• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
 #834184  autor: Crisqqq
 09 lis 2015, 18:51
Kończy mi się niedługo umowa w Plusie i chciałbym zmienić operatora.

Czytałem dużo na forum i zauważyłem 3 dobre oferty :

Red bull mobile( 30zł nielimitowane rozmowy i sms + 3 GB internetu)
Nju Mobile ( 29zl nielimitowane rozmowy i sms + 2 GB internetu)
Virgin Mobile( 29zł nielimitowane rozmowy i sms + 5 GB internetu)

Z tych 3 operatorów widać ze najlepsza ofertę ma Virgin mobile.

Zwracam się jednak z pytaniem do Was czy jest możliwość aby zrobić dublikat karty i korzystać z internetu jednocześnie w Tablecie, bo wiem że jest również możliwość abym telefon używał jako router ale nie wiem w jakim stopniu pochłaniać będzie mi to baterię.

Dodam że w Telefonie jak i również na Tablecie mam LTE.

Czekam na Wasze propozycję i sprostowania.

Pozdrawiam :)
 #834189  autor: cyanoone
 09 lis 2015, 19:36
Ja bym zrobił tak:
Opcja numer 1
1)Telefon: Virgin/Orange (Free+pakiet no limit za 30 zł).
2)Tablet: Orange Free (można mieć niedużym kosztem mieć tani internet ważny rok). Przykład 30 zł - 6GB.
Opcja numer 2
1)Telefon w NJU na abo.
2)Tablet w NJU, opcja dodatkowy za 9zł/miesiąc (będziesz mógł korzystać ze swojego abo na tablecie, osobny numer).

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
 #834252  autor: KC-KARLOS
 10 lis 2015, 09:52
RBM Energy. Przy doładowaniu za 30 zł jest 2 GB. Aktywujemy "Miesiąc bez limitu" za 30 zł i łącznie zyskujemy 5 GB + rozmowy+SMS+MMS bez limitu.
Pozostaje kwestia doładowania: kod z 30 można dorwać już od 25,50.
Można też zasilić konto przez strony Play/RBM i wtedy zyska się dodatkowo 4,50 zł na promocyjne + energię w programie Red Bull Mobile Collect.

Na smartfona RBM Energy, na tablet: Virgin z darmowym pakietem #Freemium, gdzie jest 30 min + 30 SMS + 300 MB.
Poza tym: ze smartfona zawsze możesz zrobić router wifi zapewniając neta dla tabletu.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #834362  autor: perdos1
 10 lis 2015, 23:58
Moim zdaniem Orange Free wypada lepiej od RBM Energy. Za 30 zł mamy 6GB internetu i no limit (bez mmsów), który cyklicznie się odnawia. A ładując za 100 zł dostajemy 110 zł na konto główne i 36GB internetu, wychodzi średnio 9GB/miesiąc.