• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
 #833501  autor: lucfej
 05 lis 2015, 18:03
Witajcie,

jaki kupić router do udostępniania Internetu mobilnego, zależy mi by był mały i mobilny czyli najchętniej zasilany z usb i z własną baterią. Mile widziana obsługa LTE.

Natomiast dodatkowo chciałbym aby umiał obsługiwać drukarkę podpiętą do niego przez port usb, czyli aby ta drukarka była dostępna w sieci.

Ewentualnie, jeżeli routery mobilne takiej funkcjonalnosci nie posiadaja to mógłby być router stacjonarny i do niego modem LTE.

Dzieki.
 #833503  autor: Golarz Filip
 05 lis 2015, 18:12
U rodziców którzy nakupowali sobie tabletów i komórek wykorzystałem router który za darmo można było dostać przy badaniach SamKnows. Na TL-WDR3600 od TP- Link, bo o nim mowa, po zakończonym badaniu, wgrałem oprogramowanie, które odblokowało go, następnie wpiąłem tam zwykły paluch Huawei E3272 od Play, który obsługuje również LTE i rodzice zadowoleni mocno.

Z ciekawości jak u nich jestem zawsze sprawdzam prędkości; poniżej 10 Mb/s to nigdy nie schodzi. Router jest na stałe podpięty do PC, oczywiście działa nie zależnie od komputera ( może być włączony, może być wyłączony ), ale - ostatnio była ta awaria w Play, i jeśli paluch USB ( modem w sensie ) zgubi podczas takiej awarii zasięg, to wystarczy włączyć na sekund kilka PC i zasięg na router wraca.
 #833574  autor: KC-KARLOS
 06 lis 2015, 08:24
Ja używam Routera TP-LINK TL-MR3420.
Podpinam modem USB od ZTE MF823 z LTE. Działają idealnie. Router ma 2 anteny (mimo) do rozsyłania sygnału wi-fi. Obsługuje standard b, g i n.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟