bazooka pisze:Nie ma co się dąsać... to jest tak samo jak z jednodniową promocją przez fb dla taryf w Play...
Tu nie o dąsy chodzi, Bazooka, a i sytuacja jest nieco inna. Wiesz dobrze jaki jest mój stosunek do Virgin i jestem ostatnim, który mógłby narzekać;) Jednak kiedy coś jest złe, to trzeba o tym powiedzieć, nawet kiedy się mocno kibicuje Virgin, jak w moim przypadku:)
Uważam, że lepiej nie dawać prezentów wcale, niż dawać je w tak głupi sposób.
Wspomniane wyżej świństwo to by było gdyby to nie była faktycznie akcja spontaniczna tylko skrzętnie wyliczona promocja ze względu na ilość pakietów Freemium kończących się w danych dniach

Choć to pewnie przypadek, tak się dziwnie złożyło, że na numerach w których freemium kończy się 14.02, pakiet został aktywowany 12.02, a na numerze z pakietem do 01.03. - dziś:P
My wiemy o co chodzi, ale pomyśl o tych wszystkich ludziach, którzy dostali tylko smsa z info. Jednego dnia dostali prezent, a następnego okazuje się, że już go nie ma;) Regulamin regulaminem, wszystko się zgadza, ale niesmak niesmakiem pozostaje:)
A tak w ogóle to Polakowi zawsze będzie źle, nawet jak dostanie pakiet taki jak Freemium, kompletnie za darmo...
Z niecierpliwością oczekiwałem na moment, kiedy ktoś wyjedzie z "argumentum ad polacum":) Nie spodziewałem się jednak tego po Tobie Bazooko;) No przynajmniej nie w tym konkretnym przypadku:)
Ktoś mógłby pomyśleć, co jest trudniejszego w przeprowadzeniu fajnej promocji "damy wszystkim 1 GB z okazji Walentynek". W przypadku Virgin mamy chaos, przedłużającą się awarię systemu, która uniemożliwia u niektórych aktywacje pakietów, do tego rosnące grono niezadowolonych klientów:) Jaka piękna tragedia:P
Ps. z niektórych komentarzy w sieci można wywnioskować, że w przypadku zgłoszenia, Virgin przywraca promocyjny pakiet 1 GB, po resecie przy odnowieniu pakietu. Jak komuś zależy, może to sprawdzić.