Witam. Mam Netię w opcji do 10Mb/1Mb. Szukam jakiegoś alternatywnego taniego rozwiązania z dobrym uploadem. Kolega mi wspomniał o promocji w plusie (plus internet na kartę), gdzie można za 10zł wykupić pakiet 200GB na noce (1:00-8:00) i działa to w technologii LTE (mam smartfona obsługującego to, mógłby służyć za router). Ale na ich stronie widzę haczyk, że 10zł przedłuża ważność konta o tydzień. Czyli trzeba było by w to inwestować nie 10zł, a 30zł miesięcznie. Może jest jakiś inny operator, który oferuje duży pakiet (może być na noc) działający w LTE za niewielką sumę bez dziwnych haczyków.
Internetu kablowego nie da się zmienić. Swoje usługi oferują tylko Orange (i Netia na ich kablach). Maksymalna opcja w Orange to 10Mb/1Mb. Sieci kablowych typu UPC nie ma (tj. jest w budynku obok, odpowiedni router mógłby złapać sygnał wifi free, ale to chyba słabo działa i szkoda zachodu). Natomiast LTE w sieci Play wyciąga tutaj speed na poziomie 20-30Mb i to było by bardzo dobre w porównaniu do opcji w Netii/Orange.
Wyłącznie usługi prepaid. Mam abonament w Play telefoniczny, ale tam jest tylko opcja wykupienia nielimitowanego transferu za 30zł co dało by tylko 14GB, a potem spadek do 1Mb/s.
Internetu kablowego nie da się zmienić. Swoje usługi oferują tylko Orange (i Netia na ich kablach). Maksymalna opcja w Orange to 10Mb/1Mb. Sieci kablowych typu UPC nie ma (tj. jest w budynku obok, odpowiedni router mógłby złapać sygnał wifi free, ale to chyba słabo działa i szkoda zachodu). Natomiast LTE w sieci Play wyciąga tutaj speed na poziomie 20-30Mb i to było by bardzo dobre w porównaniu do opcji w Netii/Orange.
Wyłącznie usługi prepaid. Mam abonament w Play telefoniczny, ale tam jest tylko opcja wykupienia nielimitowanego transferu za 30zł co dało by tylko 14GB, a potem spadek do 1Mb/s.