Kryniczanin pisze:Patrz Halset jaki dramat - tylko Play na roamingu u brata będzie działał.
Ale Ty jesteś śmieszny że aż żal.
Nie ma zasięgu żadnej sieci więc jak Play w roamingu? Myslisz czasem?
Rewelacyjny blok, u mnie we windzie to mam 4 kreski LTE, a w garażu też praktycznie 3-4.
Tak budują teraz porządne bloki. Grube żel-betonowe ściany w garażach i gruba warstwa "grubej stali" w szybie windy aby chronić przed pożarem.
To nie są bloki z wielkiej płyty albo z kartonowych ścian, jak teraz większość deweloperów buduje i słychać nawet jak sąsiad po dobrym obiedzie puści bąka.
w orange na firmę jest usługa ekstra sygnał, która bazując na internecie stacjornanym (obojętnie jaki operator) poprawia zasięg w budynku, więc podejrzewam, że jakby urządzenie postawić gdzieś w piwnicach i podłączyć do neta, to mogło by zdać egzamin
Nie wchodzi w rachubę, bo ludzie musieli by przejść do Orange.
Pozostałych trzech operatorów można by załatwić wspólną pikokomórką od T-mobile i Orange, ale to zapewne za wysoki koszt.
Rozmawiałem dzisiaj z działem technicznym Plus TM i O. Nie ma opcji stworzenia wspólnie działającej pikomórki. TM/O i Plus od razu powiedzieli, że to koszty kilkunastu tysięcy złotych.
Więc raczej odpada i trzeba będzie się pogodzić z takim zasięgiem.
Jedynie O/TM może coś zmienią o ile zmienią, bo właśnie załatwiają sprawę z postawieniem w okolicy 3 wspólnego nadajnika.
przecież mają 10 000 nadajników i "najlepszy" zasięg, to jak może nie być zasięgu ?
Plus i TM mają po 2 nadajniki, Play ma jeden ale daleko. Play chodzi najgorzej, Orange niewiele lepiej. Jedynie dobrze chodzą TM i Plus. Mam na myśli mieszkania i reszta powierzchni bloków.