To słaby taki "stan darmowy", przecież nie każdy nr jesteś z głowy w stanie przyporządkować do jakiejś sieci, a jednak tych największych i najbardziej popularnych tu nie ma
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
no sorry, ale na czymś Play musi zarabiać. Jakby dał za darmo do wszystkich to po miesiącu by musiał zwijać interes. Za każdą minutę połączenia do danej sieci Play płaci tej sieci ileś tam gr, a przy połączeniach wewnątrz sieci nie płaci nikomu także mógł sobie na takie coś pozwolić. jakasiec.pl - wpisz numer i sprawdź do jakiej sieci przynależy. Na liście kontaktów oznacz sobie te numery przynależące do Play.
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2015, 16:56 przez p2225, łącznie zmieniany 1 raz.
5G3600+4CA+QAM256+MIMO4x4:
https://www.speedtest.net/pl/android/9862555658.png
https://www.speedtest.net/pl/android/9862555658.png
na szczęście Stan Darmowy nie jest obowiązkowy i nie trzeba go włączać XD a numer w P4 bardzo łatwo rozpoznać - sygnał oczekiwania jest kilka tonów wyższy
Za granica (austria) maja to ładnie zrobione. Po wybraniu numeru zanim usłyszymy pierwszy ton wypowiadana jest nazwa sieci do jakiej należy numer z którym będziemy rozmawiać. Proste łatwe i skuteczne a dla maruderów istnieje możliwość wyłączenia w ustawieniach operatora.
W jakiej taryfie na kartę stan darmowy wyjdzie nam najtaniej?
Bo najczęściej za 50 zł mamy przedłużone konto o 100 dni
W taryfach z RWK za stan darmowy musimy 10 albo 9 zł zapłacić.
A do RBM7, gdzie doładowanie za 50 zł przedłuża ważność o 150 dni już chyba zmigrowac się nie da...
Bo najczęściej za 50 zł mamy przedłużone konto o 100 dni
W taryfach z RWK za stan darmowy musimy 10 albo 9 zł zapłacić.
A do RBM7, gdzie doładowanie za 50 zł przedłuża ważność o 150 dni już chyba zmigrowac się nie da...
Najtaniej w Formule Play na kartę. Doładowanie za 5zł co 50 dni.
Najtaniej to wyjdzie migracja przez Fakt (doładowanie za 5zł) do taryfy pnk lubię to. Dostajemy roczną ważność konta. Aktywujemy sd i mamy go za darmo przez rok.
Sprawdzone w tym tygodniu na kilku numerach.
Sprawdzone w tym tygodniu na kilku numerach.
Tylko żeby aktywować formułę trzeba zgodzić się na pewne zobowiązania, które podnoszą koszt.
Czyli teraz mam numer z Play Fresh, jakieś 35 zł na koncie. Dzwonię na infolinię Faktu, po dniu, dwóch jestem w Fakcie, doładowanie za 5 zł A potem znowu dzwonię na infolinię Faktu i przenoszę do Play Lubię to. Włączam stan darmowy.
Czy dobrze myślę?
Czy coś w tym procesie można kodem / SMSem / przez Play24 zmienić?
Czyli teraz mam numer z Play Fresh, jakieś 35 zł na koncie. Dzwonię na infolinię Faktu, po dniu, dwóch jestem w Fakcie, doładowanie za 5 zł A potem znowu dzwonię na infolinię Faktu i przenoszę do Play Lubię to. Włączam stan darmowy.
Czy dobrze myślę?
Czy coś w tym procesie można kodem / SMSem / przez Play24 zmienić?
Nieoficjalnie możesz w Fakt Mobile zmigrować kodem *163# już po zasileniu za 5 zł.

Wątek od migracji jest tu: http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 22&t=83390
Wystarczy przeczytać 2 ostatnie strony.
Wystarczy przeczytać 2 ostatnie strony.
Żadnych zobowiązań. Formuła SMS, 3w1 i 4w1 są opcjonalne. Nie trzeba ich uruchamiać.loker pisze:Tylko żeby aktywować formułę trzeba zgodzić się na pewne zobowiązania, które podnoszą koszt.
Możesz włączyć gołą formułę i w niej - bez żadnego kombinowania, uruchomić Stan Darmowy. 5 zł / 50 dni.
Dokładnie. Sms/3w1/4w1/unlimited to są tylko pakiety w taryfie Formuła Play na kartę. Nikt nie każe ich uruchamiać.
Hej! Mam w tej chwili PLAY Starter goły czyli ładuję za 5 zł co 50 dni,z tego co tu wyczytałem to można zrobić go rok za darmo w Play Lubię to.Czy środki z konta głównego z przejścia do Faktu zostaną? A co po przechodzeniu z FM na Play Lubię to ?Kiedy po przejściu do FM zrobić migrację?Czy odczekać 24h i wtedy wbić *163# ?
Migracjr obustronne przez infolinię. Trzeba odczekać przynajmniej do północy. Główne przechodzi. Wszystko inne przepada.
Takie pytanko. Da się włączyć przez play24 stan darmowy w formule play na kartę (goła taryfa)? Czy trzeba przez kod? Druga kwestia, tak już bardziej w celu upewnienia. Środki promocyjne (bonus 60zl za przeniesienie nr) nie przepada po migracji na gołą formule? Przepada tylko przy przejściu na Minimax?
Przez play24 nie włączysz stanu darmowego, niestety tylko kodem się da.
Co do środków promocyjnych jest tak jak piszesz, przepadają tylko wtedy gdy migrujemy na mini max.
Co do środków promocyjnych jest tak jak piszesz, przepadają tylko wtedy gdy migrujemy na mini max.
Dzięki za szybka odpowiedz. Dopytam jeszcze. Pakiet 10 za 5 można aktywowac w formule play na kartę?
No to super, dzięki za pomoc
HEJ!Czy jeszcze po zmianie regulaminu w Fakcie można zrobić ten myk z RWK po przejściu z taryfy Play>Fakt>Play Lubię To
Pozdrawiam

Pozdrawiam