• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
 #821024  autor: BlackBomb
 03 wrz 2015, 09:21
Cześć, szukam dla swojej dziewczyny jakiejś oferty obojętnie czy na kartę czy abo (max 12 msc) do laptopa. Chodzi mi głównie o to, żeby nie było limitu transferu danych (miesięcznie potrzeba jej różnie 20-30GB), natomiast prędkość może być obojętnie jaka byle wystarczała do otwierania stron i sporadycznie Skype. Posiadam modem usb HSPA+, ale też nie wykluczam kupna LTE o ile to potrzebne.
Teraz takie pytanie, bo chodzi głównie o koszt. Czy znajdę coś takiego w cenie 20-30zł/msc? Mam internet stacjonarny, telefon i telewizję w Orange, nie oferują oni czegoś jak w Plusie, że jak łączę to mam taniej inne oferty? Ewentualnie mam też abo w RBM jakiś nolimit sprzed roku.
 #821034  autor: mikkel
 03 wrz 2015, 10:15
Najtaniej wypada RBM na kartę. Masz tu 2 opcje (ale tylko LTE):
1. doładowujesz 50zł i to wystarcza na 100 dni czyli w prze;iczeniu na miesiąc ok. 17zł
2. przenosisz do RBMa numer i otrzymujesz taryfę w której po doładowaniu 50zł masz ważność 150dni co w przeliczeniu na miesiąc wypada 10zł. Z przeniesieniem jest trochę zachodu dlatego jeśli net jest potrzebny na krótko to nie warto się bawić.
 #821038  autor: goral2099
 03 wrz 2015, 10:39
A po co Ci "bez limitu" skoro potrzebujesz 20-30 GB?
Możesz pomyśleć o abonamencie T bez sprzętu na 6m-cy z pakietem 25GB. Transferu powinno starczyć i nie trzeba by kupować nowego sprzętu LTE. Jest też "myk" z internetem T na kartę, ale tam trzeba żonglować kartami.
W abo Play bez sprzętu za 30PLN masz 28 GB, ale na 24 m-ce, więc słabo. Jest też "bez limitu" na kartę za 45PLN, więc ponad Twój budżet.
W Orange jak łączysz usługi to jest taniej. Niestety nie orientuje się w tych ofertach dokładnie, to nie będę siał chaosu.
 #821043  autor: BlackBomb
 03 wrz 2015, 11:00
Dziękuję za pomoc. Z tym RBM na 150 dni wygląda wszystko fajnie, tylko rozumiem że konieczny jest modem LTE, tak? I na jaką konkretnie taryfę musiałbym przenieść numer, najszybciej to chyba z Faktu?

Co do T na 6 miesięcy to wszedłem na tą stronę http://www.t-mobile.pl/internet-mobilny ... id=1408112 i faktycznie jest za 29,99zł, a na dole jest jakaś informacja o 10zł rabatu co miesiąc, ale nie ma regulaminu do tego. Mógłby ktoś wyjaśnić na czym to polega? Muszę mieć abonament przed zamówieniem internetu?

Jeżeli u Orange jest jakieś łączenie to zadzwonię sobie do nich w wolnej chwili i zobaczę co zaproponują.
 #821052  autor: p2225
 03 wrz 2015, 11:45
mikkel pisze:Najtaniej wypada RBM na kartę. Masz tu 2 opcje (ale tylko LTE):
1. doładowujesz 50zł i to wystarcza na 100 dni czyli w prze;iczeniu na miesiąc ok. 17zł
W przeliczeniu 17zł/mies., ale pamiętać trzeba, że całą kwotę można wykorzystać na dowolne usługi (wróżki, konkursy, cele charytatywne, sms, dzwonienie). Warunek to posiadanie na koncie 30zł i aktywne konto w momencie włączania usługi. :)

W Orange masz Orange Open. Chyba 10zł rabatu na kolejną usługę (w abo powyżej 39zł).

5G3600+4CA+QAM256+MIMO4x4:
https://www.speedtest.net/pl/android/9862555658.png
 #821221  autor: KC-KARLOS
 04 wrz 2015, 10:51
10 GB za 10 zł + karta z taryfą PLAY NA KARTĘ ROK WAŻNOŚCI KONTA wypada bardzo dobrze przy takich potrzebach - tani, łatwy pakiet, dostęp do roamingu krajowego - działanie w całym kraju. Można kupić tyle, ile potrzebujesz, a po 31.12.2015 przedłużać GB pakietem odnawialnym 300 MB za 5 zł. Przy takiej opcji nie trzeba wymieniać modemu na LTE, więc to dodatkowe oszczędności.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #833341  autor: lucfej
 04 lis 2015, 23:58
A powiedzcie jak to jest z tym nolimit za 45zl czy mogę go aktywować w Play Online na Karte bo mam te taryfe od kilku lat i nazbierało mi się kilka tys zl z doładowań. Z tego co czytam to ten pakiet chyba jest dostępny w innej taryfie ale czy mogę zmienić taryfe i czy przejda srodki.
 #833343  autor: loker
 05 lis 2015, 00:04
Jest w Play Online na Kartę, choć nie wiem czy nie trzeba mieć nowszej taryfy tego typu.
Można też aktywować dzień bez limitu oraz weekendy bez limitu. Dzień już za 4 zł...
 #833348  autor: lucfej
 05 lis 2015, 00:21
Karlos20 pisze:10 GB za 10 zł + karta z taryfą PLAY NA KARTĘ ROK WAŻNOŚCI KONTA wypada bardzo dobrze przy takich potrzebach - tani, łatwy pakiet, dostęp do roamingu krajowego - działanie w całym kraju. Można kupić tyle, ile potrzebujesz, a po 30.11 przedłużać GB pakietem odnawialnym 300 MB za 5 zł. Przy takiej opcji nie trzeba wymieniać modemu na LTE, więc to dodatkowe oszczędności.
A w regulaminie napisali że oferta do 31.12 więc jak to jest, skad wziales date 30.11, cos zmienili.

I przy okazji czy można przejść z taryfy PONK na RWK i zachowac srodki.
 #833350  autor: KC-KARLOS
 05 lis 2015, 00:27
Ofertę niedawno przedłużyli, kilka dni temu :)
Zmieniłem info postu.

Z taryf data (internetowych) Playa nie przejdziesz do ofert głosowych. Potrzebny będzie nowy starter.
PLAY NA KARTĘ - taryfa głosowa uniwersalna.
PLAY INTERNET NA KARTĘ - taryfa internetowa, data.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #833464  autor: lucfej
 05 lis 2015, 15:54
Czyli jak mam PONK to nie włącze tego pakietu 10GB za 10zl, czyli co pozostaje mi tylko ten nolimit za 45zl i nic innego, kurcze na miesiąc starcza mi 15GB czyli mógłbym nakupić np 50 tych pakietów a potem co miesiąc sobie przedłużać jakimś pakietem za 5zl co pisales