Dzień dobry! Moja dziewczyna chce zmienić ofertę plus mix na abonament. Interesuje ją smartfon samsunga, nie pamiętam jaki. Waha się, bo proponują jej umowę aż na 3 lata z nielimitowanymi rozmowami do wszystkich sieci, smsami i mmsami + 5gb internetu miesięcznie. Czy to dobra oferta? Może są jakieś haczyki, o których pan z salonu nie raczył nam wspomnieć? Miesięczna opłata to, z tego co pamiętam, ponad 60 złotych. Proszę o porady.
Cześć Kolego
Powiem to, jako osoba, która była w abonamentach 8 lat - To się nie opłaca w ogóle.
Sam mam ostatni już abo w orange, który trawa do lutego 2017 i tam mam tylko 0,3 mb internetu i opłata 80 ( rozpacz)
Chcę Ci pokazać jak działa abo na tak długi czas. Zmienią się warunki i internet będzie potrzebny a umowa będzie dalej. Na 3 lata się nie opłaca jeszcze za 60 miesięcznie bo telefon który dostaniesz będzie miał 24 miesiące gwarancji a jak się zepsuje to i tak będziesz musiał kupić inny na rynku.
Z mojego doświadczenie polecę ci abo na 24 miech jak chcesz ale nie dłużej ( nie kieruj się ceną telefonu, że jest niższa na dłuższą umowę )
Ja obecnie jestem z numerami w Virgin mobile oraz w redbull i to tylko na prepaid telefon kupiony na portalu aukcyjnym alle ( wiadomo jaki )
Czy interesuje cię konkretny operator czy to bez znaczenia dla ciebie ( czy nie masz problemu z zasięgiem)