• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #84514  autor: sebastr
 06 lip 2006, 16:55
Witam mam pytanko.

Czy wszystkie telefony posiadające bluetooth będą działac z wszystkimi słuchawkami bluetooth, czy trzeba uważac na parametry urządzeń.
Pytam bo jestem zainteresowany zakupem takiej słuchawki (przy okazji jaką byście polecili); byłem w sklepie, a koleś się mnie pyta do jakiego modelu telefonu.

Dzięki za odpowiedzi.

#84516  autor: orB
 06 lip 2006, 17:08
E tam działać muszę. Jest jeden standard. Chodzi o to że gniazdko do ładowania telefonu jest takie samo jak to do ładowania słuchawki, ale zawsze można kupic ładowarkę osobno do słuchawki bt za pare zł.

#84518  autor: sebastr
 06 lip 2006, 17:13
No właśnie dlatego tak bardzo zdziwiło pytanie sprzedawcy. Brak słów. Widac zupełnie przypadkowy sprzedawca mi się trafił.
A jaką słuchawkę polecasz??

#84521  autor: Tragedya
 06 lip 2006, 18:01
sebastr pisze:No właśnie dlatego tak bardzo zdziwiło pytanie sprzedawcy. Brak słów. Widac zupełnie przypadkowy sprzedawca mi się trafił.
NIekoniecznie. Moze chcial zebys kupil blutacza z takim samym gniazdem ładowarki??
 #84522  autor: piotrz
 06 lip 2006, 18:06
sebastr pisze:Witam mam pytanko.

Czy wszystkie telefony posiadające bluetooth będą działac z wszystkimi słuchawkami bluetooth, czy trzeba uważac na parametry urządzeń.
Pytam bo jestem zainteresowany zakupem takiej słuchawki (przy okazji jaką byście polecili); byłem w sklepie, a koleś się mnie pyta do jakiego modelu telefonu.

Dzięki za odpowiedzi.
Nie. Niektóre telefony ( np. n7650) nie umożliwiają podłączenia do nich słuchawek BT. Jeśli jesteś pewien że Twój telefon sobie z taką słuchawką poradzi, to nie ma żadnych barier w kupnie słuchawki BT. Możesz kupić każdą która jest na rynku (ostatnio się pojawiły jeszcze słuchawki stereo BT, ale one działają ze znikomą ilością urządzeń.

#85488  autor: Dragon
 12 lip 2006, 22:28
no wlasnie starsze telefony nie zawsze laczyly sie z wszystkimi sluchawkami ale skoro masz SE K750 i to nie powienienes miec problemow, ogolnie sluchawki Logitecha nie sa zle, ja mialem doczynienai ze sluchawka SE i tez nie narzekalem, jesli kupisz lsuchawke jakiejs renomowawanej firmy to nie bedzie zle