• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 424 z 692
  • 1
  • 422
  • 423
  • 424
  • 425
  • 426
  • 692
 #834358  autor: Cocolino
 10 lis 2015, 23:11
Karlos20 pisze:Pytanko - czy ta oferta jest dostępna na takich zasadach, co za 29,99 - dopiero miesiąc, dwa przed końcem umowy? Jeśli nie, to znów zacznę im "tyłek truć" aby przedłużyć umowę :)
Nie wiem dokładnie kiedy zaczyna być dostępna. Znajoma miała ~1,5 miesiąca do końca umowy.
 #834367  autor: Adriano
 11 lis 2015, 09:07
Jak myślicie czy dobrze jest przejść do Virgin Mobile z przeniesieniem numeru za 29 zł miesięcznie, tam wchodzi wszystko no limit i internet to nawet 5GB czy lepiej walczyć o tą umowę za 29 zł w Play? Jakie są korzyści zostania w Play a przeniesienia, proszę o jakieś argumenty bo nie mogę się zdecydować.
 #834386  autor: mariusz.dytko
 11 lis 2015, 11:31
Adriano
Oferta Vigin jest OK. Zauważ tylko, że masz tam płatne MMS. Sam musisz zdecydować.

Było - Nokia 1610 (1997r.), Nokia 5110, Nokia 3210, Nokia 3410, Nokia 6100, Nokia 6030, Nokia 6310i, SE K750i, SE K800i, Samsung Wave GT-S8500, Samsung Galaxy SIII, Samsung Galaxy SIII LTE, Meizu MX4. Jest Nokia 6310i, Xiaomi Redmi Note 4 (snapdragon).
 #834389  autor: Ruben
 11 lis 2015, 11:50
IK`ey pisze:Wynegocjowane dzisiaj:
19,99 pln brutto
Rozmowy na kom i stacj. w kraju - no limit
Sms/mms w kraju - no limit
Net 2 giga, po przekroczeniu tego limitu prędkość spada do 1 mega.
W Play 24 zwie się to:
FORMUŁA Unlimited dla Firm II - tylko SIM 6
Czy ktoś jeszcze otrzymał taką propozycję w ofercie dla firm, czy to był może błąd konsultanta?
Najlepiej byłoby gdyby kolega IK'ey potwierdził, czy w otrzymanym pocztą aneksie warunki potwierdzają się ze słowami konsultanta?
 #834461  autor: marcinkoleksl
 11 lis 2015, 18:18
Zahirianka pisze: Teraz pytanie do korzystających z tej taryfy: jak wyłączyć usługę bezpieczny internet, bo zapewne mi zaraz 5 zł doliczą, a na Play24 nie potrafię się jej doszukać.
Opłatę za Bezpieczny Internet dolicza Tobie, jeżeli we wcześniejszej taryfie nie było paczek neta, a z internetu abonent skorzystał przed włączeniem nowej taryfy. Tak było u mnie. Po złożonej reklamacji, tak mi to wyjaśniono. Wcześniej nie korzystałem z neta w telefonie. Sms o tej opłacie przyszedł mi parę sekund po włączeniu przeglądarki.
 #834475  autor: iPlus
 11 lis 2015, 18:57
Adriano pisze:Jak myślicie czy dobrze jest przejść do Virgin Mobile z przeniesieniem numeru za 29 zł miesięcznie, tam wchodzi wszystko no limit i internet to nawet 5GB czy lepiej walczyć o tą umowę za 29 zł w Play? Jakie są korzyści zostania w Play a przeniesienia, proszę o jakieś argumenty bo nie mogę się zdecydować.
Play
musisz sobie wywalczyć oferte,
masz abonament, płacisz rachunek albo sam się płaci poleceniem zapłaty,
możesz skorzystać z oferty dla stałych klientów bo masz umowe na czas nieokreślony,

Virgin,
nie musisz walczyć o oferte, zwyczajnie ją dostajesz,
musisz robić doładowania,
możesz szybko zmienić taryfe albo sieć bez 30 dniowego minimalnego wypowiedzenia
 #834487  autor: KC-KARLOS
 11 lis 2015, 19:59
iPlus: pozwól, że to userzy zdecydują jaką chcą ofertę, na abo czy kartę. Jeśli abo jest tak atrakcyjne, to nie ma podstaw, żeby tej oferty nie wybrać, tym bardziej, że są zmienne w czasie, a kontrakt jest bezterminowy - o tak z dnia na dzień Play - duża sieć czy Abonent z niej nie zrezygnuje, bez konkretnych przesłanek.
Moim zdaniem ja bym ryzykował ceregiele z przenoszeniem numeru do Virgin, do oferty i sieci, która jest niepewna.
Skupmy się na ofercie Play, a nie konkurencji.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #834522  autor: iPlus
 11 lis 2015, 23:50
Karlos20,

pozwalam,

zwróć uwage, że user z posta wyżej prosił o argumenty bo ma problem z decyzją, więc spełniłem tą prośbę i po krótce porównałem oferty,

piszemy o Play, niektórzy konsule Play mówią o Virgin - to jesteśmy my - więc to mówi samo za siebie, a to znaczy, że pisząc o ofercie Play i Virgin wychodzi na jedno
 #834546  autor: IK`ey
 12 lis 2015, 09:12
Ruben pisze:
IK`ey pisze:Wynegocjowane dzisiaj:
19,99 pln brutto
Rozmowy na kom i stacj. w kraju - no limit
Sms/mms w kraju - no limit
Net 2 giga, po przekroczeniu tego limitu prędkość spada do 1 mega.
W Play 24 zwie się to:
FORMUŁA Unlimited dla Firm II - tylko SIM 6
Czy ktoś jeszcze otrzymał taką propozycję w ofercie dla firm, czy to był może błąd konsultanta?
Najlepiej byłoby gdyby kolega IK'ey potwierdził, czy w otrzymanym pocztą aneksie warunki potwierdzają się ze słowami konsultanta?
Formuła Unlimited dla firm II tylko sim.
Kwota abonamentu 24,59 nie uwzględnia rabatu za zgody marketingowe i efakturę.

Ik`ey
 #834548  autor: Ruben
 12 lis 2015, 09:43
IK'ey, czyli warunki w aneksie czy na fakturze potwierdzają ustalenia z konsultantem?
Dopytuję, bo byłaby to pierwsza oferta dla firm poniżej 30 pln. z takim zestawem i byłaby to dobra wiadomość.
Dotychczas najtańsza propozycja z no limit, którą otrzymałem, to około 37 pln.
 #834553  autor: IK`ey
 12 lis 2015, 09:48
Ruben pisze:IK'ey, czyli warunki w aneksie czy na fakturze potwierdzają ustalenia z konsultantem?
Dopytuję, bo byłaby to pierwsza oferta dla firm poniżej 30 pln. z takim zestawem i byłaby to dobra wiadomość.
Dotychczas najtańsza propozycja z no limit, którą otrzymałem, to około 37 pln.
Czekam na fv. Jak się pojawi dam znać.

Ik`ey
 #834563  autor: sql
 12 lis 2015, 10:24
IK`ey proszę o udostępnienie regulaminu promocji którą otrzymałeś, konsultanci zaprzeczają że ta oferta jest u nich dostępna. Oczywiście nie powoływałem się na forum tylko mówiłem "znajomy otrzymał..."

Mi dziś zaproponowali na firmę abonament 14,99 zł netto, nielimitowane komórki i stacjonarne, SMSy oraz MMSy poza sieć płatne, 7GB internetu, umowa na 2 lata ale mam możliwość odstąpienia od umowy w ciągu 14 dni.
 #834572  autor: lazaj007
 12 lis 2015, 11:05
denerwuje mnie ten play. umowa na cza nieokreslony, zlozone wypowiedzenie a nie chca dac oferty 29,99 no limit. oferta na kocie nie jest aktywna a kierownik nawet nie chce zapytac.... zal
przez takie podejscie musialem zabrac od nich 4 uslugi i wychodzi na to ze 5 tez bedzie trzeba :/
 #834662  autor: iPlus
 12 lis 2015, 19:49
lazaj007 pisze:denerwuje mnie ten play. umowa na cza nieokreslony, zlozone wypowiedzenie a nie chca dac oferty 29,99 no limit. oferta na kocie nie jest aktywna a kierownik nawet nie chce zapytac.... zal
przez takie podejscie musialem zabrac od nich 4 uslugi i wychodzi na to ze 5 tez bedzie trzeba :/
to sobie wyobraź jak mnie irytowały wszystkie sieci które mi dawały do zrozumienia,że dobrej oferty z telefonem standardowym nie dostane jeśli nie doplace więcej bo przejscie do innej sieci też rozważałem, dlatego rozdzieliłem oferte tylko sim i telefon, żebym nie musiał więcej być w sytuaji kiedy nic się nie opłaca,

podwyższenie abonamentu - nie,
abonament wybrakowany + telefon - nie,
lepsza oferta dla stałego klienta - nie,
pare podejść do przedłużenia umowy - nic nie daje,

więc ok, oferta tylko sim i telefon na wolnym rynku i mam wszystko no limit + 5 GB i telefon który sam sobie kupiłem, a w ogólnym rozrachunku wychodzi mi jak w abonamencie w którym sieć nic więcej ponad standardowe warunki nie chciała dać,

dla mnie to się opłaca, sieci mniej ale jak tak sami chcieli to tak mają
 #834668  autor: pulp_600
 12 lis 2015, 20:23
Witam. 9 grudnia kończy mi się umowa w Play. Złożyłem już wypowiedzenie ale jak na razie oferty nie różnią się od tych z Play.pl . Obecnie mam za 55 zł nielimitowane rozmowy oprócz stacjonarnych oraz 750 MB internetu z LG Swift L7 II. Teraz chciałbym do 60 zł dostać nielimitowane rozmowy i stacjonarne, SMSy bez limitu i 2 GB internetu z fajnym telefonem tak do 200 zł. W Orange nie mam problemu z wynegocjowaniem fajnej oferty, tutaj są konsultanci bardzo sceptyczni. Czy uda się w tej sytuacji coś wykombinować?
 #834669  autor: IK`ey
 12 lis 2015, 20:26
sql pisze:IK`ey proszę o udostępnienie regulaminu promocji którą otrzymałeś, konsultanci zaprzeczają że ta oferta jest u nich dostępna. Oczywiście nie powoływałem się na forum tylko mówiłem "znajomy otrzymał..."

Mi dziś zaproponowali na firmę abonament 14,99 zł netto, nielimitowane komórki i stacjonarne, SMSy oraz MMSy poza sieć płatne, 7GB internetu, umowa na 2 lata ale mam możliwość odstąpienia od umowy w ciągu 14 dni.
Mi też kilka razy ściemniali, że umów poniżej 20 pln już nie ma.
Acha, aneks wynegocjowany w ostatnim dniu przed przełączeniem numeru na kartę (prepaid)

Otrzymałem aneks do umowy.
Tam są warunki ogólne i na 4 stronie mam jak byk:
- Formuła Unlimited 29,99 dla firm - Formuła Unlimited dla Firm II tylko sim.

Kwota abonamentu - 24,59 bez uwzględnienia 2 zgód - marketingowej i za e fakturę

Ik`ey
 #834671  autor: lazaj007
 12 lis 2015, 20:47
@iPlus - właśnie dlatego ja tez odpuscilem oferte z telefonem i telefon kupilem w sklepie. teraz chce oferte tylko sim, telefon chyba 8 lat w sieci i laske robia. popsul sie play i to mocno, z roku na rok co raz bardziej ida na ilosc a nie zadowolonie i renome.
 #834675  autor: sql
 12 lis 2015, 21:07
IK`ey proszę podeślij nam regulamin. Ja jestem bardzo dociekliwy. Nie zgadza mi się to co mówisz. "FORMUŁA UNLIMITED DLA FIRM II - tylko SIM 6" (taka jest informacja na ostatniej stronie).
https://www.play.pl/resources/pdf/2015/ ... 092015.pdf

Oraz cennik http://www.play.pl/resources/pdf/2015/C ... 072015.pdf

Bardzo byłbym Ci wdzięczny za podesłanie regulaminu.
 #834709  autor: Ruben
 13 lis 2015, 08:40
sql,
przyznaję, że się pogubiłem. Czy dobrze rozumiem ten regulamin i cennik a dokładnie, że za 12,29 pln brutto (przy uwzględnieniu wszystkich rabatów) można otrzymać nielimitowane połączenia, SMS/MMS +500MB na stałe i 2GB na 6m-cy?
Coś za dobrze to wygląda i dotyczy chyba tylko nowych numerów.
Ostatnio zmieniony 13 lis 2015, 08:53 przez Ruben, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Strona 424 z 692
  • 1
  • 422
  • 423
  • 424
  • 425
  • 426
  • 692
  • 1
  • 422
  • 423
  • 424