• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 315 z 675
  • 1
  • 313
  • 314
  • 315
  • 316
  • 317
  • 675
 #838250  autor: zielony71
 04 gru 2015, 12:52
Dla indywidualnych w planie za 40 zł (na raty) z rabatem 25% wyjdzie 122 zł/m-c. Zależy czy Ci tablet potrzebny. No i nie porównywałem zakresu usług.
 #838254  autor: wlkp
 04 gru 2015, 13:04
Zakres usług,możesz to rozwinąć ? Z podanego twojego przykładu wychodzi 8 zł różnicy,ale w moim przypadku dodatkowo jest tablet i jeszcze 23 % vatu do odliczenia .
 #838256  autor: zielony71
 04 gru 2015, 13:11
Jeżeli możesz odliczyć VAT to nawet nie ma o czym mówić, bierz firmową.
W indywidualnej też można wprawdzie dostawać faktury ale trzeba pół świata angażować żeby to załatwić;-)
A co do zakresu usług to po prostu nie wiem co dają w firmowej w abonamencie bo w firmowej się nie orientuję. W indywidualnej są tylko nielimitowane rozmowy/sms do wszystkich sieci i ze 2GB internetu (dla przedłużających).
 #838258  autor: wlkp
 04 gru 2015, 13:20
Dzwoniłem do sklepu i ponoć w tym abonamencie firmowym jest wszystko no limit + 5 GB neta .
A jeszcze zadzwoniłem do DUK biznesowego,dają gorsze warunki jak na sklepie internetowym :evil:
Ostatnio zmieniony 04 gru 2015, 14:11 przez wlkp, łącznie zmieniany 1 raz.
 #838263  autor: klimasz
 04 gru 2015, 13:30
wlkp pisze:Dzwoniłem do sklepu i ponoć w tym abonamencie firmowym jest wszystko no limit + 5 GB neta .
Wszystko no limit, 5GB neta, 300MB w roamingu, 850 minut w roamingu :-)

Kiedyś przedstawiali mi taryfy firmowe i za 5zł zamiast 10 dawali pakiet XL (tutaj standardowo kosztuje 20zł ale cena telefonu może być inna - znaczy niższa, jeżeli go dokupisz), w tym przypadku byłoby to: dodatkowe 2 GB na transmisje, nielimitowane odbieranie połączeń w roamingu, ubezpieczenie wyświetlacza, czy tam całego smartfona. Dodatkowo jak dzowniłem schodzili z raty na telefon, także spróbuj może tutaj też się coś da :-)
zielony71 pisze:Jeżeli możesz odliczyć VAT to nawet nie ma o czym mówić, bierz firmową.
W indywidualnej też można wprawdzie dostawać faktury ale trzeba pół świata angażować żeby to załatwić;-)
Nie zapominajmy, że VAT odliczy i tu i tu ;-). Co masz na myśli z tymi fakturami? Ja mam na firmę w indywidualnej i nigdy nie miałem problemu z fakturami :-)
 #838274  autor: wlkp
 04 gru 2015, 13:48
To chyba musisz mieć nazwę firmy i NIP wpisany,a w indywidualnej tego nie ma normalnie ,tylko nazwisko i adres ?
 #838280  autor: klimasz
 04 gru 2015, 14:00
wlkp pisze:To chyba musisz mieć nazwę firmy i NIP wpisany,a w indywidualnej tego nie ma normalnie ,tylko nazwisko i adres ?
Tak mam, na fakturze nazwę firmy, NIP, adres :-) Wcześniej miałem numer na osobę fizyczną (na siebie). Napisałem poprzez Mój Orange, żeby przerobili na firmę, z danymi dizałalności i normalnie faktury przychodzą na maila, czyli nie było żadnych problemów.

Jak zamówisz taryfy indywidualne przez sklep internetowy, to nie wiem jak teraz, ale kiedyś faktury przychodziły na imię nazwisko (tak jak pisałeś, mimo zaznaczenia, że numer na firmę), ale też wystarczyło do nich napisać przez zgłoszenie i wszystko działało jak trzeba (tzn przerabiali na firmę) :-)
 #838283  autor: zielony71
 04 gru 2015, 14:37
klimasz pisze: Nie zapominajmy, że VAT odliczy i tu i tu ;-). Co masz na myśli z tymi fakturami? Ja mam na firmę w indywidualnej i nigdy nie miałem problemu z fakturami :-)
Ale chyba żeby to załatwić potrzebowałeś pomocy kolegi z forum bo przez BOK stwierdzili, że się nie da? Czy coś źle zapamiętałem?
 #838307  autor: pokerman9
 04 gru 2015, 16:42
Dziewul pisze:Swoją drogą ile się czeka na przyjęcie przez orange'owy systrm wypowiedzenia przesłanego przez [email protected]? Rozumiem, że przyjdzie jakieś potwierdzenie mailem/SMSem?
na sms czekałem 3dni( 1 dzień roboczy)
wysłałem w piątek w nocy 3-4ta,potwierdzenie przyjęcia dostałem od razu,ale to wysyła system.
potwierdzenie sms o zakończeniu umowy dostałem w poniedziałek ok południa
 #838313  autor: johnwayne
 04 gru 2015, 17:18
Witam,

Dzisiaj pierwszy telefon po wypowiedzeniu z nr 225922700 (DUK ???).
Od razu mówię czego oczekuję.
Miła Pani po drugiej stronie słuchawki bez zastanowienia daj 30% rabatu na abonament - 300zł rabatu na telefon.
I co ???
I nic.
Nie tego oczekuje klient z 14-letnim stażem.
30% na abonament i 300zł na telefon powinien dostawać każdy klient z co najmniej 10-letnim stażem na dzień dobry bez wypowiedzenia.
Po wypowiedzeniu oferta powinna być ekstra.
Większy rabat na telefon i abonament.
Tego właśnie oczekuję po 14 latach w Orange.
Jeżeli nie dadzą nic więcej to się rozstaniemy.
Nie zależy mi.

Pozdrawiam
 #838324  autor: pokerman9
 04 gru 2015, 18:26
johnwayne prawda jest taka że lepszej oferty w innej sieci nie dostaniesz niż w orange przy przedłużeniu umowy. -30% ,dodatkowe darmowe pakiety,tańsze telefony przez DUK

Przez ostatni miesiąc dzwonili do mnie z play ok 10x
Jak im powiedziałem co oczekuje i za jakie pieniądze....to powiedzieli że nie ma takich abonamentów w żadnej sieci.
"otóż są w każdej sieci,tylko Wam konsultantom zależy na wciśnięciu jak najwyższej oferty".
Pan podziękował i się rozłączył :lol:
ps. teraz negocjuje z nc+ zawzięci są :D

negocjuj,podziel się z nami co Ci się udało ugrać :mrgreen: :smt023
 #838325  autor: bora1410
 04 gru 2015, 18:36
@johnwayne a jaki rabat Ciebie interesuje jako starego klienta? 50% czy to też za mało. Będę czekał z utęsknieniem na Twoje następne posty, gdzie pochwalisz się nową ofertą u nowego operatora. Jak porównasz to co miałeś zaoferowane w orange z nową umową, to będziesz mógł od razu nick sobie zmienić na forum na Waldemar Kiepski.
 #838345  autor: klimasz
 04 gru 2015, 20:53
zielony71 pisze:
klimasz pisze: Nie zapominajmy, że VAT odliczy i tu i tu ;-). Co masz na myśli z tymi fakturami? Ja mam na firmę w indywidualnej i nigdy nie miałem problemu z fakturami :-)
Ale chyba żeby to załatwić potrzebowałeś pomocy kolegi z forum bo przez BOK stwierdzili, że się nie da? Czy coś źle zapamiętałem?
Z fakturami - nie. Miałem problem, żeby móc niby kupić taryfy indywidualne na działalność, pomógł orson_dzi, ale coś czuje, że po prostu nie chcieli tego załatwić, bo jedni odpowiadają za sprzedaż w indywidualu, drudzy w biznesie i jedni nie chcieli robić prezentu drugim ;)

johnwayne - to co napisałeś, to było, aby rozbawić forum? :D
Gdzie za 46zł, dostaniesz wszystko no limit (komórki, sms, mms, stacjonarki) z paczką danych oraz minutami i paczką danych (co prawda symbolicznymi) w roamingu? Do tego niezłe telefony w dobrych cenach? Pokaż, bo może niepotrzebnie ciągniemy ten temat :mrgreen:
 #838363  autor: Kamillo5
 04 gru 2015, 22:01
O co chodzi z tymi rabatami 30% od abonamentu? kto może otrzymać taki kod? pytałem o taki kod konsultantkę orange na czacie i nic o rabacie nie wie....
  • Strona 315 z 675
  • 1
  • 313
  • 314
  • 315
  • 316
  • 317
  • 675
  • 1
  • 313
  • 314
  • 315