• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #852218  autor: Matsss
 21 lut 2016, 14:37
Witam, obecnie posiadam abonament w orange, ale myślę nad przejściem na kartę, jeśli będzie taniej niż abonament. Zależy mi na nielimitowanych rozmowach i smsach do wszystkich, internecie LTE ok 10 gb. Taka oferta w play na abonament to koszt 50 zł miesięcznie, w orange po przedłużeniu 42 zł, czy jest coś na kartę tańszego? I czy mógłbym przenieść swój obecny numer na kartę? Nigdy nie przenosiłem numeru i nie jestem w temacie, tym bardziej o przeniesieniu numeru z abonamentu na krtę. Będę wdzięczny za odpowiedzi.
 #852245  autor: pakierhakierxd
 21 lut 2016, 19:27
W Nju w abo za 29zł miesięcznie masz:
-10 gb
-rozmowy bez limitu na komórkowe
-sms/mms bez limitu

To jest submarka Orange

Wszystko komórkowe za 29 zł

Nielimitowane rozmowy z komórkowymi, SMSy/MMSy oraz 10 GB na pełnej prędkości
Usługa "wszystko komórkowe za 29zł", dzięki której nie zapłacisz więcej niż 29 zł:
za nielimitowane połączenia z krajowymi numerami komórkowymi,
za krajowe nielimitowane SMS i MMS do wszystkich sieci,
za nielimitowany transfer danych do 10 GB na pełnej prędkości.
oraz nie zapłacisz więcej niż 10 zł za nielimitowane połączenia z krajowymi numerami stacjonarnymi.

Promocja 10GB trwa od 1 grudnia 2015r. do 30 kwietnia 2016r. Z powiększonego transferu danych możesz korzystać do końca każdego okresu rozliczeniowego, który rozpocznie się w czasie trwania promocji.

Pamiętaj usługa nie łączy się z usługami: "Jeden na wszystko", "Więcej Internetu" i "Do komórkowych za 19 zł".
Usługa nie dotyczy połączeń, SMS-ów/MMS-ów na numery specjalne i skrócone.

Nie chciało by mi się chyba bawić w 2 przeniesienia :/ ,na twoim miejscu spróbowałbym z tym Nju na abonament ;) ,tym bardziej że przeniesienie powinno być szybko bo to nadal ten sam właściciel :D

Pozdrawiam :)
 #852246  autor: pakierhakierxd
 21 lut 2016, 19:31
w Play ta oferta za 50zł -abonament to nie jest tylko 10 gb bo po 10 gb jest obniżona prędkość do 1 mb a sam net masz bez limitów !

#852326  autor: Gregrin
 22 lut 2016, 14:01
W Orange przy doładowaniu za 100zl (115zl razem z wszystkimi bonusami -skarbonka 5zl i 10% przez https://doladowania.orange.pl/).
Czyli średnio za 25zl masz 4m-ce nolimitu (bez MMS) i 17GB.
[Zestawienie] Opcje FULL No-Limit w ofertach na kartę ~30zl
Szerokie info o tej ofercie Co wybrać (prawie) wyłącznie pod kątem dużego transferu?

Jeśli chcesz przenieść numer to musisz złożyć wypowiedzenie umowy z opcja przejścia na kartę u obecnego operatora. Dostaniesz datę przejścia na kartę i idziesz do innego operatora i tam ci już pomogą ;) Szerszy opis przejścia do Play masz w pkt I [Play<-->Fakt<-->RBM i Play<-->RBME] Zmiana ofert
 #852337  autor: pakierhakierxd
 22 lut 2016, 15:11
Tylko 100zł doładowanie trochę dużo ;)
30-50 to co innego.

#852349  autor: Gregrin
 22 lut 2016, 18:08
Heh ;) Nie ma co marudzić. Przedstawiłem opcje z doładowaniem za 100zl bo wystarczy doładowywać raz na 4 miesiące. Przy innych doładowaniach (przez doladowania.orange.pl) tez jest +10% na konto główne i +5% na skarbonkę. Jedynie bonus netu jest mniejszy:
"od 5zl 0,5GB
od 10zl 1GB
od 25zl 6GB
od 50zl 15GB
od 100zl 36GB"
Czyli średnio miesięcznie i tak wyjdzie 25zl tylko internetu będzie trochę mniej bo 8GB z pakietu (na 31dni) + ilość z doładowania (jak konto, czyli nawet rok).
Czyli przy doładowaniu:
25zl__+6,0GB_____w sumie 14,0GB
50zl__+7,5GB_____w sumie 15,5GB
100zl_+9,0GB_____w sumie 17,0GB