• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #84318  autor: Jackedo1
 05 lip 2006, 12:49
Pytam gdyż moe go "odziedziczyć" po tacie. A będzie mi on służył głównie do rozmowy, czasem do robienia zdjęć. :-D :?:

[scroll]W poszukiwaniu telefonu idealnego....[/scroll]

#84320  autor: joasia_23
 05 lip 2006, 13:15
Moim zdaniem to dobry acz troszkę stary już model telefonu. Miałam do rok temu i do dziś wspominam go miło.

#84331  autor: szczeka
 05 lip 2006, 15:35
dobry telefon.

zdarza sie, ze czasami nie nadaza przy pisaniu sms'a, ale nie w kazdym tak sie dzieje.

ogolnei fajny telefonik, sam planowalem go kiedys kupic, a ja nie planuje kupna byle czego ;)

dobra bateria, spory wyswietlacz, ale troche kolorki przecietne, ladne, intuicyjne menu, jak w wiekszosci SE..

foty robi troche kiepskie, chcesz moge dac pozniej przykladowe ;)

#84361  autor: M1S1EK
 05 lip 2006, 18:19
Jeśli telefon ma służyć tylko do rozmów to jest bardzo dobry. Zdjęcia na nim to koszmar jak nie gorzej. Ma mało pamięci 2 MB. Jeśli ma służyć do rozmów i SMS'ów to polecam. Telefon jest w miare wytrzymały(w moim rozlał się wyświetlacz jak przyjęłem na niego uderzenie[kopnięty w tel zostałem gdy był on w kieszeni]).
 #84381  autor: bart_j
 05 lip 2006, 19:41
Ja miałem go ok 2 lata temu, jako podstawową komórkę. Później miałem inne, z różnych przyczyn, a teraz jako komórkę zapasową kupiłem jaki model? No właśnie - SE T610. A jaki z tego wniosek - ta komórka w moim wypadku się sprawdziła.

Jeśli chcesz mieć fajną komórkę, z naprawdę niezłą baterią, ładną obudową i małą wagą - bierz ten telefon. Oczywiście, wbudowany 'aparat cyforwy' jest, jak na dzisiejsze realia, całkowicie do kitu, ale w dobrym oświetleniu da się zrobić całkiem ładne zdjęcie np. do MMS`a. :-) Co poza tym mogę powiedzieć..., hmmm..., dość wytrzymała konstrukcja jak na aluminiowo - plastikową obudowę. Dobrze wykonane menu telefonu zadowoli zwolenników pożądku (twierdzenie zwolennika typowo Sony - Ericssonowskiego podejścia do tego tematu) - jak dla mnie - sporo lepsze nawet od niktórych menu w nowych Nokiach.

pozdrawiam

[ Dodano: 2006-07-05, 19:44 ]
Zapomniałem dodać, że ten telefon należał / należy (zależy jak kto kwalifikuje telefony ze względu na ich wiek i ich parametry) do praktycznie najwyższej klasy, tzw. high-end. Taka mała rzecz a cieszy. :-P

[ Dodano: 2006-07-05, 19:48 ]
Co do odpowiedzi mojego przedmówcy (Szczeka) apropos kolorów wyświetlacza - ja mam trochę inne zdanie. A mianowicie za swoich czasów (czytaj: jakieś 2 - 2.5 roku temu) wyświetlacz miał świetny. Aktualnie wiadomo - nie jest to najwyższy szczyt techniki ale jak dla mnie bije on na głowę np. Nokię 1600, a przecież to w miarę nowy model. Co do wyświetlacza to ma on jeden niezaprzeczalny minus - na słońcu prawie nic na nim nie widać przez jego konstrukcję i osadzenie w obudowie.

#84388  autor: szczeka
 05 lip 2006, 20:22
wyswietlacz w moim mniemaniu jest kiepski, pasywna matryca (cstn) nie prezentuje sie zbyt dobrze, choc to mozna mu wybaczyc, bo telefon jest stary. a jesli chodzi o porownanie z 1600.. w niej psuje wrazenie rozdzielczosc kolorki ma ladne ;)
 #84407  autor: bart_j
 05 lip 2006, 21:25
Tak czy siak lepsze wrażenie dla mnie sprawia ekran T610. kolory wcale nie są ładne w 1600. niedawno miałem okazję 'pobawić się' nią w ElectroWorld`zie w Warszawie. Było to właśnie wtedy gdy musiałem kupić telefon 'zastępczy' (przypominam, właśnie wtedy wybrałem T610). Było to jakieś 2 - 3 tygodnie temu.
 #84590  autor: Rogal
 07 lip 2006, 01:52
Jackedo1 pisze:A będzie mi on służył głównie do rozmowy, czasem do robienia zdjęć. :-D :?:
no to będzie to dobry telefon a do tego ma IrDa i Bluetootha :wink:
 #84756  autor: $ylwo
 08 lip 2006, 11:56
bart_j pisze:[ Dodano: 2006-07-05, 19:44 ]
Zapomniałem dodać, że ten telefon należał / należy (zależy jak kto kwalifikuje telefony ze względu na ich wiek i ich parametry) do praktycznie najwyższej klasy, tzw. high-end. Taka mała rzecz a cieszy. :-P

S-E T-610 Już jest dawno w low-endzie ale jeśli tylko rozmowa i SMS-y to bardzo dobry tel.

PS: Dzięki IrDZIe i bluetoothowi mozna przesyłać dzwonki itp. To bardzo fajna zabawa.