• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 113 z 449
  • 1
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 449
 #842079  autor: Rebeliant
 26 gru 2015, 15:12
Aero jest za free, ale kody Capchta trzeba wklepywać. Freemium ma przecież neta z pełną prędkością, więc w spokojnie wszystko odpalisz. Co do Buckshee, to działa w Nju? Napisz mi coś więcej o tej opcji na PW.;)
 #842088  autor: sa
 26 gru 2015, 16:10
Pawelek0787 pisze:Moim skromnym zdaniem:
Rozmawiasz mało - Fakt Mobile
Rozmawiasz dużo - nju mobile (opcjonalnie lajt mobile jeśli tylko do komórek)
A jeśli dużo korzystasz z internetu - Aero2 w dual simie (ewentualnie T-Mobile 11,5 GB w starterze albo Buckshee w Orange)
To są oferty, które polecam, korzystniejszych nie ma (a jeśli się mylę, to chętnie dowiem się od Was co jest lepsze :D)
Czy możesz mi łaskawie wyjaść w czym to niby do rozmów lepszy od faktu mobile jest nju mobile?Bo niestety niekojarzę...W Fakcie dla chcących i używających jest za 19zł no limit na wszystkie komórki i plus dodatkowo za 9zł no limit tylko na stacjonarne wiec w czym to niby nju mobile bije fakt mobile?A i tak najlepszy tylko do rozmów jest RBMEnergy, bo tam za 20zł masz no limit rozmów do wszystkich sieci komórkowych i stacjonarnych...który można przedłużać pakietem 100minut za 10zł to co daje pełny no limit rozmów za 15 zł na 2m-ce...a jak ktoś potrzebuje zdecydowanie więcej niż tylko rozmowy to za 30zł ma klasyczny no limit tj.rozmowy do wszystkich sieci komórkowych i stacjonarne smsy i msmy , 3gb neta w pakiecie plus za doładowanie za np. 30zł dodatkowe 2 gb czyli łącznie 5gb i wszystko za 30zł..Wiec ponawiam pytanie w czym to niby nju mobile jest lepsze?
 #842121  autor: Pawelek0787
 26 gru 2015, 18:40
Rebeliant, we Freemium po wyczerpaniu 300 MB jest lejek, transfer niski, w telefonach starszych generacji nieodczuwalny przy przeglądaniu stron. No, chyba, że wykupisz pakiety szybkiego netu :)

Sa, w tym lepsze nju dla dużo rozmawiających, że w taryfie miesio19 jest max 29 zł (19 na komórkowe, 10 na stacjonarne), więc możesz tyle zapłacić, ale nie musisz, natomiast w FM wykupujesz te pakiety za 19 i 9 zł, więc płacisz z góry. Ponadto można w nju dopasować jeszcze dniówki, jeśli nie opcja miesio19. Minusem jest brak darmowego internetu, nawet w lejku, jaki mamy w FM. (Ja rozmawiam mało i nieco korzystam z netu, więc wybrałem FM.)
Z opcji płatnych z góry możesz się przyjrzeć Lajt Mobile z nolimitem na komórkowe w abonamencie za 18 zł.
Dzięki za info o RBM Energy, sprawdziłem nieco tę ofertę - niestety trzeba ładować tam konto 50 zł na 100 dni, bo nie ma RWK, więc płacisz, nawet jak nie korzystasz :(
 #842126  autor: sa
 26 gru 2015, 19:42
Pawelek0787 z tym że jak ktoś naprawdę dużo rozmawia to te 19 +9 są odpowiednią opcją bo jak sobie przeliczysz to jest to 19+9/0,15 =186minut... wiec de fakto jeżeli na m-c gadasz więcej i to naprawdę sporo więcej to masz do wyboru pakiety 2 rodzajów; a multi pakiety za 9,19 i 29 zł a w nich minuty w ilościach 100,300 i 500 plus net i smsy, lub klasyczny no limit i tu też jest wybór tylko stacjonarne lub tylko do wszystkich sieci na komórki, lub za 9zł tylko play i playowe marki. Czyli jest Pełna Elastyczność i każdemu wg. potrzeb co kto chce i ile potrzebuje .Ja np. no limitu nie potrzebuje a multipakiet za 9 zł plus kody z gazety w 100% a nawet w 200% pokrywają moje zapotrzebowanie czyli są dużo bardziej dla mnie opłacalnie w użytkowaniu niz dniówki,czy opcje Miesio w nju mobile.A dla ludzi którzy naprawdę siedzą na słuchawkach po 1 godzinie lub dłużej dziennie to właśnie dla nich jest ten no limit .Żeby było jasne miałam nju mobile ,ale przeszłam z numerem właśnie do faktu ,bo; a podstawowa stawka na rozmowy jest po prostu niższa ,bo 15 gr > 19gr(na poczatku korzystałam z czystej stawki i jak najbardziej pasuje mi ona) no i net za darmo wg. cennika.Smsy mnie nie interesują bo poza prmium i tak nie wysyłam,a mmsów też praktycznie nie używam.W nju opcja zużycia lub dniówek mnie mnie nie zachęca bo sposób taryfikacji i opłata za dzień jest moim zdaniem taki sobie ,i brakuje tam pakietów do wyboru tylko minutowych lub po prostu mniejszych .Te dniówki to element korzystny dla specyficznej grupy kilentów czyli nie dla każdego.Ja wolę pakiet na m-c konkretna ilość minut i neta.
A wracajac do RBMEnergy możesz załadować większą kwotę w fakcie i przejść za pomoca konsultanta lub kodów w telefonie do RBMEnerrgy.A jeżeli wszystko działa to wg. regulaminu powininna być podana roczna ważność konta także w tej taryfie.Ale jak pisałam wyżej pakiety no limit są dla tych którzy naprawdę dużo rozmawiają tj powyżej 500 minut na m-c,jeżeli poniżej 500 minut na m-c to są inne opcje.A dodajmy jeszcze to w RBMEnergy też są pakiety 3 ,7 i 30 dniowe no limitu czyli także każdemu wg. potrzeb.
Lajt mobile mnie nie intersuje, bo to abonament.A dla mnie liczy się Tylko i Wyłącznie karta,a innych opcji tj mikstów i abonamentów nawet nie rozpatruję.
 #842133  autor: Rebeliant
 26 gru 2015, 20:42
Ja natomiast głównie korzystam z FM podobnie do sa, ale czasem mam potrzebę 1-1,5h pogawędki i wtedy Nju z opcją 0,99 dziennie.:) Głównie jednak korzystam z telefonu w ważnych sprawach + net i zgromadzone środki minutowe są nawet ponad moje potrzeby, a transferu mam takie zapasy, że nie muszę się obawiać. Wracając do Nju, to główną wadą jest brak lejka. W ofercie no limit z gwarantowanymi kosztami, to wielki strzał w stopę.
 #842204  autor: FakTerminator
 27 gru 2015, 12:10
Dziwna sytuacja. Niby konsultanci nie mogli przenosić numerów do RBM7,a tu miłe zaskoczenie. Zadzwoniłem z ciekawości na infolinię, i tu sie zdziwiłem, bo mogłem to zrobić!
Pan Tomasz(chyba tak miał na imię), był bardzo miły i poinformował mnie, że od 24.12 regulamin zmiany taryf na RBM ZMIENIŁ SIĘ!
Coś czuję, że złote czasy Rocznego LTE powrócą ;3
 #842276  autor: blacQ1
 27 gru 2015, 19:17
Jutro jest Poniedziałkowy pakiet na smsy ciekaw jestem czy wydrukują ! Jak będzie to podam na stronce !

Otóż odpowiem sobie sam na pytanie będzie kod na smsy jutro ,oraz gazeta ! POZDRAWIAM!!
 #842295  autor: Maks SIM
 27 gru 2015, 21:19
Udały mi się negocjacje w sprawie pakietu 50 MB :) i jeszcze rodzinka się załapała :D

Informacja: nieobecny na forum do 31.12. - z powodu Świąt Bożego Narodzenia
:) / Szczęśliwego Nowego Roku
 #842410  autor: anonymous093133
 28 gru 2015, 12:01
Powoli ta interesująca oferta Faktu zaczyna być męcząca.
Da osób mało dzwoniących i smsujących ( czyli takich jak ja ) chyba ciekawszą opcją jest Virgin Freemium.
Nie trzeba się martwić czy będą kody, czy je system odrzuci a ilościowo to wychodzi bardzo podobnie.
Ponadto gdyby nie blacQ1 to jedynym patentem na kody jest kupowanie gazety a to już zaczyna być mało opłacalne.
 #842416  autor: Rebeliant
 28 gru 2015, 12:06
Waldku, jeżeli chcesz non stop jechać na kodach, to owszem. Dlatego trzeba od czasu do czasu wykupić pakiet.;) Zaletą FM jest zasięg 4 sieci, wymiana simki od ręki w salonie, sumowanie się pakietów, promocje co dwa miesiące. Jeżeli wystarcza Ci to co oferuje Freemium, to nie ma sensu siedzieć w Fakcie.
  • Strona 113 z 449
  • 1
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 449
  • 1
  • 111
  • 112
  • 113