• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #852426  autor: Cezaryoff
 23 lut 2016, 11:53
Cześć,
Mam dylemat - w marcu kończą mi się 2 umowy w orange, obie na abonament.
Do tej pory udawało mi się tak negocjować, żeby dostać to co chcę. Teraz wszystko zawiodło, ponieważ telefony dostępnę są tylko na raty (sic!) co powoduje, że kosztują ekstremalnie dużo.
Pytanie do Was brzmi - czy komuś udało się przeskoczyć ofertę z ratami? Rezygnując z umowy na przykład? To jest 'pewna' i jedyna droga do wynegocjowania teraz czegoś w orange?

Sprawa jest o tyle pilna, że wczoraj użytkownik jednego numeru zgodził się płacić 80pln z ratami przez 30 misięcy. Ja zgodziłem się na sam abonament all bez limitu na 20 msc za 29,99 pln i czekamy na kuriera... Ale jednak chciałbym z3compact za jakąś drobną dopłatą;)

Jakieś rady, propozycje, opinie?:)
Z góry dziękuję
 #852427  autor: miguell
 23 lut 2016, 11:57
Witaj .. jezeli chcesz posiadam 20 % rabatu na bonament 24 msc .. czyli za abonament 89.9 bedziesz placil 69 zł .. a na stronie orange z3 com bacz inne telefon y w tym abonamencie sa dosc tanie
 #852436  autor: orson_dzi
 23 lut 2016, 12:40
W sprzedaży telefonicznej wszystko jest na raty, albo w śmiesznych cenach salonowych. Nie ma opcji żeby to przeskoczyć. Niższe ceny masz w sklepie internetowym.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)
 #852437  autor: Matush
 23 lut 2016, 12:41
Odpowiadam jako pracownik Orange. Niestety oferty są tak skonstruowane, że rat w żaden sposób nie przeskoczysz. Są dwa cenniki, jeden za jednorazową dopłatą, a drugi w formie ratalnej - z tym, że większość aparatów i do tego tych najlepszych jest właśnie tylko w tym cenniku ratalnym. Nie ugrasz nic, chyba że wrzucą jakieś szalone dni z telefonami za jednorazową dopłatą, w innym przypadku jest to niemożliwe.
 #852448  autor: orson_dzi
 23 lut 2016, 13:27
Firma więcej zarabia na ofertach ratalnych, bo zwyczajnie więcej zapłacisz za telefon. Kryzys.
System cały czas jest ten sam, zmieniają się dostępne w nich opcje. Zwyczajnie się nie da inaczej i tyle.
Wypowiedzenie nic Ci tutaj nie da.

#853347  autor: Matush
 28 lut 2016, 12:53
No, i w razie wypowiedzenia umowy przez Klienta jeśli zmienią się warunki, to trafiasz na czarną listę Orange i wtedy za zawarcie nowej umowy wymagany depozyt 760 zł :D
 #853875  autor: Matush
 01 mar 2016, 18:47
Gregrin pisze:?
Chodzi o to, że jeżeli Orange zmieni warunki umowy w trakcie jej trwania, a Ty wtedy wypowiesz taką umowę, to przy zawarciu KAŻDEJ nowej umowy z Orange, zostaniesz poproszony o wpłatę depozytu wstępnego w kwocie 760 zł.
 #854262  autor: orson_dzi
 03 mar 2016, 20:34
Bajka. Depozyt w tej kwocie wyskakuje przy przeszłości windykacyjnej, ew. niskiej tzw. klasie kredytowej i próbie wzięcia kolejnej umowy z urządzeniem, np. trzeciej.

#854604  autor: petrydz
 05 mar 2016, 23:51
Matush pisze:
Gregrin pisze:?
Chodzi o to, że jeżeli Orange zmieni warunki umowy w trakcie jej trwania, a Ty wtedy wypowiesz taką umowę, to przy zawarciu KAŻDEJ nowej umowy z Orange, zostaniesz poproszony o wpłatę depozytu wstępnego w kwocie 760 zł.
Jako pracownik OPL potwierdzam te słowa.