w ten sposób, przez 30 dni:
- przegaduję około 3-3,5h (80% w play)
- 300-400 sms (90% głównie play)

Do w/w poszukuję internetu, tutaj pojawia się jaki problem, bo nie wiem jakiego zakresu szukam, ale służyłby on do youtube (~1-1,5h/tydzień), zwykłe przeglądanie neta, do tego FB/instagram (wrzucanie fotek również), snap.

Myślałem o ok. 5gb/msc ale nie wiem czy to wystarczy?
Może play w ofercie dla klientów indywidualnych posiada coś odpowiadające w/w wymaganiom?

Oczywiście abonament niestety będzie musiał już być na osobę prywatną..
 #851376  autor: sorhc33
 16 lut 2016, 11:27
Swego czasu w salonie Play, chyba biorąc nowy numer facet w moment się kapnął, nie wiem jakiego rodzaju informacje miał na monitorze, więc trochę boję się iść w tą stronę, nie mając ewentualnej alternatywy, gdyby była wtopa..
 #853046  autor: Exeroo
 26 lut 2016, 14:26
sorhc33 pisze:Swego czasu w salonie Play, chyba biorąc nowy numer facet w moment się kapnął, nie wiem jakiego rodzaju informacje miał na monitorze, więc trochę boję się iść w tą stronę, nie mając ewentualnej alternatywy, gdyby była wtopa..

Wysłano PW
 #853195  autor: inkoguto
 27 lut 2016, 12:53
skoro abo ma być i tak na osobę prywatną, w czym jest problem żeby zmienić właściciela w Play i kontynuować umowę?
 #853198  autor: pakierhakierxd
 27 lut 2016, 13:05
w Play masz abo
39,99 -no limit komórkowe + sms/mms + 5gb netu
49,99-no limit rozmowy (też stacjonarne) + sms/mms + net bez limitu (po 10 gb szybkośc spada do 1 mb !).

Przynajmniej tak dla indywidualnych :P

Ludzie po wysłaniu wypowiedzenia otrzymywali za 29,99 - no limit rozmowy + sms/mms + 5 gb :) (czasem nawet na czas nieokreślony umowa).

Youtube sporo je więc nie wiem czy 5gb ci starczy.
Dużo tego Youtube używasz jak na telefon :D

Pozdrawiam :)