• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #840059  autor: Cebithus
 13 gru 2015, 14:36
Zakładam ten wątek ponieważ zależy mi na tym by korzystać z łączonej usługi u jednego operatora i pytanie moje gdzie by to w obencej chwili wyglądało najkorzystniej. Obecnie posiadam usługi porozbijane u wszystkich operatorów (oprócz Orange).

Mam tak:

2 numer kom - PLAY
1 numer kom - Plus
Telefon stacjonarny + internet stacjonarny - Netia
Telewizja satelitarna - NC+

Z racji tego, że mieszkam w domu jednorodzinnym w grę nie wchodzi po kablu tylko operatorzy komorkowi. najprawdodpodobniej nawet internet LTE bez limitu okaże się szybszy niż stacjonarny.

Teraz pytanie, przy takim zestawie gdzie by wyszło najkorzystniej, u którego operatora jeżeli bym chciał żeby wszystko przychodziło na jednym rachunku.
 #840085  autor: goral2099
 13 gru 2015, 16:48
Najpierw to Ty sobie sprawdź jak u ciebie z prędkościami w poszczególnych sieciach. Jeżeli w kilku przypadkach jakość sygnału i osiągane prędkości transmisji będą zadawalające, wtedy szukaj po cenach. :)

A jeszcze z ciekawości: jakie masz prędkości na kabelku, że myślisz, że LTE będzie szybsze?
 #840092  autor: Cebithus
 13 gru 2015, 17:31
10 Mbit/s :)

Już sprawdziłem, najprawdopodobniej najlepszy zasięg LTE będe miał z Plusa.

Także tutaj raczej wybór byłby prosty, bo jeszcze telewizja to wiadomo Polsat Cyfrowy. Teraz pytanie jak to mądrze połączyć, żeby najlepiej cenowo wyszło. Oczywiście abonamenty tylko SIM, urzadzenia mi nie są potrzebne. Tylko Router LTE.
 #840175  autor: PlejSrej
 14 gru 2015, 00:37
Cześć!

http://www.orange.pl/indyw_oferta_laczona.phtml

Weź tam naklikaj i zostaw numer, oddzwonią a z nimi można ponegocjować ;) ja za 6 numerów w rodzinie każdy no-limit (kom/stac/sms/mms) + 8 GB z telefonami LG Leon czy jakoś tak? (poszły i tak na sprzedaż) płacę 45 zł za numer i z rabatu Orange Open -45 zł do tego przy przeniesieniu do Orange

Pozdro!
 #840781  autor: habish
 16 gru 2015, 19:14
Cebithus pisze:Teraz pytanie jak to mądrze połączyć, żeby najlepiej cenowo wyszło.
A o SmartDom nie słyszałeś? :)
Jeśli masz abonament za min. 50zł, na drugi produkt dostaniesz 50% rabatu (np. Internet LTE) a na trzeci (np. Cyfrowy Polsat) rabat 18,99zł, na kolejne umowy 10zł rabatu.

Abonamenty głosowe możesz połączyć w ofercie JA+Rodzina: http://www.telepolis.pl/wiadomosci/plus ... 34480.html
 #840908  autor: poziom
 17 gru 2015, 13:14
Jak chcesz co miesiąc składać reklamacje to polecam ja+ rodzina :lol:

Umowa podpisana. Główny numer przeniesiony z postpaid należy się rabat 6 miesięcy 0zł.
Przychodzi faktura: 187zł. Powinna 49zł aktywacja, 9zł aktywacja drugiego, 9zł aktywacja trzeciego.
Na numerach dodatkowych liczy extra za smsy, kobita w salobie twierdzi, że numery są dobrze podpięte pod abonament 99,99 i sms/mms no limit.
No to leci kolejna reklamacja.

Jeszcze machnąłbym ręką gdyby to zdarzyło się tylko u mnie, niestety:
http://plusforum.pl/viewtopic.php?f=98&t=20033&start=60

Identyczne przypadki, w powyższym linku gościowi macanari już któryś raz z rzędu nie liczy rabatu i tylko reklamacje składa które operator uznaje

W plusie wszystko działa inaczej :lol:
A plus online to twór stworzony tylko po to abyś jak najmniej wiedział i najlepiej jak najszybciej się zniechęcił i z niego w ogóle nie korzystał.

Obrazek

Obrazek
 #841719  autor: Vieslav
 23 gru 2015, 10:32
Zobacz TUTAJ. Telewizja+internet+telefon+komórka to w Orange 80zł z groszami i duża zniżka na kolejne aktywacje.
TUTAJ natomiast sprawdzisz dostępność usług. Nie sugeruj się tym, co masz teraz w Netii, chyba, że podasz parametry linii z rutera.