jak sytuacja prawna jest niejasna to zawsze urząd skarbowy interpretuje przepisy na korzyść państa, a nie podatnika, więc lepiej trzymać się od tego z daleka, a bardziej korzystać z rozwiązań przez które nie będzie problemów,
No to akurat się zmieniło w odwrotną strone

, ale nie jestem pewien czy ta sytuacja jest niejasna. Ona dla mnie jest jasna. Firma zarejestrowana za granicą, ale de facto działajaca w Polsce nie placi Vat i towar sprzedaje z zagranicy. Normalnie nabywca winien cło (jeśłi to poza UE ) i Vat. Te firmy w opisach aukcji czasem sugerują że to rezydent kraju na terenie którego wykupiona została usługa ma sprawy podatkowe na głowie a oni rozliczają się w kraju w którym zarejestrowana jest firma. Ergo firma nie płaci Vat a towar sprzedany jest w PL więc Vat ktoś musi zapłacić bo to jakby wprowadzić nowy towar do obiegu.
Kończąs off topic - słuchajcie - a jak jest z właczaniem pakietów Półdarmo? Można to robić z panelu www? BO ja nie mam tej taryfy i nie mam takiej opcji widocznej i mam tylko pakiety dla mojej taryfy. Normalnie można wejść w swój panel i przez swoje konto kupić i aktywować taki pakiet nie mając telefonu w ręce? Pytam się bo to opcja wbrew pozorom ważna dla tych którzy chcieliby przenieść tam tel rodzinie i osobom starszym które nie bedą pamietały o wpisaniu kodu. Prawdopodobnie jest taka możliwosć jak przy reszcie pakietów, ale wolę się dopytać.
A druga sprawa to jak wygląda w Virgin sprawa przepisania numeru na inną osobę? Po zarestrowaniu numeru i utworzeniu konta to wystarczy w panelu wpisać swoje dane w miejsce dotychczasowego właściciela czy trzeba do nich jakieś pisama wysyłać?