Są nowe pozwolenia dla radiolinii 

Dawniej domeną Gruszki to było. Teraz Grucha spoważniał i znalazł następceNajbardziej podoba mi się T-mobile, chwalący się różnicą w granicach błędu statystycznego
1) Nie mam problemów ze snem. Napisałem przed północą post a potem ślęczałem nad projektem klienta. Po projekcie dopisałem od słowa EDITMixiorek pisze:Widzę, że niektórzy nie śpią po nocach martwiąc się czy ich najukochańsza, z najukochańszych sieci nie zostanie z 5MHz LTE800. Luz, dziś jesteś w tej sieci, jutro w innej. O TMobile się nie martw, dadzą sobie radę.
Ty masz chyba do mnie jakiś problem? :kozien70 pisze:O Matko... 13ta ksiega Dziadów Halseta... Ciekaw jestem czy choć jednej osobie chciało się przebrnąć przez tę wypoconą epopeję...
No nic innego nie mógł napisać, tylko się wytłumaczył. Długo mu to zajęło.Mixiorek pisze:"My coś tam się znamy i z podstawowej wiedzy wynika, że zieloni mają 2 razy więcej pasma i mają 2 razy lepsze wyniki. Pomarańczowi i różowi mają 1,5 raza lepsze wyniki, bo mają 1,5 raza więcej pasma w LTE. Banalna matematyka, ale ma to duże znaczenie dla wyników."
Racja, tabelka i uzasadnienie trochę śmieszne. Ale mają się czym chwalić tak czy siak. Obciążeni przez P4 i tak dają radę. Każda sieć w takich przypadku by napisała coś podobnego a Play już by przed wynikami wyskoczył takim komunikatem, jak np było za LTE800.kozien70 pisze:Najbardziej podoba mi się T-mobile, chwalący się różnicą w granicach błędu statystycznego
Mając na uwadze powyższy cytat, chciałbym poinformować Kryniczanina, że LTE na stacji o której pisze nie zostało uruchomiona wczoraj, a nastąpiło to jeszcze przed świętami, a więc jakiś miesiąc temu. W związku z tym, poważnie się zastanawiam, jak taki "specjalista" jak Kryniczanin przez miesiąc tego nie zauważył? Jeśli faktycznie interesuje Cie "badanie" sieci itd to zajmuj się tym na poważnie, bo w czasie kiedy piszesz "głupoty" na forum, operatorzy uruchamiają ci LTE a Ty tego nawet nie zauważasz.Kryniczanin pisze:Informuję wszystkich, że dzisiaj N odpaliło u mnie LTE 1800 T-Mobile i Orange.
Jak widać opłaca się pisać prawdę, wytykać słabość i nie milczeć na temat wielu wad N.
Mój drogi wczoraj o godzinie 17 pierwszy raz moja karta sim USIM zalogowała się do LTE w trybie automatycznym na E3372. Do tej pory nie logowała się - sprawdzałem raz w tygodniu czy coś się zmieniło z transmisją w T-Mobile bo korzystam z Play. Karta leżała w szufladzie poza tymi testami raz w tygodniu. Jeszcze w tamtym tygodniu w trybie AUTO miałem tylko i wyłącznie 3G. Które kilka dni temu miało prędkość 0,16mb/s w 3G - cofnij się o kilka stron.Mając na uwadze powyższy cytat, chciałbym poinformować Kryniczanina, że LTE na stacji o której pisze nie zostało uruchomiona wczoraj, a nastąpiło to jeszcze przed świętami, a więc jakiś miesiąc temu.
No tak, wysłanie sms-a grupowego do zalogowanych w sąsiedztwie stacji to zbyt trudne zadanie. Kilka lat temu Plus wysyłał na CI wiadomość ze stacji"Tu jest zasięg 3G Plus" Wystarczyło na kanale 50 nadawać "Tu jest LTE" .Jeśli faktycznie interesuje Cie "badanie" sieci itd to zajmuj się tym na poważnie, bo w czasie kiedy piszesz "głupoty" na forum, operatorzy uruchamiają ci LTE a Ty tego nawet nie zauważasz.
Na tej stacji pozwolenie LTE było od 2014 o ile mnie pamięć nie myli. To co ja myślę to moja sprawa. Nie tylko ja miałem pod górkę z tej stacji.Natomiast pisząc zdanie, że opłacało się pisać prawdę itd, ośmieszasz się jeszcze bardziej. Czy Ty w ogóle masz pojęcie jak wygląda taki proces planowania i uruchamiania nowych stacji czy systemów? Jesteś na tyle naiwny, że uważasz, że po napisaniu na forum jak to u Ciebie wszystko źle działa, operatorzy specjalnie dla Ciebie odpalą stację? Jeśli tak myślisz to powiem Ci jedno: jesteś w wielkim błędzie.
Na razie testy.p2225 pisze:Który to T-mobile DE o dziwo także wprowadza.![]()
Może jakieś wspólne manewry przed fuzją?Kryniczanin pisze:Dawniej domeną Gruszki to było. Teraz Grucha spoważniał i znalazł następce![]()
Telko.inMożna szacować, że pod względem aktywowanych kart SIM T-Mobile spadł w grudniu na czwarte miejsce z udziałem około 22 proc. (26 proc. we wrześniu). Natomiast konkurentom T-Mobile udziały rynkowe urosły. Orange Polska mógł zakończyć rok z około 28-proc. udziałem w torcie użytkowników, P4, operator sieci Play, wskoczył najprawdopodobniej na drugie miejsce, osiągając około 25 proc. rynku z ponad 14 mln kart SIM. Udział rynkowy Grupy Cyfrowy Polsat mógł natomiast wzrosnąć z niecałych 23 do nieco ponad 24 proc.