• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 22 z 97
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 97
 #839844  autor: adik
 12 gru 2015, 10:25
napisał że ważność konta przeszła - looknij na stronę wcześniej.

http://www.speedtest.net/my-result/4142279769
 #839850  autor: grzegi
 12 gru 2015, 10:48
Przed sekundą przeszedłem na RBM 5 - rok ważności z FM pozostał. Taryfa zmieniona w ciągu 2 minut.

edit:
Panowie, krókie dwa pytanka dodatkowo (na dzień dzisiejszy po tych wszystkich zawirowaniach):

1. Na ile się ustawia teraz ważność przy RWK i przejściu do RBME?

2. Da się jeszcze migrować przez infolinię z RBM5 do FM?
 #839913  autor: Maks SIM
 12 gru 2015, 16:53
Grzegi
AD1. dzisiaj po teście, godz14:30: FM+R-->>RBME już jest OK,
czyli sytuacja wróciła do prawidłowego stanu z przed 1 Grudnia 2015 :D

Informacja: nieobecny na forum do 31.12. - z powodu Świąt Bożego Narodzenia
:) / Szczęśliwego Nowego Roku
 #840055  autor: bolek2004
 13 gru 2015, 14:20
Dzisiaj migracja play>fakt rwk>lubię to. Pozostała roczna ważność konta czyli błąd został naprawiony.
O dziwo bardzo szybko aktywowało się sd. Wcześniej trwało to kilka godzin, teraz max 30 minut.
 #840058  autor: maciekk
 13 gru 2015, 14:28
maciekk pisze:Witajcie. Właśnie byłem w salonie playa, przniosłem numer na karte z innej sieci do RBM na karte. Zobaczymy co z tego wyjdzie, po północy karta powinna mieć zasięg - tak powiedziała pani w salonie. Co ciekawe, nie potrzeba było żadnej specjalnej karty, wyjęła poprostu starter do tego PlayNK 5zł.

Pani w salonie widocznie chciała mnie zbyć, i numer szedł do play nk, przenoszenie zostało wstrzymane bo musi 7 dni minąć dla rejestracji numeru w plusie. 10 x powtarzałem pracowniczce salonu, że chce do rbm na karte. Po 14 dniach można próbować znowu przejścia po złej próbie, czyli za tydzień będe w salonie chciał to załatwić. Już mam ten starter MNP RBM 7zł nie na sprzedaż, jednak jest potrzebny do starej taryfy rbm. Jak mi znów nic nie schrzanią to uda mi sie przenieść numer do starego redbulla.
 #840118  autor: Dax13
 13 gru 2015, 19:30
greghoryy pisze:Witam a jak jest z przeniesieniem nr z RBM5 na FM ?

Przed chwilą dzwoniłem konsultant powiedział że zgodnie z regulaminem nie moge migrować do Fakt Mobile.
Dobrze Ci powiedział, bo regulamin nie przewiduje możliwości migracji z RBM5 do FM, musisz najpierw zmienić taryfe na Energy i wtedy możesz zmigrować do FM
 #840367  autor: Rozyk
 14 gru 2015, 21:44
Mam babcię w innym mieście z telefonem w taryfie RBME 5. Pojadę do niej prawdopodobnie w jedno ze świąt (25.12 albo 26.12).
Nie wiecie czy infolinia Faktu będzie czynna, żebym mógł ją przenieść do FM, doładować i przenieść znów do tej samej taryfy?

Niestety babcia sama tego nie ogarnie...
 #840370  autor: mikkel
 14 gru 2015, 21:47
Do faktu możesz ją przenieść np. dzień wcześniej ze swojego telefonu, wystarczy że będziesz znał na kogo zarejestrowany numer i jakie hasło lub jeśli niezarejestrowana karta to ile jest na karcie. Te szczegóły i tak będziesz musiał podać. No a potem zwykłym kodem do rbma.
Także w zasadzie to i tak możesz załatwić zdalnie, jedynie kwestia kodu może być problemem.
 #840375  autor: bolek2004
 14 gru 2015, 21:58
Puk też się przydać może, jeśli mamy podgląd numeru w play24 to możemy załatwić migrację bez problemu.
 #840396  autor: Gregrin
 14 gru 2015, 23:04
Najlepiej ustaw sobie konto w p24 dla tego numeru od babci a sms'y z hasłami niech przychodzą na twój numer (to tak na przyszłość). Do przeniesienia numeru z kolei nie trzeba ani dzwonić z przenoszonego numeru ani mieć go pod ręką. Przy niezarejestrowanym numerze warto jeszcze wiedzieć czy w ostatnich dniach było doładowanie.
 #840519  autor: Rozyk
 15 gru 2015, 16:19
Mam go zarejestrowanego na siebie w play24 :-) I oczywiście SMSy potwierdzające przychodzą na mój numer :-)

Czyli i w jedną i w drugą stronę mogę go przenieść w każdej chwili bez posiadania tego telefonu? No to super :-)
 #840602  autor: rymi
 15 gru 2015, 21:49
Rozyk pisze:Mam go zarejestrowanego na siebie w play24 :-) I oczywiście SMSy potwierdzające przychodzą na mój numer :-)

Czyli i w jedną i w drugą stronę mogę go przenieść w każdej chwili bez posiadania tego telefonu? No to super :-)
Potwierdzam - wczoraj przeniosłem RBME--->FM+5zł dla RWK---->RBM5zRWK+DI_LTE szwagra oddalonego o 200km :-)

I potwierdzam to rozłączanie z mojego własnego prywatnego RBME+SD:
bobiwr pisze:Wykonałem skok RBMenergy5 -> FM, +5,00 pln=RWK -> RBMenergy5 z RWK.
Aby zrobić pierwszy krok dzwoniłem na infolinie FM z karty RBM i tu zonk - Po wyborze jakiejkolwiek akcji z wyborem sprawy z którą dzwonie, rozłączało mnie. Sprawdzone 5x. Myśle sobie zaspałem bo jest po godzinie 20. Ale próbuje dalej - kolejne 5 prób z takim samym efektem.
No to sobie myślę - Czy tak samo spuszczają "swoich"??? - I dzwonię z karty FM...
I co? Za pierwszym razem zgłasza się konsultant!!!!
Jest miły, kompetentny i już w trakcie rozmowy przenosi mi właściwy numer do FM.
z tym, że ja dzwoniłem potem ze służbowego Orange.
 #840618  autor: mikkel
 15 gru 2015, 22:26
Oni mają chyba tylko jednego konsultanta,
dzwoniłem wczoraj w sumie 3 razy przyczym ten ostatni był 4 godziny po tych dwóch razach i za każdym razem rozmawiałem z tym samym gościem, nawet mnie skojarzył. Przy okazji to 2 razy dzwoniłem z rbma i 3 raz z plusa i nie miałem problemu z dodzwonieniem się. Może dzwoniliście wtedy jak ja rozmawiałem ? :mrgreen:
 #840999  autor: tomasiq
 17 gru 2015, 19:33
Hej,
taka sytuacja: przy przenoszeniu na Lubię to! z Faktu, okres ważności skrócił się do dwóch dni a powinien zostać niezmieniony. W jaki sposób to rozwiązaliście? BOK w play zamyka tickety tłumacząc się wewnętrznymi regulaminami przejścia, które mnie przecież nie obowiązują. Regulaminu przejścia do (z) Fakt Mobile nie posiadają. BOK Fakt Mobile nie może mi pomóc gdyż nie jestem już w tej sieci. Play przesyła mnie do Faktu, a Fakt do PLay. Kosmos normalnie, brakuje mi chociaż jednej osoby kompetentnej. Poziom obsługi naprawdę straszny. Czy komuś się przytrafiła podobna sytuacja i ją rozwiązał?
 #841018  autor: bolek2004
 17 gru 2015, 21:10
Kiedy przenosiłeś numer? 3 dni temu przeniosłem formuła pnk > fakt rwk > lubię to i rwk pozostało.
Wcześniej były problemy.
Jeśli u Ciebie nie zadziałało to moim zdaniem trzeba pisać do Faktu albo dzwonić bo to zgodnie z ich regulaminem rwk pozostaje po zmianie taryfy na playową.
Na forum play już ktoś założył taki wątek jeszcze przed naprawą, może tam poszukaj , złóż zgłoszenie i się dopisz.
  • Strona 22 z 97
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 97
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22