• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 17 z 33
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 33
 #846325  autor: warlike
 20 sty 2016, 23:54
Proszę o pomoc, przedłużyłem ale jeszcze nie odebrałem umowy od Neti, 20mb/s (więcej u mnie nie chodzi) + tel. stacjonarka (potrzebna tylko do neta) za 70 zł.
Chyba nie jest to zbyt dobra oferta, i czy tu jak w przypadku operatorów komórkowych, lepiej najpierw wyslać wypowiedzenie umowy i kontaktują sie wtedy z lepszą ofertą? Chciałbym najlepiej ten zestaw tak za 55 + jakieś 2 ms za 1 zł. Myśliscie że to możliwe do wynegocjowania? I czy w przypadku wysłania pisma o rezygnacji z usług, muszę odesłać im jeszcze netia spot'a? Jestem już dawno po terminie obowiązywania umowy, skończyła mi sie chyba z pół roku temu i teraz po prostu przeszła na czas nieokreślony.
Proszę o sugestie.
 #846351  autor: Maniek99
 21 sty 2016, 09:28
@warlike
Zależy jaką masz linię jak linia i centrala tepsy, to raczej poniżej ceny dropsa 59zł/m-c nie zejdziesz.
Na LLU, lub linii netii powinno być trochę lepiej.

Wypowiadanie raczej niema sensu, bo prędzej obudzisz się bez neta.
Napisz przez konto co cię interesuje, bo za 70zł to bez łachy masz telefon i net w Orange nawet VDSL (możesz im to napisać).

Spot nie jest twój więc musisz oddać.
 #846703  autor: asik
 22 sty 2016, 16:53
Witam
Obecnie płacę 89.90 za Do wszystkich 200 + Szybki Internet Max 10 zaproponowano mi to samo i zwiększenie prędkości neta do 20 Mb/s za ta samą cenę i jeden miesiąc za 2 zł umowa na 2 lata, albo ewentualnie telefon z 30 minutami na stacjonarne + internet 20 Mb/s za 84,90 zł internet za 2 lata, telefon na 3 lata. Telefon średnio mi jest potrzebny, ale jak już jest to te około 20 min na komórkowe się z niego dzwoni więc druga propozycja jest całkowicie bez sensu, więc da się ugrać coś więcej niż to co w pierwszej propozycji ? Usługi na BSA i WLR niestety. Jeszcze jedno jest możliwość krótszej umowy, bo jakoś zapomniałem spytać ? Nie wie ktoś co Oragne może zaoferować co do telefonu, bo że Neostrada za 40 zł to wiem.
 #846712  autor: Maniek99
 22 sty 2016, 17:13
Tą drugą ofertę masz taniej i krócej w Orange.

W Netii, na BSA za 85,99zł jest NonStop Świat + 20Mb/s i pierwszy miesiąc za 2zł.
Można jeszcze dobrać pakiety na komórki za 60min za 2zł i 100min za 4zł.
 #846723  autor: asik
 22 sty 2016, 17:49
Nie ogarniam dlaczego nowi dostają lepszą ofertę niż ci który płacą im już przez kilka lat. Jeśli nie zaproponują mi tego to wypadałoby wypowiedzieć umowę i dzień później podpisać nową umowę.
 #846727  autor: Maniek99
 22 sty 2016, 18:07
Bo wiedzą że większość ludzi nawet nie poszuka tego regulaminu, tylko zadzwoni do konsultanta, który wciśnie najgorszą możliwą ofertę.
 #846947  autor: pakierhakierxd
 23 sty 2016, 19:47
Ciekawe jest to że jak wcześniej 2x w ramach umowy chciałem zmienić opcję do 20 to się nie dało a jak przedłużyłem umowę to zmienili -15 mam :P
Wcześniej miałem abo za 90 a teraz za 70 (int. + tel).

Pozdrawiam :)
 #846950  autor: Maniek99
 23 sty 2016, 20:06
@pakierhakierxd
Standardowe zagranie, więcej byś nie zapłacił, a zasoby trzeba przydzielić.

Orange- teraz często wciska ludziom ADSL jak zamawiają sam VDSL, mówiąc że niema warunków, ale jak będzie tylko możliwość to zmigrują, byle tylko umowa została podpisana.
Oczywiście klient się nie doczeka migracji bo już jest uwiązany, chyba że w ramach przedłużenia przy wciskaniu TV, lub jako utrzymanie klienta.
 #847417  autor: radiko
 26 sty 2016, 14:49
Witam bo to mój pierwszy port :)
Zapytanie mam, co obecnie po złożeniu wypowiedzenia można utargować w netii.
Usługa bsa, net do 10mb, tel non stop świat, oraz ident numeru.
Przy opcji tej samej plus przy przedłużaniu pakiet 100min na komórki za 4 zł.
Przerabiał ktoś ost coś takiego?
Obecnie mam 88zł, dzwoniąc z zapytaniem o ofertę dla mnie bez wyp było 89 już z pak na komórki.
Umowa do 15.03 dzisiaj wysłane wyp.
 #847446  autor: Maniek99
 26 sty 2016, 16:29
Poza zmianą na 20Mb, i miesiącem za 2zł (+4 za pakiet)raczej nic nie ugrasz.
Można by się jeszcze ewentualnie potargować o jakieś dodatkowe miesiące ze zniżką.

A te 89zł (89,90zł) to chyba bez Clipa, bo ten kosztuje koło 3zł.
 #847458  autor: radiko
 26 sty 2016, 17:30
Zamiany nie będzie bo łącze jest tylko do 10mb.
Tak, te 89 było bez clip. Dzwoniłem ze 2 razy ale nic lepszego nie ma.
Nie chciałem nic wielkiego tylko zamknąć sie z tym wszystkim w 85zł, ale jak bez wyp sie nie dało i jak po wyp też nie to bez łaski pójdę do orange a z tego co pamiętam jeszcze za czasów neostrady w tp to działało to dużo lepiej a w netii to miałęm mnustwo awarii.
Dawno temu przechodziłem z tp do netii i pamiętam że był czas na zwolnienie linii i bez netu sie było miesiąc teraz już chyba nie ma takich cyrków?
I jeśli z netią wypowiem tel+ net to w orange nie bedzie problemu zostać z tym samym numerem tel?
 #847471  autor: Maniek99
 26 sty 2016, 17:58
@radiko
Nie wiem czy wypowiadając umowę przez Netią nie będzie problemu z przeniesieniem numeru.
Bo powinieneś tą procedurę zacząć w TP, ale być może numer nie przepadnie.
I w ten sposób na pewno będziesz tydzień-dwa bez netu (dobrze sobie skombinować jakiś starter mobilnego netu).

Niestety TP niema wcale lepszych warunków bo za "Na Każdy Dzień" i Neo 10Mb zapłacisz 89zł + aktywacja i za komórki płacisz 20gr/min. Plusem jest tylko bon na 200zł.

Minusem Neo jest też rwanie na kilku serwisach streamingowych.
 #847480  autor: radiko
 26 sty 2016, 18:44
Tutaj kolega tetrus pisze że po wyp inna rozmowa.
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 00#p840870
i jaką ofertę cenową dostał :shock:
Zaczynając od orange wiadome jest że trzeba do nich iść bo oni pewnie w moim imieniu składają wyp do netii i mnie już raczej nic nie obchodzi. W tej sytuacji gdy ja wysłałem wyp. netia dostanie i będą już teraz oni dzwonić z mam nadzieję korzystniejszą ofertą albo jak nie to napewno będę miał teraz ja coś więcej do powiedzenia.
 #847484  autor: Maniek99
 26 sty 2016, 18:58
@radiko
To na pewno nie oferta dla BSA.
Niemniej ciekawe, szkoda że nie wkleił regulaminu, bo może były tam też niższe stawki dla BSA.
Możesz go zapytać, może podeśle.
 #847490  autor: radiko
 26 sty 2016, 19:22
Oferty z DUK to już całkiem co innego, ten dział ma już dużo większe pole do manewru żeby tylko zatrzymać klienta, zwłaszcza jak mają przed sobą wypowiedzenie. Dlatego pewnie kolega @tetrus otrzymał taką ofertę. Być może jest na łączach netii, nie wykluczone, przy takiej cenie.
  • Strona 17 z 33
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 33
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17