• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #845885  autor: Ziem
 19 sty 2016, 12:45
Cześć,
kupiłem wczoraj dwa startery za 5 zł z Heyah. Sprzedawca poinformował mnie, że mogę mieć wieczystą ważność konta (na przychodzące) płacąc jednorazowo 9,99 zł w usłudze Smart S. Z tego co czytałem to chyba nie do końca tak jest. Jak to wygląda w praktyce?

Chciałbym mieć jak najdłuższą ważność konta na przychodzące (wychodzące mnie kompletnie nie interesują) przy jak najmniejszym nakładzie finansowym. Jak to najlepiej zrobić?

Pozdrawiam.
 #845893  autor: KC-KARLOS
 19 sty 2016, 13:07
W Heyah nie ma rocznej ważności konta w taryfie Dniówka, a z tą wieczną ważnością to bzdura.
Konto samo się o miesiąc przedłuża w przypadku korzystania z pakietów SMART: S, M, L, XL za które pobierana jest odpowiednia opłata.
Jeśli doładujesz konto za 50 zł, masz 90 dni na wychodzące i wtedy samo doładowanie wydłużyło wychodzące. Pamiętaj, że w ramach taryfy Dniówka ważność konta nie ulega sumowaniu, porównując do poprzednich taryf.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #845896  autor: Gregrin
 19 sty 2016, 13:18
Ziem pisze:kupiłem wczoraj dwa startery za 5 zł z Heyah
Napisz w jakim celu kupiłeś te startery to może ktoś podpowie ci lepsze rozwiązanie do realizacji twojego planu.
 #845913  autor: Ziem
 19 sty 2016, 14:29
Karlos20 - a czy jakaś inna taryfa oferuje rok ważności konta?
Gregrin - do testowania aplikacji, będę obierał jedynie smsy. Zero dzwonienia, wysyłania smsów, czy internetu. Teraz zdałem sobie sprawę, że Virgin z freemium byłby tutaj w sam raz... Tak czy siak, czy coś z tym Heyah idzie zrobić (rok/pół roku ważności konta?)
 #845917  autor: KC-KARLOS
 19 sty 2016, 14:36
Frii w T-Mobile, pierwsza aktywacja za 0 zł, później 3 zł/mies. Możesz z Heyah zmigrować do Frii kodem *100*811#
RWK w FRII możesz włączyć kodem: *100*816#
Ważność konta ustawi się wtedy na 396 dni, czyli 13 miesięcy. Datę wychodzących sprawdzisz BEZPŁATNYM kodem *101# lub pod *9898 (BEZPŁATNIE)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #845920  autor: Gregrin
 19 sty 2016, 14:43
A nie lepiej przenieść sobie te numery ?? Nic Cie to nie będzie kosztować (jedynie czas) a będziesz w normalnej sieci ;)
PS tu tematy o koncie ważnym rok http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... mu#p839273 Przedostatni post na pierwszej stronie opisuje sytuacje w T-mob. Z tego co widzę w nowych taryfach raczej nic korzystnego dla Ciebie nie ma.
Ziem pisze:do testowania aplikacji
To polecam play i małe kombinacje żeby mieć konto ważne rok i stan darmowy. Wtedy na inna kartę w play, virgin itd będziesz mógł wysyłać bezpłatne sms'y bezpośrednio z komputera (konto w play24) które będą jak wysłane z normalnego telefonu.
 #845927  autor: KC-KARLOS
 19 sty 2016, 14:59
3 złote jednorazowo, ale gdzieś widziałem, że zmiana taryfy z Heyah Dniówka na Frii jest darmowa, ja miałem za darmo.

#845930  autor: Gregrin
 19 sty 2016, 15:08
Ziem pisze:właśnie nie chciałem się w takie kombinacje bawić...
Ale to tylko dla stanu darmowego (i to mało kombinowania z tym ;)). W play jest np taryfa RWK dostępna normalnie i bez kombinacji. Wtedy tez możesz wysyłać sms'y z komputera (poprzez play24) zgodnie ze stawka cennikowa czyli 9gr.
 #847315  autor: Ziem
 25 sty 2016, 20:02
Pisząc "kombinowanie" miałem na myśli rejestrację i przenoszenie numeru do innej sieci ;).

Wykorzystałem to co Karlos20 napisał. Przeszedłem na Frii i aktywowałem RWK. Jednak z dziwnych przyczyn ważność nie została mi przedłużona a BOK nie reaguje ;/.
 #847394  autor: Ziem
 26 sty 2016, 12:36
O tym nie wiedziałem ;). Dzięki, przyda się na przyszłość.

Dzisiaj w końcu BOK się odezwał i aktywował mi RWK.