Nie wiem dokładnie kiedy zaczyna być dostępna. Znajoma miała ~1,5 miesiąca do końca umowy.Karlos20 pisze:Pytanko - czy ta oferta jest dostępna na takich zasadach, co za 29,99 - dopiero miesiąc, dwa przed końcem umowy? Jeśli nie, to znów zacznę im "tyłek truć" aby przedłużyć umowę
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Jak myślicie czy dobrze jest przejść do Virgin Mobile z przeniesieniem numeru za 29 zł miesięcznie, tam wchodzi wszystko no limit i internet to nawet 5GB czy lepiej walczyć o tą umowę za 29 zł w Play? Jakie są korzyści zostania w Play a przeniesienia, proszę o jakieś argumenty bo nie mogę się zdecydować.
Adriano
Oferta Vigin jest OK. Zauważ tylko, że masz tam płatne MMS. Sam musisz zdecydować.
Oferta Vigin jest OK. Zauważ tylko, że masz tam płatne MMS. Sam musisz zdecydować.
Było - Nokia 1610 (1997r.), Nokia 5110, Nokia 3210, Nokia 3410, Nokia 6100, Nokia 6030, Nokia 6310i, SE K750i, SE K800i, Samsung Wave GT-S8500, Samsung Galaxy SIII, Samsung Galaxy SIII LTE, Meizu MX4. Jest Nokia 6310i, Xiaomi Redmi Note 4 (snapdragon).
Czy ktoś jeszcze otrzymał taką propozycję w ofercie dla firm, czy to był może błąd konsultanta?IK`ey pisze:Wynegocjowane dzisiaj:
19,99 pln brutto
Rozmowy na kom i stacj. w kraju - no limit
Sms/mms w kraju - no limit
Net 2 giga, po przekroczeniu tego limitu prędkość spada do 1 mega.
W Play 24 zwie się to:
FORMUŁA Unlimited dla Firm II - tylko SIM 6
Najlepiej byłoby gdyby kolega IK'ey potwierdził, czy w otrzymanym pocztą aneksie warunki potwierdzają się ze słowami konsultanta?
IK`ey prosimy podaj nam regulamin.
Opłatę za Bezpieczny Internet dolicza Tobie, jeżeli we wcześniejszej taryfie nie było paczek neta, a z internetu abonent skorzystał przed włączeniem nowej taryfy. Tak było u mnie. Po złożonej reklamacji, tak mi to wyjaśniono. Wcześniej nie korzystałem z neta w telefonie. Sms o tej opłacie przyszedł mi parę sekund po włączeniu przeglądarki.Zahirianka pisze: Teraz pytanie do korzystających z tej taryfy: jak wyłączyć usługę bezpieczny internet, bo zapewne mi zaraz 5 zł doliczą, a na Play24 nie potrafię się jej doszukać.
PlayAdriano pisze:Jak myślicie czy dobrze jest przejść do Virgin Mobile z przeniesieniem numeru za 29 zł miesięcznie, tam wchodzi wszystko no limit i internet to nawet 5GB czy lepiej walczyć o tą umowę za 29 zł w Play? Jakie są korzyści zostania w Play a przeniesienia, proszę o jakieś argumenty bo nie mogę się zdecydować.
musisz sobie wywalczyć oferte,
masz abonament, płacisz rachunek albo sam się płaci poleceniem zapłaty,
możesz skorzystać z oferty dla stałych klientów bo masz umowe na czas nieokreślony,
Virgin,
nie musisz walczyć o oferte, zwyczajnie ją dostajesz,
musisz robić doładowania,
możesz szybko zmienić taryfe albo sieć bez 30 dniowego minimalnego wypowiedzenia
iPlus: pozwól, że to userzy zdecydują jaką chcą ofertę, na abo czy kartę. Jeśli abo jest tak atrakcyjne, to nie ma podstaw, żeby tej oferty nie wybrać, tym bardziej, że są zmienne w czasie, a kontrakt jest bezterminowy - o tak z dnia na dzień Play - duża sieć czy Abonent z niej nie zrezygnuje, bez konkretnych przesłanek.
Moim zdaniem ja bym ryzykował ceregiele z przenoszeniem numeru do Virgin, do oferty i sieci, która jest niepewna.
Skupmy się na ofercie Play, a nie konkurencji.
Moim zdaniem ja bym ryzykował ceregiele z przenoszeniem numeru do Virgin, do oferty i sieci, która jest niepewna.
Skupmy się na ofercie Play, a nie konkurencji.

Karlos20,
pozwalam,
zwróć uwage, że user z posta wyżej prosił o argumenty bo ma problem z decyzją, więc spełniłem tą prośbę i po krótce porównałem oferty,
piszemy o Play, niektórzy konsule Play mówią o Virgin - to jesteśmy my - więc to mówi samo za siebie, a to znaczy, że pisząc o ofercie Play i Virgin wychodzi na jedno
pozwalam,
zwróć uwage, że user z posta wyżej prosił o argumenty bo ma problem z decyzją, więc spełniłem tą prośbę i po krótce porównałem oferty,
piszemy o Play, niektórzy konsule Play mówią o Virgin - to jesteśmy my - więc to mówi samo za siebie, a to znaczy, że pisząc o ofercie Play i Virgin wychodzi na jedno
Formuła Unlimited dla firm II tylko sim.Ruben pisze:Czy ktoś jeszcze otrzymał taką propozycję w ofercie dla firm, czy to był może błąd konsultanta?IK`ey pisze:Wynegocjowane dzisiaj:
19,99 pln brutto
Rozmowy na kom i stacj. w kraju - no limit
Sms/mms w kraju - no limit
Net 2 giga, po przekroczeniu tego limitu prędkość spada do 1 mega.
W Play 24 zwie się to:
FORMUŁA Unlimited dla Firm II - tylko SIM 6
Najlepiej byłoby gdyby kolega IK'ey potwierdził, czy w otrzymanym pocztą aneksie warunki potwierdzają się ze słowami konsultanta?
Kwota abonamentu 24,59 nie uwzględnia rabatu za zgody marketingowe i efakturę.
Ik`ey
IK'ey, czyli warunki w aneksie czy na fakturze potwierdzają ustalenia z konsultantem?
Dopytuję, bo byłaby to pierwsza oferta dla firm poniżej 30 pln. z takim zestawem i byłaby to dobra wiadomość.
Dotychczas najtańsza propozycja z no limit, którą otrzymałem, to około 37 pln.
Dopytuję, bo byłaby to pierwsza oferta dla firm poniżej 30 pln. z takim zestawem i byłaby to dobra wiadomość.
Czekam na fv. Jak się pojawi dam znać.Ruben pisze:IK'ey, czyli warunki w aneksie czy na fakturze potwierdzają ustalenia z konsultantem?
Ik`ey
IK`ey proszę o udostępnienie regulaminu promocji którą otrzymałeś, konsultanci zaprzeczają że ta oferta jest u nich dostępna. Oczywiście nie powoływałem się na forum tylko mówiłem "znajomy otrzymał..."
Mi dziś zaproponowali na firmę abonament 14,99 zł netto, nielimitowane komórki i stacjonarne, SMSy oraz MMSy poza sieć płatne, 7GB internetu, umowa na 2 lata ale mam możliwość odstąpienia od umowy w ciągu 14 dni.
Mi dziś zaproponowali na firmę abonament 14,99 zł netto, nielimitowane komórki i stacjonarne, SMSy oraz MMSy poza sieć płatne, 7GB internetu, umowa na 2 lata ale mam możliwość odstąpienia od umowy w ciągu 14 dni.
denerwuje mnie ten play. umowa na cza nieokreslony, zlozone wypowiedzenie a nie chca dac oferty 29,99 no limit. oferta na kocie nie jest aktywna a kierownik nawet nie chce zapytac.... zal
przez takie podejscie musialem zabrac od nich 4 uslugi i wychodzi na to ze 5 tez bedzie trzeba :/
przez takie podejscie musialem zabrac od nich 4 uslugi i wychodzi na to ze 5 tez bedzie trzeba :/
to sobie wyobraź jak mnie irytowały wszystkie sieci które mi dawały do zrozumienia,że dobrej oferty z telefonem standardowym nie dostane jeśli nie doplace więcej bo przejscie do innej sieci też rozważałem, dlatego rozdzieliłem oferte tylko sim i telefon, żebym nie musiał więcej być w sytuaji kiedy nic się nie opłaca,lazaj007 pisze:denerwuje mnie ten play. umowa na cza nieokreslony, zlozone wypowiedzenie a nie chca dac oferty 29,99 no limit. oferta na kocie nie jest aktywna a kierownik nawet nie chce zapytac.... zal
podwyższenie abonamentu - nie,
abonament wybrakowany + telefon - nie,
lepsza oferta dla stałego klienta - nie,
pare podejść do przedłużenia umowy - nic nie daje,
więc ok, oferta tylko sim i telefon na wolnym rynku i mam wszystko no limit + 5 GB i telefon który sam sobie kupiłem, a w ogólnym rozrachunku wychodzi mi jak w abonamencie w którym sieć nic więcej ponad standardowe warunki nie chciała dać,
dla mnie to się opłaca, sieci mniej ale jak tak sami chcieli to tak mają
Witam. 9 grudnia kończy mi się umowa w Play. Złożyłem już wypowiedzenie ale jak na razie oferty nie różnią się od tych z Play.pl . Obecnie mam za 55 zł nielimitowane rozmowy oprócz stacjonarnych oraz 750 MB internetu z LG Swift L7 II. Teraz chciałbym do 60 zł dostać nielimitowane rozmowy i stacjonarne, SMSy bez limitu i 2 GB internetu z fajnym telefonem tak do 200 zł. W Orange nie mam problemu z wynegocjowaniem fajnej oferty, tutaj są konsultanci bardzo sceptyczni. Czy uda się w tej sytuacji coś wykombinować?
Mi też kilka razy ściemniali, że umów poniżej 20 pln już nie ma.sql pisze:IK`ey proszę o udostępnienie regulaminu promocji którą otrzymałeś, konsultanci zaprzeczają że ta oferta jest u nich dostępna. Oczywiście nie powoływałem się na forum tylko mówiłem "znajomy otrzymał..."
Acha, aneks wynegocjowany w ostatnim dniu przed przełączeniem numeru na kartę (prepaid)
Otrzymałem aneks do umowy.
Tam są warunki ogólne i na 4 stronie mam jak byk:
- Formuła Unlimited 29,99 dla firm - Formuła Unlimited dla Firm II tylko sim.
Kwota abonamentu - 24,59 bez uwzględnienia 2 zgód - marketingowej i za e fakturę
Ik`ey
@iPlus - właśnie dlatego ja tez odpuscilem oferte z telefonem i telefon kupilem w sklepie. teraz chce oferte tylko sim, telefon chyba 8 lat w sieci i laske robia. popsul sie play i to mocno, z roku na rok co raz bardziej ida na ilosc a nie zadowolonie i renome.
IK`ey proszę podeślij nam regulamin. Ja jestem bardzo dociekliwy. Nie zgadza mi się to co mówisz. "FORMUŁA UNLIMITED DLA FIRM II - tylko SIM 6" (taka jest informacja na ostatniej stronie).
https://www.play.pl/resources/pdf/2015/ ... 092015.pdf
Oraz cennik http://www.play.pl/resources/pdf/2015/C ... 072015.pdf
Bardzo byłbym Ci wdzięczny za podesłanie regulaminu.
https://www.play.pl/resources/pdf/2015/ ... 092015.pdf
Oraz cennik http://www.play.pl/resources/pdf/2015/C ... 072015.pdf
Bardzo byłbym Ci wdzięczny za podesłanie regulaminu.
sql,
przyznaję, że się pogubiłem. Czy dobrze rozumiem ten regulamin i cennik a dokładnie, że za 12,29 pln brutto (przy uwzględnieniu wszystkich rabatów) można otrzymać nielimitowane połączenia, SMS/MMS +500MB na stałe i 2GB na 6m-cy?
Coś za dobrze to wygląda i dotyczy chyba tylko nowych numerów.
przyznaję, że się pogubiłem. Czy dobrze rozumiem ten regulamin i cennik a dokładnie, że za 12,29 pln brutto (przy uwzględnieniu wszystkich rabatów) można otrzymać nielimitowane połączenia, SMS/MMS +500MB na stałe i 2GB na 6m-cy?
Coś za dobrze to wygląda i dotyczy chyba tylko nowych numerów.
Ostatnio zmieniony 13 lis 2015, 08:53 przez Ruben, łącznie zmieniany 1 raz.