• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #85105  autor: monkey
 10 lip 2006, 21:57
Pod koniec lipca będę mógł skorzystać z propozycji orange dla stałych klientów. Jestem już zdecydowany na przedłużenie umowy - obecne warunki odpowiadają mi w zupełości, mam Twój Plan 50 i darmowy nr to jest to:)! Pora więc zdecydować się na jakiś telefon. Nie mam wygórowanych wymagań np. N70 albo K750i za 1zł. Chciałbym żeby telefon miał bluetooth, przyzwoitą ilość pamięci, dobry wyświetlacz, żeby bateria trzymała przynajmniej 4 dni a telefon nie rysował sie zbyt łatwo, no i jeszcze żeby telefon nie znudził się po 2 miesiacach. Ważny jest też aparat foto, dzwonki mp3 ale nie będzie to raczej decydować o wyborze. Nie jestem też entuzjastą nokii.
Oto lista telefonów które odpowiadają mi cenowo(!), wizualnie i funkcjonalnie (kolejnośc alfabetyczna):
BenQ-Siemens C81
Motorola L6
Samsung E350E (mimo że nie ma bluetooth)
Siemens S65
Sony Ericsson K510i
Sony Ericsson W300i
Sony Ericsson Z520i
Który z tych telefonów polecacie? Słucham Waszych propozycji...
Z góry dzieki za wszystkie odpowiedzi

#85113  autor: szczeka
 10 lip 2006, 22:59
ja bym wzial k510i.
bawilem sie ostatnio i bardzo mi sie spodobal. menu bardzo podobne, jak chociazby k500i, czyli latwe i intuicyjne, a do tego ladnie wygladajace :) aparacik 1.3mpx robi niezle foty, do tego takie bajerki jak black and white, sephia itp.. jak na telefon tej klasy, wyswietlacz wysokiej jakosci, super kolorki, klawiaturka bardzo wygodna.

#85117  autor: gomez1982
 10 lip 2006, 23:30
Bierz albo SE W300i albo BS C81.Sam za miesiąc będe walczyć o przedłużenie umowy i te dwa telefony też rozpatruje.W sumie to powiem Ci że mam podobną liste.Brał bym te telefony bo są nowe,jeśli będziesz chciał sprzedać go później dostaniesz przywoitą kwote.Ale wracając do zalet tych telefonów to:
SE W300i:
-bardzo dobra bateria
-świetny dzwięk Mp3
-z testów jakie czytałem to ma rewelacyjny wyświetlacz
-ma EDGE,BT,Irde,
-256 Mb karte w zestawie
-jego minus to słaby aparat(mi to nie przeszkadza aparat w telefonie to nie aparat)
-NIE MA ORANGE MENU :mrgreen:
-ma radio

BS C81:
-bateria trzymająca 3 dni
-dżwięk dobry ale to nie SE seri "W"
-brat Irdy,BT i EDGE ma
-z tesów na francuskim serwisie czytałem ze pierwsze egzemplarze się wieszały(jak to siemensy)
-ma aparat 1,3 Mpix wziętego z S65 czyli nie za dobry jak na tą matryce
-MA ORANGE MENU :smt010
-nie ma radia
Ja bym brał SE W300i moim zdaniem najlepszy z tych telefonów jeśli nie zależy Ci na aparacie.Dostaniejesz dużą karte,dobry zestaw sluchawkowy i nowoczesny telefon.Czego można chcieć więcej?

A co do K510 to on nie ma możliwości rozszerzenia pamięci karta co uważam dużym błedem przy otwarzaczu Mp3 i aparacie 1,3 Mpx

#85130  autor: uśmiechnięty
 11 lip 2006, 07:35
Hohoho... No to tak - najlepszy jeśli chodzi o funkcje byłby Sony Ericsson W300i. Pod tym względem jest rewelacyjny! Ale on jest... ohydny jak się go otworzy, maniana jak cholera... :?. No ale jest jeszcze jeden fajny telefonik, który ma funkcje nieco gorsze, ale jest 100x ładniejszy... - Samsung E350. Powinieneś jeszcze z orange'a rozejrzeć się za motorolką v360 i samsungiem e360. Pozdro,

#85143  autor: monkey
 11 lip 2006, 08:48
Wydaje się, że W300i będzie chyba najlepszym wyborem. Choć decyzja się jeszcze waży.
gomez1982 pisze:-z testów jakie czytałem to ma rewelacyjny wyświetlacz
Jeśli mógłbyś to daj linka do tego testu - będe wdzięczny. Ja narazie czytałem tylko ten: http://www.mobile-review.com/review/son ... 0-en.shtml
Wygląd nie jest, aż tak tragiczny.
W grze są jeszcze pozostałe SE oraz E350E, ewentualnie E360, ale to już głównie będzie decydować cena.
Czekam na kolejne opinie:)
Pozdrawiam

#85157  autor: Pan_telefonik
 11 lip 2006, 11:59
Sony Ericsson K510 proponuje

Nokia 3310 ->3410 ->3510i -> Siemens C75 -> SE K750i ->K550i -> Nokia 3110c -> E51 i 1600 i 6030 -> 6650 t-mobile -> SE C702 -> Toshiba G810-> Nokia E63 4Gb&(Nokia 6220c 1Gb->5530-> N8)-> Nokia E63-> Samsung Galaxy SII

#85161  autor: Rozmaryn
 11 lip 2006, 12:14
monkey w pierwszym poście napisałeś, że ważny jest dla Ciebie aparat, a nie wspominałeś nic o kartach pamięci - a lepszy aparat ma K510i (1.3mpx vs VGA).
Podstawowe pytanie to: czy zamierzasz używać telefonu jako odtwarzacza mp3 - jeśli tak to W300i, jeśli nie to K510i.

#85217  autor: gomez1982
 11 lip 2006, 19:02
Powiem Ci że nie moge znaleźć tego testu bo szukając o nim informacji dośc daleko zabrnołem na guglu.Ale pamiętam że w świetle słonecznym ten ktoś pisał że wszystko ładnie widać.Dla mnie właśnie W300i będzie najlepszym wyborem.Reszta telefonów nie ma czytnika kart,a co z tego że np. Samsung 350E jest ładny jak ma 40 Mb i aparat VGA.Albo SE k510i może i ma lepszy aparat ale tylko 28 Mb pamięci.A i w W300i dostajesz największy komplet dodatków m.in. karte 256 Mb.Pomyśl na czym Ci zależy a dwa że póżniej przy odsprzedaży dostaniesz dużo bo SE seri W dość wysoko stoja cenowo na allegro.

#85227  autor: Tragedya
 11 lip 2006, 20:27
To ja ci powiem o E350.
Firma mojego ojca akurat wymieniala telefony. Ja otrzymałem S65, a moja mama E350e. Ja poczatkowo bylem strasznie podniecony, ze mam taki pro telefon. Ogolnie przy E350 moj telefon robi poczatkowo lepsze wrazenie.
Telefon ma swietny wyswietlacz, dosc dobry jak na VGA aparat (procz jakosci zdjec ma kilka fajnych opcji jak na przyklad zdjecia seryjne). Lampa "blyskowa" nadaje sie do oswietlenia pzredmiotu z bliska. Istnieje mozliwosc wlaczenia lampki na stale, wiec moze sluzyc jako podswietalanie podczas krecenia filmow, oraz jako latarka.
Posiada odtwarzacz MP3 i MP4, ale pamiec 40 mb nie pozwala na wgranie zbyt duzej ilosci utworow, ale to chyba jasne. Słuchawki sa dobrej jakosci. Filmy w MP4 sa calkiem plynne.
Bateria trzyma gora 5 dni, wiec wystarczajaco.
Ogolnie to bardzo pozytywny.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2006, 22:24 przez Tragedya, łącznie zmieniany 1 raz.

#85249  autor: uśmiechnięty
 11 lip 2006, 22:10
Tragedya, e350 ma 40, a nie 30 MB. To takie małe sprostowanko.

#85258  autor: Tragedya
 11 lip 2006, 22:23
uśmiechnięty;* pisze:Tragedya, e350 ma 40, a nie 30 MB. To takie małe sprostowanko.
Fakt "cyfrówka". Mialem wpisac 40

#85335  autor: monkey
 12 lip 2006, 07:12
Najbardziej jestem przekonany jak narazie do W300i. Na aparacie nie zależy mi tak bardzo, dlatego skreślam K510i. Albo kupię W300 albo ewentualnie któryś z samsungów. Zadecyduje cena:)!
Dzięki wszystkim za pomoc! POZDRAWIAM