• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 123 z 449
  • 1
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 449
 #848822  autor: sa
 02 lut 2016, 18:10
kolor100 pisze:
adik pisze:
kolor100 pisze:Dziwne, bo ja też przeniosłem numer z nju przez play do fakt mobile i szybkości na fakt mobile są takie same jak na RBM7. Przed chwilą było to 30 Mb/s, modem huawei 3372.
ale co ty porównujesz,modem bez lte( 3131) z modemem z lte(3372) to nie dziwne że masz 30 Mb.
Tu nie chodzi o to, że jest 30Mb/s, tylko, że na numerze Faktu przeniesionego z nju jest taka sam szybkość jak na RBM. Jak ustawiłem w tym modemie "tylko WCDMA" to szybkości też były takie same w Fakcie i RBM (ok. 16 Mb/s), a kolega wyżej napisał, że miał max.7-8 Mb/s.
To tez piszę że od karty sim też prędkości są zależne.Chyba to w moim poprzednim poście nie dość niewyraźnie napisałam ,bo jedna karta sim wyciąga więcej w tym samym miejscu na tym samym sprzęcie ,a nawet w mniej więcej tym samym czasie,a inna simka mniej.Jedne są zepsute w chwili włożenia w telefon /modem inne działają latami bez problemów,jedne są szybsze a inne wolniejsze.Oprócz sprzętu typu telefon /modem ,pory dnia i miejsca zamieszkania i miejsca użytkowania należy doliczyć też posiadaną kartę sim, bo one są po prostu różne pod względem jakości i wytrzymałości a nawet możliwości.Dla ciebie to dziwne?Dla mnie nie ,już nie jedną simkę w play wymieniam bo mi zdechła od nadmiaru użytkowania(internet mobilny na abo w ciągu 18 m-cy 2 razy wymieniana simka a gdyby nie koniec umowy to 3 też bym musiała wymienić,bo już ledwo dawała radę)Koleżanka która pracuje w empiku(kiedyś wszystkie stałe punkty playa były tylko w empikach i tam można było podpisać umowę ,kupić telefon itd.) powiedziała wprost że co 4 karta sim jest zepsuta w chwili włożenia w telefon i wcale się nie aktywuje, a była to mowa o simach na abonament.To było jeszcze w 2007-2008 .Co prawda potem jakość simek w play się poprawiła,ale nadal działają po prostu...różnie.I nadal są ludzie co potrafią zgłaszać problem z nową simką choćby tu na telepolis że kupił starter a ten nie działa w żadnym telefonie(patrz simy z logiem faktu było już o tym pisane wiele stron temu).Mnie to już nie dziwi ,a piszę tylko o tym by na to też zwrócić uwagę gdy pisze się o różnicach w prędkościach w play, że z simami od playa bywa z tym dość różnie ,patrząc na jakość i możliwości danej karty sim mimo zdawałoby się tych samych parametrów i sposobu użytkowania.Doliczmy to czasami różnią się one jednak odrobinę swoim wyglądem.Chodzi mi dokładnie o mico prcesor na samej simce.
 #849571  autor: DanielR
 05 lut 2016, 18:49
I znów ten absurdalny nielogiczny, niemożliwy do zaistnienia zapis z regulaminu MNP
10. W przypadku upływu Okresu ważności połączeń wychodzących dla wybranego Zestawu Startowego, o których mowa w pkt 1 niniejszej Oferty Promocyjnej, i nie wykorzystaniu przez Użytkownika bonusu wymienionego w pkt 7 niniejszej Oferty Promocyjnej, Użytkownik nie traci pozostałych do wykorzystania Złotówek przyznanych w ramach niniejszej Oferty Promocyjnej i może je wykorzystać po Doładowaniu, pod warunkiem, że dokona Doładowania w terminie ważności bonusów w Promocji „Przenieś numer do Oferty Fakt Mobile”.
:?
A tak swoją drogą bardzo mnie ciekawi, jak w praktyce będzie przeprowadzane przyznawanie bonusu za przeniesienie numeru z innej sieci, skoro widomym jest, że właściwie do FM nie da się bezpośrednio przenieść z innej sieci, najpierw trzeba zawitać w Play. Dopiero migrując z Play znaleźć się można w FM. :wink:

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)
 #849582  autor: KC-KARLOS
 05 lut 2016, 19:36
W Fakcie tylko środki promocyjne z KREDYTU przedłużają ich ważność o max 47 godzin. Więc nie ma innej możliwości wydłużenia ich innymi metodami.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #849593  autor: blacQ1
 05 lut 2016, 20:37
Panowie ,mam małe pytanko otóż mam ilość minut wykupione do 3.03 moje pytanie jest takie iż ,jak wpiszę kod czy to na min ,smsy ,neta czy on przedłuży konto w przód tak jak pisze o 7 dni no chyba że dopiero ,jak będzie w marcu?!POZDRAWIAM
 #849596  autor: sa
 05 lut 2016, 20:50
blacQ1 pisze:Panowie ,mam małe pytanko otóż mam ilość minut wykupione do 3.03 moje pytanie jest takie iż ,jak wpiszę kod czy to na min ,smsy ,neta czy on przedłuży konto w przód tak jak pisze o 7 dni no chyba że dopiero ,jak będzie w marcu?!POZDRAWIAM
Dopiero od marca, a dokładnie jak użyjesz kodu minutowego 25 lutego to przedłuży ci do 4 marca kodem minutowym dokładnie o 7 dni i 4 marca musisz ponownie użyć kodu gazetowego minutowego i tak dopóki nie aktywujesz nowego 31 dniowego pakietu minut. Identycznie jest z mb i smsami.Kody 7 dniowe przedłużają tylko o 7 dni czyli dopóki ich data nie zbliży się do tej z ważności głównego pakietu tj 3 marca nie zauważysz różnicy w przedłużeniu ważności daty danego pakietu ,ale za to kody gazetowe ładnie doładowują zużyte minuty mb i smsy zwiększając ich liczbę.
 #850545  autor: Gregrin
 11 lut 2016, 10:34
Mnie o dziwo dziala, mimo ze tydzień temu wbijałem w sobotę.
PS. Co mówicie na infolinii ze dają wam jakiś pakiet w ramach rekompensaty ? Ja ostatnio dzwoniąc o aktywacje kodu żaliłem się ze dzwonie kolejny raz i zawsze jest problem z kodem na minuty w soboty i mimo wylewanych zali nie chcieli zadośćuczynić ;)
 #850550  autor: Rebeliant
 11 lut 2016, 10:49
Faktycznie dziś jest lekkie opóźnienie z realizacją pakietu. Na moim numerze "od strzała" dostałem eska "Dziękujemy za skorzystanie...", natomiast na pakiecik musiałem poczekać. Mimo poślizgu wszystko siadło jak należy (dwa numery).
 #850552  autor: bolek2004
 11 lut 2016, 10:52
U mnie też kod zadziałał ale był problem z przyznaniem. Zawsze szło od strzała, dziś czekałem jakieś pół godziny na przyznanie minut, a nabijam tylko minuty co tydzień.
 #850567  autor: pablo82
 11 lut 2016, 11:33
Witam. Mnie dziś zamiast 10minut system przyznał 10smsów i to z jakimś 30minutowym opóźnieniem.Dopiero za drugim telefonem na infolinię Faktu inny konsultant przyznał mi "od siebie"te 10minut,bo pierwszy kazał mi czekać do 24godzin by mi sie te minuty przyznały, a już z doświadczenia wiem,że jak kody nie dadzą bonusa minut,smsów lub neta w przeciągu godziny to nie ma na co czekać.Dodam,iż w Fakcie jestem od sierpnia 2015r, a "wasze" forum czytałem głównie do tej pory jako gość od ładnych paru lat.Pozdrawiam pablo82
 #850571  autor: Rebeliant
 11 lut 2016, 11:43
Tak czytając niektóre posty dochodzę do wniosku, że złota era rekompensat dobiega końca. Tzn. nie będą ich przyznawać za byle co, jak do tej pory (pewnie poszła reprymenda z góry), tylko jeżeli jest faktycznie konkretny powód.
  • Strona 123 z 449
  • 1
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 449
  • 1
  • 121
  • 122
  • 123