Halset pisze:Rozmawiałem z goście z techniki od TMobile.
Jesteś pewien, że ten człowiek pracuje w TMobile? I był gdzieś w Twojej okolicy na stacji?
Halset pisze:Nic nie trwa wiecznie. Każda współpraca kiedyś się zaczyna, kiedyś się kończy.
Wg mnie jeszcze nie teraz. Ale moim zdaniem 15 lat ta spółka N! nie da rady wytrzymać
W branży już w tym roku chodziły słychy o sprzedaży N! a w gronie potencjalnych kupujących były wymieniane 2-3 firmy.
Halset pisze:Co większe a co mniejsze to każdy wie. Napisałem co miałem napisać. Sens każdy zrozumiał i wiedział, co miałem na myśli.
To co napisałeś OK, ale w przyszłości staraj się używać poprawnych sformułowań. Skoro wypowiadamy się na forum telekomunikacyjnym i gadały o technicznych aspektach to trzymajmy jakiś poziom.
zajadacz pisze:Proszę o konkretne przykłady takich stacji, które nie są pikokomórkami na potrzeby jakiejś firmy, albo pozostałościami sprzed modernizacji. W przeciwnym razie uznam, że konfabulujesz.
Przykłady podał już kolega
tomi81 więc nie będę się powtarzał. Potwierdzę tylko tyle, że szczególnie ściana wschodnia ma takie przypadki.
zajadacz pisze:Ciekawe tylko, czy oni to LTE i U900 odpalili na wspólnym paśmie z T-Mobile, czy na swojej części pasma?
Chyba już kiedyś gdzieś na forum albo w komentarzach ktoś to pisała, ale jest tak, że LTE1800 jest uruchamiane wszędzie na tych samych kanałach, ale U900 czasem Orange odpala na innych niż wspólne U900 z TMobilem.
ja.michal pisze:Możliwe, że tak jest czy było. Z informacji prasowych nie do końca można wyciągać konkretne wnioski.
W informacjach prasowych wprost nie było nigdzie napisane, że testy CA robi tylko TMobile. Ale również nigdzie nie było napisane, że te testy były robione wspólnie z Orange a więc to już daje dużo do myślenia. Ale możesz mi zaufać i przyjąć, że na 100% testy CA które były pokazywane dla dziennikarzy robił tylko TMobile na swoich dwóch nośnych wyciętych z U2100.