• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #839853  autor: Ruben
 12 gru 2015, 11:13
Od pewnego czasu (kilka miesięcy) nie działa usługa transmisji danych na zasięgu Orange. Kilkukrotnie składałem reklamacje ale odpowiedzi są w stylu starego BOK Play, o którym krążą dowcipy albo piszą
" analiza aktywności na Pana koncie wykazuje, że sesje są nawiązywane prawidłowo"
, co jest nieprawdą, bo nie mogę żadnej strony załadować na zasięgu Orange. Czyli odpowiedź w stylu "nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobi"

Opisywałem sprawę na Play Forum ale tam też Play4You poza formułkami ze skryptów nic nie pomagają. Dlatego uważam, że jest to zaplanowane działanie z nieznanych mi powodów ale jak nie wiadomo o co chodzi, to pewnie chodzi o pieniądze. Na Play Forum więcej osób o tym pisze więc mój przypadek nie jest odosobniony.

Proszę podzielcie się uwagami, spostrzeżeniami w tym temacie.
 #839949  autor: Ryszard Lubicz
 12 gru 2015, 20:00
Ruben pisze:Od pewnego czasu (kilka miesięcy) nie działa usługa transmisji danych na zasięgu Orange.Proszę podzielcie się uwagami, spostrzeżeniami w tym temacie.
Mi działa wszystko ok. cały czas w Playu mam nastawione na Orange.
Może z 2 razy mi nie chciało MMsa wysłać - wyłączyłem i włączyłem telefon i poszło.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony.

Grażynko wybacz...
 #839956  autor: Ryszard Lubicz
 12 gru 2015, 20:44
Kiedyś mi zablokowali dostęp do Orange - zadzwoniłem do Play i powiedziałem - "Panie - ja wydaję 15 zł miesięcznie na doładowania więc wymagam!". Odblokowali i od tamtej pory zero problemu.

Grażynko wybacz...
 #839958  autor: p2225
 12 gru 2015, 20:52
Jak ostatnio sprawdzałem roaming Orange w wakacje to też nie łączyło z internetem. Wczoraj na U900 było tyle:
Obrazek

Oczywiście na T-mobile było więcej. Gdzieś koło 4-5Mb/s down.

5G3600+4CA+QAM256+MIMO4x4:
https://www.speedtest.net/pl/android/9862555658.png
 #839964  autor: Ruben
 12 gru 2015, 21:29
@Ryszard Lubicz, czyli jednak komuś działa.
Ja mam odblokowany Orange i rozmawiać mogę ale z internetu nie mogę korzystać. Zgłaszam reklamację, rozpatrywanie trwa przeważnie około tygodnia i po tym przeważnie jest ok ale niestety przez 1 max 2 dni. Później znowu nie działa.

Zauważyłem, że jak dokonam jakiś zmian na koncie tak jak np. zmiana priorytetu sieci, to znowu 1 dzień działa. Tak jakby zmiana/reset ustawień pomagało ale niestety na krótki czas.
 #839992  autor: macc
 13 gru 2015, 07:08
Ruben pisze:@Ryszard Lubicz, czyli jednak komuś działa.
Ja mam odblokowany Orange i rozmawiać mogę ale z internetu nie mogę korzystać. Zgłaszam reklamację, rozpatrywanie trwa przeważnie około tygodnia i po tym przeważnie jest ok ale niestety przez 1 max 2 dni. Później znowu nie działa.

Zauważyłem, że jak dokonam jakiś zmian na koncie tak jak np. zmiana priorytetu sieci, to znowu 1 dzień działa. Tak jakby zmiana/reset ustawień pomagało ale niestety na krótki czas.
ja mam identycznie z internetem jak Ruben tylko w nju. Reklamacje nic nie dają więc dałem sobie spokój z tym internetem od orange i korzystam z internetu play-a bo działa dobrze. Wymienili mi kartę gsm działało dobrze z miesiąc i znów wróciło wszystko do normy, czyli prędkości 0,06mbps. :( :)
 #840190  autor: sumix
 14 gru 2015, 07:57
Mi nie dzialalo lub dzialalo w kratke przez ponad pol roku. Od 2-3 tygodni roaming po orange dziala prawidlowo.
Zglaszanie problemu technicznego nic nie pomoglo a nawet zaszkodzilo ;)
 #840200  autor: Ruben
 14 gru 2015, 09:13
U mnie po ostatniej zmianie priorytetu sieci jak na razie działa i to już trzeci dzień! Może w końcu i u mnie uporali się z problemem.
W zgłoszeniach najbardziej denerwują mnie szablonowe odpowiedzi, że sprawdzili i wszystko działa.
No nic, miejmy nadzieję, że wszystko będzie już ok.
 #841540  autor: pakierhakierxd
 21 gru 2015, 22:23
U mnie net na Orange działał zawsze ,jedynie na wsi nie działa nigdy ,tylko na Orange :P
Ale głównie telefon i tak na Play/T-Mobile siedzi ...
na wsi jako że chciałem mieć neta i akurat tam jest najlepszy zasięg T-Mobile to ustawiam nie raz na ręczny wybór tą sieć.

Pozdrawiam :)
 #841772  autor: sumix
 23 gru 2015, 20:36
U mnie natomiast wszystko zaczelo dzialac.
Od kilku dni robie testy. Stawiam obok siebie 2 telefony. Jeden z karta orange a drugi play w roamingu orange.
Ping na Orange jest miedzy 20-35ms. Ping na play (orange) to 100-180ms.
Transfer na Orange do 10 Mbits. Transfer na play (orange) to 20Mbit. Zwykle 2-3 razy wiekszy niz na oryginalnej karcie orange. Dziwnie tak.
 #841779  autor: p2225
 23 gru 2015, 21:01
albo jak Orange na kartę to może nałożone ograniczenie prędkości?

5G3600+4CA+QAM256+MIMO4x4:
https://www.speedtest.net/pl/android/9862555658.png
 #842351  autor: Kryniczanin
 28 gru 2015, 08:25
Od kilku dni wszystko działa idealnie na roamingu Orange.

Data rewelacja. Nie jest wyjątkiem 100x szybsze działanie od T-Mobile (T-Mobile 0,02, a orange z tej samej lokalizacji 2mb.)