Nie wiem czy ktoś oprócz mnie wie

ale w tej ofercie (60zł na 90dni za przeniesienie) nastąpiły w październiku 2015r ważne zmiany (zmienił się regulamin).
Otóż dawniej jeśli zmieniłeś taryfę na np. RWK lub Formułę ZANIM doładowałeś konto to bonus przepadał tzn. nie zostawał Ci przyznany po doładowaniu. Mówił o tym punkt 12 starego regulaminu:
"
12. Bonus 60 zł nie zostanie przyznany, jeśli Użytkownik, przed Doładowaniem konta zmieni Ofertę."
W nowym regulaminie (ważnym od 30.10.2015) ten punkt ma numer 11 i brzmi tak:
"
11. Bonus 60 zł nie zostanie przyznany, jeśli Użytkownik, przed Doładowaniem konta zmieni Ofertę na Play Fresh lub Play na Kartę Lubię to!"
Nie będę Wam tłumaczył dokładnie co ta zmiana oznacza - podpowiem tylko , że zmiana jest na duży PLUS.
Napiszę za to o ważniejszej sprawie - system bilingowy Play działa dalej wg starego regulaminu czyli niezgodnie z nowym regulaminem.
W efekcie zmiana taryfy startowej Play Na Kartę MNP na Formułę Play Na Kartę Starter i dopiero doładowanie konta np. kwotą 5zł (aby otrzymać 50 dni ważności i nie doładowywać dwa razy po 5zł) NIE daje bonusu 60zł na konto promocyjne - niezgodnie z nowym regulaminem.
Sprawę załatwia napisanie reklamacji - ja dziś po eksperymentach z tą nową ofertą w ramach uznanej reklamacji otrzymałem 20zł na konto główne (żaden konsultant nie miał dość dobrych uprawnień aby dać 60zł jednorazowo na 90dni - tylko np. 20zł co 30 dni z zerowaniem niestety konta promocyjnego od pierwszego dnia kolejnego miesiąca co mnie bardzo nie satysfakcjonowało i wytargowałem inne rozwiązanie czyli wspomniane 20zł na kont główne oczywiście u odpowiedniego konsultanta).